Jak používat GPS v iPhonu. Komplexní průvodce

Jak lokalizovat iPhone?
Chcete-li své zařízení najít, přihlaste se na webu iCloud.com/find. Nebo použijte aplikaci Najít na jiném zařízení Apple, které vlastníte. Pokud se iPhone, iPad nebo iPod touch v seznamu zařízení neobjeví, funkce Najít pro něj nebyla zapnuta. Ale stále můžete ochránit svůj účet, i když jste nezapnuli funkci Najít.
Další informace najdete na support.apple.com

S rozvojem technologií nabývají chytré telefony v našem každodenním životě stále většího významu. Globální polohový systém (GPS), který je již zabudován v moderních mobilních telefonech včetně iPhonů, je jednou z jejich nejpřínosnějších součástí. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak používat GPS v iPhonu, a odpovíme na některé často kladené dotazy týkající se jeho funkcí. Jsou iPhony vybaveny funkcí GPS?

Ano, iPhony jsou vybaveny čipem GPS, který umožňuje pomocí satelitních signálů určit vaši přesnou polohu. Díky tomu je možné využívat různé služby založené na poloze, včetně navigace, mapování a sledování polohy. Funguje GPS v iPhonu, když není k dispozici mobilní signál?

Navzdory všeobecnému přesvědčení může GPS v iPhonu fungovat i bez mobilního signálu. GPS přijímač iPhonu využívá k určení vaší polohy přímou komunikaci se satelity na oběžné dráze Země. Je však nezbytné mít na paměti, že bez mobilního signálu nemusíte být schopni využívat další služby založené na poloze, které vyžadují připojení k internetu, nebo přistupovat k mapám, pokynům v reálném čase či jiným službám založeným na poloze. Jak mohu používat GPS v iPhonu bez datového připojení?

Chcete-li používat GPS v iPhonu bez připojení k internetu, můžete se řídit těmito pokyny:

1. Zapněte polohové služby. Na iPhonu použijte aplikaci „Nastavení“ a přejděte do části „Soukromí“ > „Polohové služby“. Ujistěte se, že je přepínač zapnutý.

2. Stáhněte si offline mapy: Mnoho mapových aplikací, například Apple Maps a Google Maps, umožňuje stahovat mapy pro offline použití. Vyhledejte požadovanou oblast ve své oblíbené mapové aplikaci, otevřete ji a stáhněte mapu pro offline použití. Tímto způsobem budete mít přístup k mapě a získáte jednoduché pokyny bez připojení k internetu. Použijte navigační aplikaci GPS. Obchod App Store nabízí řadu navigačních nástrojů GPS, například Sygic, Navmii a Maps.me. Tyto aplikace můžete používat k navigaci bez připojení k internetu, protože nabízejí offline mapy a pokyny turn-by-turn. Proč můj iPhone nepoužívá GPS?

Důvodů, proč GPS ve vašem iPhonu nefunguje správně, může být celá řada: Polohové služby jsou vypnuté: Pokud chcete zkontrolovat, zda jsou polohové služby povoleny, přejděte do „Nastavení“ > „Soukromí“ > „Polohové služby“. Slabý signál GPS: Pokud jste uvnitř nebo obklopeni vysokými budovami, může mít váš iPhone potíže se zachycením silného signálu GPS. Pro zlepšení příjmu se zkuste přesunout do místnosti s větším prostorem nebo do blízkosti okna.

3. Vypněte režim Letadlo tím, že se ujistíte, že je vypnutý. Při jeho aktivaci jsou vypnuta všechna bezdrátová připojení, včetně funkcí GPS.

4. Problémy se softwarem: Pokud žádné z výše uvedených opatření nevede k odstranění problému, může se jednat o softwarový problém. Chcete-li iPhone resetovat, přejděte do „Nastavení“ > „Obecné“ > „Resetovat“ > „Resetovat polohu a soukromí“. Případně zkuste iPhone aktualizovat na nejnovější verzi systému iOS.

Konečně, vestavěná GPS v iPhonech umožňuje uživatelům přesně určit jejich polohu. I když GPS v iPhonu může fungovat i bez mobilního signálu, některé služby založené na určování polohy mohou potřebovat připojení k internetu. Podle výše uvedených pokynů můžete iPhone GPS používat i bez připojení k internetu a můžete také řešit typické problémy, které mohou nastat.

FAQ
Proč nemohu na iPhonu používat GPS?

GPS na iPhonu možná nemůžete používat z několika důvodů. Jedná se o několik možných scénářů: 1. Vypněte polohové služby: Zkontrolujte, zda jsou na iPhonu zapnuté polohové služby. Můžete to ověřit tak, že přejdete do Nastavení > Soukromí > Polohové služby a ujistíte se, že jsou zapnuté. Slabý nebo chybějící signál GPS: Pro fungování GPS je nutný silný satelitní signál. Pokud jste uvnitř, obklopeni vysokými budovami nebo na místě se slabým pokrytím GPS, můžete mít s používáním GPS na iPhonu problémy. Chcete-li vyzkoušet, zda se signál zlepší, zkuste se přesunout na místo s dobrým výhledem na oblohu nebo se projít venku.

3. Problémy se softwarem: Příležitostně se může stát, že softwarové nedostatky nebo chyby zhorší výkon GPS. Zkontrolujte, zda je verze systému iOS v iPhonu nejnovější. Pokud tomu tak není, může problém vyřešit aktualizace softwaru v zařízení. Měkký reset nebo restart iPhonu může rovněž pomoci vyřešit momentální softwarové problémy. 4. Problémy s hardwarem: V ojedinělých případech může být funkce GPS vašeho iPhonu ovlivněna hardwarovou závadou. Pokud žádná z výše uvedených oprav nevyřeší problémy s GPS, může být nezbytné kontaktovat podporu společnosti Apple nebo navštívit autorizované servisní středisko a nechat iPhone prohlédnout.

Je důležité si uvědomit, že se jedná pouze o obecná doporučení; pro podrobnější pokyny k řešení problémů je nejlepší použít oficiální materiály podpory společnosti Apple nebo se obrátit na její tým podpory.

Jak přesná je GPS v iPhonu?

GPS v iPhonu obvykle poskytuje přesnost určení polohy zhruba 5 metrů, což je poměrně přesné. Je důležité mít na paměti, že překážky, jako jsou stavby, stromy a počasí, mohou občas snížit přesnost signálu GPS. Technologie GPS v iPhonu je však pro většinu každodenních úkolů, jako je navigace, sledování kondice a aplikace založené na poloze, poměrně důvěryhodná.

Má iPhone 13 GPS?

iPhone 13 skutečně podporuje GPS (Global Positioning System). iPhone 13 používá GPS, stejně jako dřívější modely iPhone, k určení své polohy a k nabídce navigačních pomůcek, služeb založených na poloze a dalších funkcí souvisejících s polohou.