Jak zmenšit obrázek. Průvodce změnou velikosti a zmenšením obrázku

Jak zmenšit velikost souboru JPG?
Jak změnit velikost obrázku JPG?

  1. 1) Otevřete aplikaci malování Malování –> Otevřít soubor, který chcete upravit – nejčastěji fotografii (fotku).
  2. 2) Změna velikosti. Po otevření fotografie zvolíte „Změnit velikost“.
  3. 3) Nastavíte procenta (%) nebo pixelů
  4. 4) Kontrola, zda se obrázek zmenšil (nemusíte)
  5. 5) Uložíte jako.
Další informace najdete na soubory.info

Obrázky se v současné digitální éře staly základním prvkem našeho života. Existuje několik důvodů, proč byste mohli chtít zmenšit velikost fotografie, včetně sdílení na sociálních sítích, zasílání e-mailů a optimalizace výkonu webových stránek. Tento článek se bude zabývat mnoha technikami zmenšování a změny velikosti obrázků, včetně souborů JPEG, fotografií a obrázků.

1. Jak zmenšit velikost obrázku JPEG

Obrázkový formát JPEG (Joint Photographic Experts Group) je široce používaný a proslulý svou přizpůsobivostí a schopností komprese. Pomocí níže uvedených kroků můžete zmenšit obrázek ve formátu JPEG: Použijte software pro úpravu fotografií: Otevřete soubor JPEG v programu Microsoft Paint, Adobe Photoshop nebo jiném programu pro úpravu obrázků. Přejděte do nabídky „Obrázek“ nebo „Soubor“ a zvolte „Změnit velikost“ nebo „Velikost obrázku“. Zadáním požadované šířky a výšky zde můžete změnit rozměry obrázku. Aby nedošlo ke zkreslení obrázku, dbejte na zachování poměru stran.

b. Obrázek zkomprimujte: Po změně velikosti lze obrázek JPEG ještě zmenšit komprimací. Většina programů pro úpravu obrázků má nastavení komprese JPEG. Vyzkoušejte několik kompresních poměrů, abyste objevili takový, který zajistí rovnováhu mezi kvalitou obrazu a velikostí souboru. Mějte na paměti, že při vyšších úrovních komprese může dojít ke ztrátě některých detailů obrazu. Jakmile jste s obrázkem po změně velikosti a kompresi spokojeni, uložte jej s novým názvem souboru nebo nahraďte stávající soubor. Vyberte správný formát souboru, například JPEG nebo JPG, a je-li k dispozici, změňte nastavení kvality.

2. Jak změnit velikost fotografie

Ke zmenšení obrázku bez ztráty jeho kvality můžete použít řadu technik, například: Internetové programy pro změnu velikosti obrázků: Velikost fotografií můžete změnit pomocí řady internetových programů, aniž byste museli instalovat další software. Program za vás automaticky změní velikost fotografie poté, co ji nahrajete na některou z těchto platforem a zadáte požadované rozměry. Známé online programy pro změnu velikosti obrázků PicResize, ResizeImage a Fotor jsou jen některé z nich. Podobně jako při změně velikosti obrázku JPEG můžete ke změně velikosti fotografie využít také software pro úpravu obrázků.

b. Software pro úpravu obrázků. Přejděte do nabídky „Obrázek“ nebo „Soubor“ softwaru, otevřete fotografii a zvolte „Změnit velikost“ nebo „Velikost obrázku“. Při zachování poměru stran změňte rozměry na vhodnou velikost a poté obrázek se změněnou velikostí uložte.

3. Jak zmenšit velikost fotografie v kilobajtech

Když potřebujete optimalizovat fotografii pro web nebo ji přenést e-mailem, musíte zmenšit velikost souboru, která se udává v kilobajtech (KB). Zde se dozvíte, jak zmenšit velikost fotografie v KB: Fotografii lze zkomprimovat pomocí některého z mnoha dostupných online zdrojů a programů. Tyto nástroje používají sofistikované algoritmy, které minimalizují velikost souboru a zároveň zachovávají estetickou kvalitu obrázku. Mezi nejoblíbenější patří Compressor.io, JPEGmini a TinyPNG.

b. Upravte kvalitu a rozlišení obrázku: Dalším přístupem ke snížení velikosti KB je změna kvality a rozlišení obrázku. Při ukládání obrázku vám většina programů pro úpravu obrázků umožňuje zvolit úroveň kvality. Snížení úrovně kvality sice povede k menší velikosti souboru, ale měli byste si uvědomit, že to může mít také vliv na vizuální vlastnosti obrázku. Jak zmenšit velikost souboru

#4 Pro zmenšení velikosti souboru obrázku, aniž by došlo ke snížení jeho kvality nebo rozměrů, můžete vyzkoušet následující techniky: Změňte formát souboru obrázku: Některé formáty obrazových souborů, například PNG, BMP nebo TIFF, mají větší velikost než jiné. Velikost souboru lze výrazně zmenšit převedením obrázku do efektivnějšího formátu, například JPEG. Buďte však opatrní, protože to může vést k mírnému snížení kvality obrázku, zejména u průhledných fotografií nebo fotografií vyplněných textem.

b. Ořízněte prázdná nebo nadbytečná místa: Pokud je váš obrázek obsahuje, měli byste zvážit jejich oříznutí. Odstraněním těchto oblastí můžete zmenšit velikost souboru, aniž byste zhoršili celkovou kvalitu obrázku. Odstranění metadat: Snímky často obsahují metadata, která zahrnují údaje o fotoaparátu, místě a datu pořízení snímku. Tato metadata lze odstranit, aby se soubor zmenšil. Většina programů pro úpravu obrázků obsahuje při ukládání obrázku možnost odstranit nebo zmenšit metadata.

Závěrem lze říci, že existuje řada technik a technologií, které lze použít ke zvětšení a zmenšení fotografie. Výše uvedené techniky by vám měly umožnit dosáhnout zamýšlených výsledků, ať už pracujete s obrázky JPEG, fotografiemi nebo chcete zmenšit velikost souboru. Experimentováním s různými způsoby najděte ideální poměr kvality obrazu a velikosti souboru pro své konkrétní potřeby.

FAQ
Jak mohu změnit velikost fotografie v telefonu?

Ke změně velikosti fotografie můžete použít telefon podle následujících pokynů: 1. Využijte vestavěné funkce pro úpravu fotografií. Většina chytrých telefonů je vybavena vestavěným editorem fotografií, který umožňuje měnit velikost fotografií. Po otevření fotografie, jejíž velikost chcete změnit, vyhledejte ve fotogalerii telefonu možnost „Upravit“ nebo „Upravit“. V nástrojích pro úpravy by měla být zahrnuta možnost zmenšení nebo změny velikosti. Jakmile dosáhnete vhodné velikosti, upravte rozměry nebo procenta a úpravy uložte. Použití aplikací třetích stran pro úpravu obrázků: Obchody s aplikacemi jsou plné aplikací třetích stran, které jsou vytvořeny speciálně pro změnu velikosti a úpravu fotografií. Mezi oblíbené možnosti patří Adobe Photoshop Express, Snapseed a Pixlr. Po stažení a nainstalování programu otevřete fotografii v některém z těchto programů a poté vyhledejte volby pro změnu měřítka nebo velikosti. V případě potřeby změňte proporce nebo velikost obrázku a novou verzi uložte. 3. Online nástroje pro škálování obrázků: Tyto možnosti jsou k dispozici, pokud nechcete stahovat žádný software. Snadno použitelná rozhraní jsou k dispozici na webových stránkách jako ResizeImage.net, PicResize nebo Kraken.io, kam můžete nahrát fotografii a změnit její proporce. Změněnou velikost obrázku si můžete ihned po provedení potřebných úprav stáhnout do telefonu.

Kopii původní fotografie si uschovejte pro případ, že byste ji v budoucnu potřebovali. Při změně velikosti obrázku mějte na paměti poměr stran, aby nedošlo k jeho zkreslení.