Jak vyčistit pouzdro telefonu. Odstranění skvrn a obnovení čistoty

Jak vyčistit kryt na iPhone?
Čištění koženého krytu na iPhone může způsobit změnu barvy. Pokud se kryt rozhodnete vyčistit, nejdřív z něj iPhone vyndejte. V teplé mýdlové vodě navlhčete měkký hadřík a opatrně jím kryt na iPhone otřete. Případně můžete použít suchý hadřík s neagresivním čisticím prostředkem.
Další informace najdete na support.apple.com

Pouzdra na telefony nejsou užitečná pouze pro ochranu našich neocenitelných přístrojů, ale také vypovídají o našem smyslu pro styl. Časem však mohou pouzdra na telefony nasbírat oděrky, nečistoty, a dokonce i zežloutnout, což jim může ubrat na atraktivitě. Pokud si nejste jisti, jak vyčistit pouzdro na telefon, zejména silikonové, nemusíte se bát. V tomto příspěvku se podíváme na několik účinných způsobů, jak se zbavit skvrn, obnovit průhlednost a zachovat neporušený vzhled krytu telefonu.

1. Odstranění žlutých skvrn z průhledných silikonových krytů: Zejména při vystavení slunečnímu záření nebo specifickým chemikáliím jsou čirá silikonová pouzdra na telefony náchylná k tomu, aby časem zežloutla. Žlutých skvrn se můžete zbavit podle těchto jednoduchých postupů: Začněte tím, že telefon vyjmete z pouzdra a opláchnete jej vlažnou vodou, abyste se zbavili všech uvolněných částic. Jedlou sodu a vodu smíchejte ve stejném poměru, abyste vytvořili čisticí roztok. Míchejte, dokud směs nebude připomínat pastu.

c. Po nanesení pasty z jedlé sody jemně oškrábejte zažloutlé části pouzdra houbičkou nebo zubním kartáčkem s měkkými štětinami. Soustřeďte se na čištění míst, ale dávejte pozor, abyste neškrábali příliš silně, protože by mohlo dojít k poškození pouzdra. d. Důkladně opláchněte pouzdro ve vodě, abyste se zbavili zbytků jedlé sody. Pokud zůstanou žluté skvrny, postup opakujte, dokud nedosáhnete požadovaného výsledku.

2. Jak čistit silikonová pouzdra na telefony: Pravidelné čištění silikonového pouzdra telefonu pomůže zabránit hromadění nečistot a špíny. Následuje několik tipů pro čištění silikonového pouzdra: a. Vyjměte telefon z pouzdra a pouzdro vlažně omyjte, abyste se zbavili veškerých uvolněných nečistot.

b. Do misky s teplou vodou nalijte trochu tekutého mýdla na ruce nebo jemného mýdla na nádobí. Míchejte, dokud nevznikne mýdlový roztok.

c. Po namočení měkkého hadříku nebo houbičky do mýdlového roztoku jemně očistěte celý povrch pouzdra. Dávejte pozor na všechny drsné povrchy nebo praskliny, kde by se mohly hromadit nečistoty. d. Kufr důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, abyste se zbavili všech mýdlových usazenin. Před opětovným nasazením krytu na telefon jej osušte čerstvým ručníkem nebo jej nechte zcela vyschnout na vzduchu.

3. Obnovení průhlednosti průhledných pouzder telefonu:

Pokud se vaše kdysi průhledné pouzdro na telefon zakalilo nebo ztratilo průhlednost, můžete vyzkoušet několik metod, jak obnovit jeho průhlednost:

a. Začněte čištěním pouzdra, jak je uvedeno v předchozí části, abyste odstranili veškeré povrchové nečistoty nebo špínu.

b. Naneste malé množství zubní pasty nebo jedlé sody na měkký hadřík nebo houbičku a krouživými pohyby pouzdro jemně vyleštěte. Tyto jemné abrazivní prostředky mohou pomoci odstranit lehké škrábance a obnovit určitou čistotu.

c. Důkladně opláchněte pouzdro vodou, abyste odstranili zbytky zubní pasty nebo jedlé sody.

d. Osušte pouzdro čistým ručníkem nebo jej nechte zcela vyschnout na vzduchu.

4. Omytí pouzdra telefonu:

Jednou z častých otázek, které se objevují, je, zda je bezpečné pouzdra na telefony prát. Odpověď závisí na materiálu pouzdra. Zejména silikonová pouzdra je obecně bezpečné prát výše uvedenými způsoby. Je však nutné vyvarovat se používání drsných chemikálií, abrazivních čisticích prostředků nebo nadměrného tepla, protože ty mohou pouzdro poškodit. Konkrétní doporučení pro čištění vždy naleznete v pokynech výrobce.

Závěrem lze říci, že udržování pouzdra telefonu v čistotě a dobré údržbě je zásadní pro zachování jeho vzhledu a účinnou ochranu zařízení. Dodržováním výše uvedených kroků můžete odstranit zažloutlé skvrny, vyčistit silikonové pouzdro, obnovit průhlednost a zajistit, aby pouzdro telefonu zůstalo po delší dobu ve špičkovém stavu. Nezapomeňte být při čištění šetrní a nepoužívejte žádné škodlivé látky, které by mohly pouzdro nebo telefon poškodit.

FAQ
Měl bych pouzdro na telefon umýt?

Ano, pouzdro na telefon se doporučuje pravidelně mýt. V průběhu času se v pouzdrech na telefony mohou hromadit nečistoty, prach, oleje a skvrny, které ovlivňují nejen jeho vzhled, ale mohou se přenést i na vaše ruce a případně i na telefon. Pravidelné čištění pomáhá tyto nečistoty odstranit, udržuje čistotu pouzdra telefonu a zabraňuje případnému poškození zařízení.

Lze zažloutlý silikon vybělit?

Ano, zažloutlý silikon lze vybělit správnými metodami čištění. Zde je uvedeno, co můžete udělat pro obnovení průzračnosti zažloutlého silikonového pouzdra telefonu:

1. Začněte tím, že vyjmete pouzdro z telefonu a měkkým hadříkem, který nepouští vlákna, otřete veškeré povrchové nečistoty nebo zbytky.

2. Vytvořte čisticí roztok smícháním stejných dílů vody a jemného mýdla na nádobí v misce.

3. Do čisticího roztoku namočte zubní kartáček s měkkými štětinami a jemně vydrhněte zažloutlá místa silikonového pouzdra. Nezapomeňte drhnout krouživými pohyby, abyste skvrny účinně odstranili.

4. Pokud zažloutnutí přetrvává, můžete zkusit použít směs jedlé sody a vody. Vytvořte konzistenci podobnou pastě a naneste ji na zažloutlá místa. Nechte ji několik minut působit a poté ji znovu vydrhněte zubním kartáčkem.

5. Pouzdro důkladně opláchněte teplou vodou, abyste odstranili zbytky mýdla nebo jedlé sody.

6. Po opláchnutí pouzdro osušte čistým ručníkem nebo jej nechte zcela vyschnout na vzduchu.

7. Pokud je zažloutnutí stále patrné, můžete zkusit použít roztok peroxidu vodíku. Smíchejte jeden díl peroxidu vodíku se třemi díly vody a naneste jej na zažloutlá místa. Nechte působit několik hodin nebo přes noc, poté pouzdro opláchněte a osušte.

Nezapomeňte vždy postupovat podle pokynů výrobce a vyzkoušet jakýkoli čisticí roztok na malé, nenápadné ploše kufříku, než jej použijete na celý povrch.