Jak změnit zvuk alarmu Alexa. Přizpůsobení budíku

How do I set an alarm on Alexa?
Okay so first of all we have to open the devices. Next tap on the Echo and Alexa. Click right here. And go to add alarm.
Další informace najdete na www.youtube.com

Stává se vám, že si přejete, abyste z postele vstávali nějak lépe? Možná vám výchozí zvuky budíku na vašem zařízení Alexa už nestačí. Pak máte štěstí! Z nabídky aplikace Alexa si můžete vybrat zvuk budíku, který nejlépe odpovídá vašemu vkusu a preferencím. V tomto článku vás provedeme nastavením zvuku budíku v zařízení Alexa a dokonce vám ukážeme, jak se probudit za zvuků vašich oblíbených melodií nebo uklidňujících zvuků ptáků.

Chcete-li změnit zvuk budíku v zařízení Alexa, postupujte podle těchto jednoduchých kroků:

1. Spusťte aplikaci Alexa v tabletu nebo chytrém telefonu a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů Amazon. Pokud aplikaci ještě nemáte, můžete si ji stáhnout z Google Play nebo App Store.

2. V pravém dolním rohu obrazovky klepněte na kartu „Devices“ (Zařízení). 3. Ze seznamu dostupných zařízení vyberte zařízení Alexa, pro které chcete upravit zvuk budíku. 4. Přejděte do části „Sounds“ (Zvuky) a vyberte možnost „Alarm“ (Budík). 5. Zobrazí se seznam dostupných zvuků budíku. Klepnutím na něj vyberte ten, který chcete použít jako nový zvuk budíku.

Nyní, když víte, jak upravit zvuk budíku vašeho zařízení Alexa, probereme některé související otázky.

Může Alexa přehrávat hudbu, aby vás vzbudila? Ano, Alexa může přehrávat hudbu, která vám pomůže se probudit. Níže uvedené postupy lze použít k nastavení budíku na určitou skladbu:

1. Spusťte aplikaci Alexa a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů Amazon. Kartu „Devices“ (Zařízení) najdete v pravém dolním rohu obrazovky.

2. 3. Vyberte zařízení Alexa, pro které chcete nastavit budík. 4. Přejděte do části „Sounds“ (Zvuky) a vyberte možnost „Alarm“ (Budík). 5. Klikněte na možnost „Custom“ (Vlastní) a poté vyberte možnost „Music“ (Hudba). Můžete si vybrat z různých služeb pro streamování hudby, včetně služeb Pandora, Spotify a Amazon Music. Chcete-li propojit svůj účet, vyberte preferovanou službu a postupujte podle pokynů na obrazovce. Po propojení můžete vyhledat skladbu nebo interpreta, kterého chcete probudit.

7.

Bude vás Alexa schopna probudit pomocí zvuků ptáků? Alexa však není vybavena žádnými vestavěnými zvuky ptáků pro budíky. Pokud však využijete dovednost třetí strany, můžete se přesto probouzet za zvuků ptáků. Postupujte podle následujících kroků, abyste toho dosáhli: 1. Spusťte aplikaci Alexa a klikněte na ikonu nabídky v levém horním rohu obrazovky. 2. V nabídce vyberte možnost „Skills & Games“ (Dovednosti a hry). 3. Do vyhledávacího pole zadejte „bird sounds“ (zvuky ptáků). Zobrazí se seznam talentů, které poskytují zvuky ptáků v

4. Vyberte ten, který nejlépe vyhovuje vašim preferencím, a zapněte jej. 5. Po zapnutí funkce použijte předchozí pokyny a nastavte zvuky ptáků jako budík.

Nyní již rozumíte tomu, jak změnit zvuk budíku, probouzet se při hudbě, a dokonce se ráno zaposlouchat do uklidňujících zvuků ptačího zpěvu. Využijte tyto změny k tomu, aby bylo vaše probouzení příjemnější a vyhovovalo vašim preferencím. S Alexou po boku začněte den správně!

FAQ
Jak nastavíte píseň jako budík?

Postupujte podle následujících kroků a nastavte si pomocí systému Alexa píseň jako zvuk budíku: V kroku 1 otevřete aplikaci Alexa ve svém chytrém telefonu. V pravém dolním rohu obrazovky klikněte nebo klepněte na symbol „Devices“. 3. V seznamu zařízení vyberte své zařízení Alexa.

Krok 4: V nastavení zařízení klikněte na položku „Sounds“ (Zvuky). V kroku 5 vyberte ze seznamu zvuků položku „Alarms“. Posunutím dolů vyberte „Custom Sounds“ nebo „Music“. 7. Klikněte na tlačítko „Select Song“ (Vybrat píseň) nebo „Choose a Song“ (Vybrat píseň). V kroku 8 se vám nabídne možnost vybrat skladbu z knihovny Amazon Music nebo propojit službu streamování hudby, jako je Spotify. 9. Buď vyberte příslušnou skladbu ze své hudební knihovny, nebo ji vyhledejte pomocí vestavěného vyhledávacího pole. 10. Po výběru hudby klepněte na „Uložit“ nebo „Nastavit jako budík“.

Váš budík nyní bude při spuštění přehrávat skladbu, kterou jste si vybrali jako zvuk budíku. S Alexou si ráno vychutnejte poslech své oblíbené hudby!

Jak používáte Alexu jako sirénu?

K použití Alexy jako sirény můžete použít konkrétní dovednosti nebo akce, které nabízí aplikace Alexa. Zde je podrobný návod: 1. Spusťte aplikaci Alexa na svém tabletu nebo chytrém telefonu.

2. Klikněte na tři vodorovné čáry v levém horním rohu aplikace, které představují ikonu nabídky. 3. V nabídce vyberte možnost „Skills & Games“ (Dovednosti a hry). 4. Vyhledejte dovednost, která umožňuje použití sirény s Alexou. Zkuste například vyhledat „Siren Skill“ nebo „Alarm Skill“. 5. Povolte vybranou dovednost a podle všech pokynů pro nastavení a přizpůsobení, které nabízí tvůrce dovednosti. 6. Po aktivaci talentu můžete siréně zadat zvuk pomocí hlasových příkazů. Můžete například říci: „Alexo, spusť alarm“ nebo „Alexo, spusť sirénu“.

Alternativně můžete pomocí aplikace Alexa vytvořit rutinu: 1. Spusťte aplikaci Alexa. 2. Klepněte na tlačítko nabídky a poté vyberte možnost „Routines“ (Rutiny).

3. Chcete-li přidat novou rutinu, klepněte na znaménko přidání (+). 4. Označte svou proceduru například „Aktivace sirény“. 5. Klepněte na položku „When this happens“ a vyberte akci, která program spustí. Může k ní dojít v reakci na určitý mluvený příkaz, nastavený čas nebo dokonce na aktivaci senzoru chytrého domácího zařízení. 6. Klepněte na „Add action“ (Přidat akci) a v seznamu dostupných akcí vyhledejte „Siren“ (Siréna) nebo „Alarm“ (Alarm). 7. Vyberte preferovaný tón alarmu nebo sirény. 8. Uložte postup a poté ukončete nastavení.

Alexa nyní přehraje zvolený zvuk sirény, kdykoli je splněna spouštěcí podmínka. Vždy zkontrolujte nastavení dané dovednosti nebo procedury, zda nejsou k dispozici nějaké další funkce nebo možnosti přizpůsobení.

Umí Alexa spustit sirénu?

Alexa skutečně může aktivovat sirénu. Pomocí aplikace Alexa nebo hlasových příkazů si můžete vybrat z řady zvuků alarmu, včetně zvuku sirény. Máte tak možnost přizpůsobit si buzení podle svých preferencí. Chcete-li změnit zvuk budíku v zařízení Alexa na sirénu nebo jiný zvuk podle vlastního výběru, stačí postupovat podle pokynů v článku.