Google Hangouts. A Comprehensive Guide to Using it on Android

Co je to aplikace Hangouts?
Hangouts je komunikační služba společnosti Google. Již od roku 2013 svým uživatelům zprostředkovává videohovory a chat napříč různými zařízeními i operačními systémy.
Další informace najdete na 1t.cz

Google Hangouts je oblíbená služba pro zasílání zpráv, která uživatelům umožňuje komunikovat s přáteli, rodinou a spolupracovníky prostřednictvím textových, zvukových a video chatů. Hangouts se etabloval jako standardní software pro mnoho uživatelů díky své bezchybné spolupráci s chytrými telefony se systémem Android. V tomto článku se podíváme na možnosti služby Google Hangouts v systému Android a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami.

Jak funguje služba Google Hangouts? Ke spojení s ostatními uživateli využívá služba Google Hangouts váš účet Google. Pomocí něj můžete uskutečňovat a přijímat telefonické a videohovory, posílat a přijímat okamžité zprávy a dokonce pořádat online schůzky s mnoha účastníky. Pomocí Hangouts můžete snadno přecházet z telefonu se systémem Android do počítače, aniž byste přišli o slovo, protože vaše konverzace jsou synchronizovány napříč zařízeními. Jak funguje služba Google Hangouts v telefonu? Používání služby Google Hangouts v telefonu se systémem Android je snadné a jednoduché. Nejprve se ujistěte, že je v chytrém telefonu nainstalována aplikace Hangouts. Pokud ne, obchod Google Play nabízí její bezplatné stažení. Po instalaci aplikaci otevřete a přihlaste se pomocí údajů z účtu Google.

Klepnutím na ikonu „+“ v pravém dolním rohu obrazovky zahájíte chat. Dále máte možnost zahájit hlasový hovor, zahájit videohovor nebo odeslat zprávu. Po výběru požadované možnosti bude požadováno jméno, e-mailová adresa nebo telefonní číslo kontaktu. Jakmile osobu vyhledáte, klepnutím na její jméno zahájíte hovor nebo konverzaci.

Jak se mohu na telefonu připojit ke službě Google Hangout? V telefonu se systémem Android je zahájení Google Hangout stejně jednoduché jako připojení se k němu. Pokud vás někdo pozve do Hangoutu, zobrazí se na vašem zařízení oznámení. Klepnutím na oznámení můžete okamžitě otevřít aplikaci Hangouts. Poté můžete pozvání přijmout a připojit se k diskusi.

K hangoutu se lze připojit také jednoduchým otevřením aplikace Hangouts a výběrem konverzace, ke které se chcete připojit. Před připojením k videohovoru se ujistěte, že máte zapnutý fotoaparát a mikrofon. Jakmile jste v hangoutu, můžete se účastnit diskuse, sdílet soubory a v případě potřeby i obrazovku.

Je možné se zúčastnit hangoutu bez účtu Google?

K účasti v hangoutu obvykle potřebujete účet Google. K hangoutu se však můžete připojit jako návštěvník bez vytvoření účtu, pokud vás na něj pozve někdo, kdo účet Google má. Jako host budete mít k dispozici jen několik funkcí, ale přesto můžete chatovat, uskutečňovat hlasové hovory a účastnit se videohovorů. Mějte na paměti, že návštěvníci nemusí mít přístup k některým sofistikovaným službám, jako je například sdílení obrazovky.

Stručně řečeno, Google Hangouts je flexibilní komunikační platforma, která spojuje lidi používající zařízení se systémem Android. Pomocí Hangouts můžete chatovat, pořádat virtuální schůzky, vést telefonické nebo videohovory a mnoho dalšího. Díky uživatelsky přívětivému uživatelskému rozhraní a bezproblémové integraci nebylo nikdy jednodušší zůstat v kontaktu se svými známými. Proto se pusťte do instalace aplikace Hangouts a začněte komunikovat s lidmi po celém světě.

FAQ
Jak se chatuje v aplikaci Hangouts?

Pro konverzaci v aplikaci Hangouts můžete postupovat podle následujících pokynů: V telefonu nebo tabletu se systémem Android otevřete aplikaci Hangouts.

2. Pokud jste tak ještě neučinili, přihlaste se pomocí svého účtu Google. 3. Chcete-li zobrazit seznam kontaktů, které také používají Hangouts, klepněte na kartu „Kontakty“ v dolní části stránky. 4. V seznamu vyberte kontakt, se kterým chcete chatovat. 5. Po vstupu do okna chatu můžete začít psát do vstupního textového formuláře v dolní části a odeslat zprávu. 6. Po dokončení psaní zprávy ji odešlete stisknutím ikony odeslání. Tato ikona obvykle vypadá jako papírové letadlo. 7. Vaše zpráva se nyní zobrazí v okně chatu, kde můžete pokračovat ve výměně psaním nových zpráv.

Uskutečňování zvukových nebo video hovorů, posílání fotografií a filmů a další funkce podporuje služba Hangouts. Dotykem na ikony přítomné v okně chatu můžete k těmto možnostem přistupovat.

Potřebuji k používání Hangouts účet Gmail?

Ano, k používání služby Hangouts v systému Android je zapotřebí účet Gmail. Účet Gmail slouží jako hlavní identifikační prostředek při používání aplikace Hangouts, protože Hangouts je propojen se službou Gmail.

Můžete používat službu Google Hangouts bez služby Gmail?

Ano, aplikaci Google Hangouts lze používat i bez služby Gmail. Nejoblíbenějším způsobem přístupu k aplikaci Hangouts je účet Gmail, i když k přístupu k aplikaci Hangouts lze použít i jiné účty Google. Díky tomu mohou Hangouts využívat i uživatelé systému Android bez účtu Gmail.