Jak ovládat Apple Watch. Komplexní průvodce

How to connect Apple Watch to iPhone?
On. Then hold your iPhone next to your Apple. Watch. When a message appears on your iPhone tap. Continue. If this is your Apple watch tap setup for myself or tap setup for a family member.
Další informace najdete na www.youtube.com

Díky řadě funkcí a možností, které máte k dispozici přímo na zápěstí, si hodinky Apple Watch získaly mezi uživateli iPhonů stále větší oblibu. Tento průvodce vás provede základy používání hodinek Apple Watch a odpoví na nejčastější otázky, ať už jste jejich novým majitelem, nebo doufáte, že svůj přístroj využijete naplno. Jak mám postupovat při prvním použití hodinek Apple Watch? Postup nastavení je při prvním pořízení hodinek Apple Watch poměrně jednoduchý. Než začnete, ujistěte se, že je na vašem iPhonu nainstalována nejnovější verze systému iOS. Přibližte iPhone k hodinkám Apple Watch a pak se řiďte pokyny zobrazenými na obrazovce. Po spárování máte možnost nastavit je jako nové zařízení nebo obnovit data ze zálohy.

Po úvodním nastavení věnujte nějaký čas prozkoumávání aplikace Watch v iPhonu. Kromě změny ciferníků hodinek si zde můžete uspořádat rozložení aplikací, nastavit oznámení a další funkce. Z App Store si také můžete stáhnout aplikace určené pro Apple Watch. Jak mohu používat Apple Watch, když nemám telefon? Přestože jsou hodinky Apple Watch vyrobeny pro snadnou synchronizaci s iPhonem, některé úkoly dokážou provádět i samostatně. Apple Watch můžete například používat i bez iPhonu v blízkosti k měření kondice, přehrávání hudby a dokonce i k nakupování pomocí Apple Pay.

Pokud chcete hodinky Apple Watch používat bez telefonu, ujistěte se, že mají mobilní připojení. S verzí GPS + Cellular zařízení Apple Watch Series 3 a novějších se můžete připojit k mobilním sítím a používat hodinky samostatně. Nezapomeňte, že váš mobilní operátor může pro mobilní funkce vyžadovat další datový tarif.

Kde mohu získat uživatelskou příručku k hodinkám Apple Watch? Pokud hledáte podrobnější pokyny k používání hodinek Apple Watch, je uživatelská příručka k nim skvělým zdrojem informací. Na iPhonu se k ní dostanete přes aplikaci Knihy. Chcete-li získat správnou příručku pro model svých hodinek a operační systém, který používáte, stačí na internetu vyhledat „Apple Watch User Guide“.

Pro mnoho funkcí hodinek Apple Watch nabízí uživatelská příručka podrobné pokyny, rady a návody k řešení problémů. Objevíte v ní důkladné návody na vylepšení práce s hodinkami Apple Watch, od nastavení oznámení až po používání aplikace Cvičení.

Lze hodinky Apple Watch používat bez iPhonu?

I když jsou Apple Watch vyrobeny tak, aby dobře fungovaly s iPhonem, několik funkcí lze používat i samostatně. Jak již bylo stanoveno dříve, modely Apple Watch s podporou mobilních sítí mohou provádět řadu úkolů bez iPhonu v blízkosti, včetně volání, posílání zpráv, streamování hudby a dalších.

Je důležité mít na paměti, že některé funkce vyžadují iPhone pro počáteční nastavení a průběžnou údržbu. Při používání Apple Watch bez iPhonu mohou být navíc některé aplikace a funkce omezeny. Pro co nejlepší uživatelský zážitek a plný přístup ke všem funkcím se doporučuje používat Apple Watch ve spojení s iPhonem.

Závěrem lze říci, že používání hodinek Apple Watch je opravdu jednoduchý postup. Vaším základním zdrojem informací bude aplikace Watch v iPhonu a uživatelská příručka Apple Watch, kde najdete vše od počátečního nastavení až po prozkoumání různých funkcí. Apple Watch poskytují pohodlné a přizpůsobitelné prostředí přímo na vašem zápěstí, ať už je raději používáte samostatně, nebo propojené s iPhonem.

FAQ
Jak mohu Apple Watch používat s iPhonem?

Při používání Apple Watch s iPhonem postupujte podle těchto pokynů: 1. Ujistěte se, že je na iPhonu nainstalována nejnovější verze systému iOS. 2. Stiskněte a podržte boční tlačítko na hodinkách Apple Watch, dokud se neobjeví logo Apple, a zapněte je. 3. Přiložte iPhone k hodinkám Apple Watch a počkejte, až se na displeji telefonu zobrazí zpráva „Use your iPhone to set up this Apple Watch“ (K nastavení těchto hodinek použijte iPhone). 4. Zvolte „Pokračovat“ a poté se držte pokynů na obrazovce pro spárování iPhonu a Apple Watch. 5. Po spárování máte možnost obnovit iPhone ze zálohy nebo začít s hodinkami Apple Watch znovu. 6. Přijměte podmínky a na požádání se přihlaste pomocí svého Apple ID. Během procesu nastavení se můžete rozhodnout, zda chcete zpřístupnit funkce jako Siri a polohové služby. Po dokončení nastavení můžete hodinky Apple Watch používat s iPhonem. 9. Pro interakci s hodinkami Apple Watch stačí klepnout, přejet prstem nebo použít korunku Digital Crown na ciferníku. 10. Hodinky Apple Watch můžete používat k volání, posílání zpráv, správě hudby, přijímání oznámení, měření zdravotních aktivit a přístupu k různým aplikacím. Pro bezproblémové používání se ujistěte, že jsou iPhone i Apple Watch připojeny ke stejné síti Wi-Fi a mají zapnuté Bluetooth.

Můžeme spustit Apple Watch bez iPhonu?

Ano, Apple Watch lze spustit a nakonfigurovat i bez iPhonu. Postup počátečního nastavení však použití iPhonu vyžaduje. Po nastavení lze hodinky Apple Watch používat samostatně k provádění různých úloh, jako je určování času, sledování fitness aktivit, přehrávání hudby a další. Je nezbytné si uvědomit, že k používání několika funkcí a vlastností, jako je například příjem hovorů a zpráv, musí být hodinky Apple Watch připojeny k iPhonu nebo k síti Wi-Fi.

Mohu nechat iPhone doma a používat Apple Watch?

Hodinky Apple Watch můžete používat samostatně k různým úkolům, zatímco iPhone necháte doma. Přestože hodinky Apple Watch byly primárně vytvořeny pro spolupráci s iPhonem, obsahují i některé samostatné funkce. Můžete používat Siri, streamovat hudbu, volat a přijímat hovory, posílat a přijímat zprávy, sledovat trénink a přistupovat k některým aplikacím přímo z Apple Watch, aniž byste museli mít iPhone po ruce. Mějte však na paměti, že některé funkce a aplikace mohou vyžadovat připojení k internetu nebo zvláštní kompatibilitu s iPhonem.