Jak aktualizovat tablet Amazon Fire. A Comprehensive Guide

Can Amazon Fire tablet download Google Play?
Know which Amazon Fire tablet you have Once you've enabled the ability to download apps from outside sources, you'll be ready to download the components necessary for running the Google Play Store.
Další informace najdete na www.digitaltrends.com

Tablety Amazon Fire jsou díky své dostupnosti nejrůznějšího digitálního obsahu, cenové dostupnosti a uživatelsky přívětivému rozhraní velmi oblíbené. Chcete-li zaručit co nejlepší výkon a zabezpečení, je nezbytné udržovat tablet Amazon Fire v aktuálním stavu s nejnovějšími aktualizacemi softwaru, stejně jako u jakéhokoli jiného zařízení. Tento článek obsahuje návod krok za krokem pro aktualizaci tabletu Amazon Fire a také řešení některých často kladených dotazů.

1. Aktualizace tabletu Amazon Fire Postup aktualizace tabletu Amazon Fire je jednoduchý. Zde je uveden postup, jak na to:

Krok 1: Připojení k síti Wi-Fi

Před zahájením aktualizace se ujistěte, že je zařízení připojeno ke spolehlivé síti Wi-Fi. V části Nastavení klepněte na možnost Wi-Fi a poté vyberte síť, ke které se chcete připojit.

Druhý krok: vyhledání aktualizací Přejetím prstem od horního okraje obrazovky tabletu dolů otevřete nabídku rychlého nastavení a poté vyhledejte všechny dostupné aktualizace. Klepněte na ikonu „Nastavení“, poté sjeďte dolů a vyberte „Možnosti zařízení“ nebo „Zařízení“. V následujícím kroku vyberte „Aktualizace systému“ nebo „Aktualizace softwaru“. Váš tablet nyní vyhledá všechny dostupné aktualizace.

Instalace aktualizací v kroku 3

Pokud je aktualizace dostupná, vyberte možnost „Instalovat aktualizaci systému“ nebo „Stáhnout“. Po dokončení stahování aktualizace budete vyzváni k její instalaci. Klepnutím nebo klepnutím na „Instalovat“ zahájíte postup instalace. Ujistěte se, že je tablet nabitý nebo připojený ke zdroji napájení, protože během přijímání aktualizace se může restartovat.

2. Aktualizace tabletu Fire s aplikací Amazon Kids Pokud máte v tabletu Fire nainstalovanou aplikaci Amazon Kids nebo FreeTime, budete ji muset aktualizovat samostatně. Postup je následující:

Krok 1: Spusťte aplikaci FreeTime nebo Amazon Kids V tabletu Fire otevřete aplikace FreeTime nebo Amazon Kids.

Krok 2: Otevřete rodičovskou kontrolu Přejeďte z horní části obrazovky dolů a klepnutím na ikonu ve tvaru ozubeného kola otevřete rodičovské nastavení. Pokud budete vyzváni, zadejte heslo pro rodičovskou kontrolu.

Kontrola aktualizací v kroku 3: Přejděte do spodní části nabídky rodičovského nastavení a klepněte na tlačítko „Zkontrolovat nyní“ nebo „Zkontrolovat aktualizace“. Pokud je k dispozici aktualizace, stáhněte ji a nainstalujte podle pokynů na obrazovce.

3. Aktualizace předchozího tabletu Amazon Fire Starší tablety Amazon Fire můžete aktualizovat na nejnovější verzi operačního systému, i když nemusí mít nejnovější aktualizace. Postup je následující:

Zkontrolujte kompatibilitu v kroku 1

Chcete-li zjistit, zda je váš model tabletu kompatibilní s nejnovějšími aktualizacemi softwaru, přejděte na oficiální webové stránky společnosti Amazon. Pokud je nekompatibilní, nemusí být možné provést aktualizaci na nejnovější verzi.

Ruční aktualizace v kroku 2 Pokud je tablet kompatibilní, ale nedostáváte automatické aktualizace, můžete jej aktualizovat ručně. Stáhněte si správnou aktualizaci softwaru pro svůj model tabletu ze stránky Amazon Fire & Kindle Software Updates a poté ji nainstalujte podle pokynů.

Proč se můj tablet Amazon Fire neaktualizuje? Příčin, proč se váš tablet Amazon Fire přestal aktualizovat, může být několik:

– Nedostatečné úložiště: Zkontrolujte, zda má váš tablet dostatek volného úložného prostoru pro stažení a instalaci aktualizace. – Problémy s připojením: Zkontrolujte, zda je tablet připojen ke spolehlivé síti Wi-Fi. Pokud se vyskytnou problémy se softwarem, restartujte tablet a zkuste postup aktualizace ještě jednou.

– Nekompatibilní model: Některé starší nebo vyřazené modely tabletů Fire již nemusí dostávat aktualizace softwaru. 5. Je někdy pozdě aktualizovat tablet?

Ano, tablety mohou zestárnout natolik, že již nebudou dostávat aktualizace softwaru. Výrobci mohou s vývojem technologií přestat vydávat aktualizace pro starší modely, aby se soustředili na podporu novějších zařízení. Aby byla zaručena trvalá kompatibilita a bezpečnost, může být nutné přejít na novější model, pokud váš tablet přestane dostávat aktualizace.

Závěrem lze říci, že aktualizace tabletu Amazon Fire je pro optimální zabezpečení a výkon nezbytná. Software tabletu můžete rychle aktualizovat podle jednoduchých pokynů uvedených v tomto článku. Nezapomeňte samostatně aktualizovat všechny další aplikace, například FreeTime nebo Amazon Kids. Pokud se váš tablet neaktualizuje, zkontrolujte, zda nemáte problémy s připojením, nedostatek paměti nebo nekompatibilitu s nejnovějšími aktualizacemi.

FAQ
Které tablety Fire jsou stále podporovány?

Následující tablety Amazon Fire jsou podle nejnovějších informací stále udržovány a způsobilé pro aktualizace softwaru: Následující zařízení jsou uvedena v pořadí podle generačního vydání:

1. Fire 7 (9. generace a novější);

2. Fire HD 8 (8. generace a novější);

3. Fire HD 10 (7. generace a novější);

4. Fire HD 8 Plus (10. generace);

5. Fire HD 10 Plus (11. generace);

6. Fire HD 8 Kids Edition;

7. Fire HD 10 Kids Edition;

8. Fire HD 8 Kids Pro; a

9. Fire HD 10 Kids Pro.

Nejnovější informace o kompatibilních tabletech Fire si vždy ověřte na oficiálních stránkách společnosti Amazon, protože tento seznam se může změnit.

Jak mohu aktualizovat aplikaci Amazon Kids?

Aplikaci Amazon Kids v tabletu Amazon Fire můžete aktualizovat podle následujících kroků:

1. Na tabletu Fire spusťte obchod Amazon Appstore.

2. Klikněte na tři vodorovné čáry v levém horním rohu obrazovky, což je symbol nabídky. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Moje aplikace a hry“. V části „Moje aplikace a hry“ můžete zobrazit seznam aplikací, které jsou v současné době nainstalovány v tabletu.

5. Vyhledejte aplikaci Amazon Kids posunutím dolů. 6. Pokud je k dispozici aktualizace, všimnete si vedle programu tlačítka „Aktualizovat“.

7. Chcete-li zahájit proces aktualizace, klepněte na tlačítko „Aktualizovat“. 8. Sledujte, zda se stáhne a nainstaluje nejnovější aktualizace aplikace. 9. Po dokončení aktualizace otevřete aplikaci Amazon Kids a získejte přístup k aktualizovaným funkcím a vylepšením. Během aplikace aktualizace se ujistěte, že máte pevné připojení k internetu.