Jak nastavit Photostream. Komplexní průvodce

Jak fungují fotky na iCloud?
Fotky na iCloudu uchovávají vaše fotky a videa v původní verzi ve vysokém rozlišení. Víc místa v zařízení získáte, když zapnete volbu Optimalizovat úložiště. Pokud zapnete volbu Optimalizovat úložiště, Fotky na iCloudu budou automaticky spravovat velikost vaší knihovny na zařízení.
Další informace najdete na support.apple.com

Užitečná funkce Apple Photostream umožňuje snadnou synchronizaci a přístup k vašim snímkům na všech vašich zařízeních Apple. Nastavení služby Photostream může výrazně zlepšit vaše zkušenosti se sdílením fotografií, ať už jste seriózní fotograf nebo si jen chcete organizovaně uchovat své neocenitelné vzpomínky. V tomto článku vás provedeme nastavením služby Photostream v iPhonu a také probereme typické problémy a nabídneme jejich řešení. Jak nastavit Photostream v iPhonu?

K nastavení aplikace Photostream v iPhonu lze použít jednoduchou techniku, která vyžaduje jen několik snadných kroků. Zde je návod krok za krokem, který vám pomůže:

1. Zkontrolujte, zda je v iPhonu nejnovější verze systému iOS. Pokud je k dispozici aktualizace, přejděte do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru a postupujte podle pokynů na obrazovce.

2. Na iPhonu spusťte aplikaci Nastavení a poté se dotkněte svého Apple ID směrem k horní části obrazovky.

3. V nabídce Apple ID vyberte možnost „iCloud“. 4. Vyhledejte položku „Photos“ (Fotografie) posunutím dolů a klepnutím na ni.

5. V nabídce vyberte možnost „Upload to My Photo Stream“. Výsledkem bude aktivace funkce Photostream vašeho iPhonu.

6. Tyto kroky zopakujte na všech dalších zařízeních Apple, jako je iPad nebo Mac, která chcete synchronizovat se službou Photostream. Proč se nezobrazuje funkce Photostream?

Neschopnost iPhonu zobrazit Photostream může mít několik možných příčin. Zde je několik tipů na řešení problémů, které vám pomohou problém vyřešit:

1. Zkontrolujte připojení k internetu: Aby bylo možné synchronizovat fotografie napříč zařízeními pomocí služby Photostream, potřebujete stabilní připojení k internetu. Zkontrolujte, zda váš iPhone používá mobilní datové připojení nebo Wi-Fi.

2. Povolte službu Photostream na všech zařízeních: Abyste mohli na iPhonu zobrazit Photostream, ujistěte se, že je na všech vašich zařízeních Apple povolen. Na každém zařízení přejděte do nastavení aplikace Fotky a zapněte možnost „Nahrát do mého fotostreamu“. 3. Přihlaste se pomocí správného Apple ID: Ujistěte se, že Apple ID, které jste použili k nastavení služby Photostream, je stejné jako to, které používáte k přihlášení na iPhonu. O správnosti Apple ID uvedeného v horní části obrazovky se přesvědčte v Nastavení > [Vaše jméno]. Jak zjistím, zda je můj Photostream dostupný?

Podle následujících kroků zjistíte, zda jste úspěšně nakonfigurovali Photostream na svém iPhonu:

1. Spusťte aplikaci Fotky na iPhonu. Záložku „Alba“ najdete ve spodní části obrazovky.

2.

3. Vyhledejte album „My Photo Stream“ posunutím dolů. Pokud tomu tak je, máte povolenou funkci Photostream, v takovém případě budou všechna vaše zařízení Apple automaticky synchronizovat vaše fotografie. Proč nefunguje můj Apple Photostream?

Pokud vám nefunguje služba Apple Photostream, můžete se pokusit o několik možných řešení: 1. Zkontrolujte úložiště ve svém zařízení. Služba Photostream potřebuje v zařízení dostatek místa pro synchronizaci a ukládání fotografií. Chcete-li zjistit, zda je v zařízení dostatek místa, přejděte do Nastavení > Obecné > Úložiště iPhone (nebo Úložiště iPad).

2. Restartujte zařízení: Drobné softwarové problémy lze občas vyřešit prostým restartem. Podržením stisknutého tlačítka napájení a zároveň postupováním podle pokynů na obrazovce můžete iPhone restartovat.

3. Vypněte a znovu zapněte Photostream: Přejděte do Nastavení > [Vaše jméno] > iCloud > Fotografie a vypněte možnost „Nahrávat do mého fotostreamu“. Po krátké prodlevě ji opět zapněte. Tímto postupem může dojít k obnovení připojení ke službě Photostream.

Závěrem lze říci, že synchronizace a přístup k fotografiím ve všech zařízeních Apple je díky nastavení služby Photostream v iPhonu jednoduchá. Dodržováním pokynů uvedených v tomto článku můžete rychle povolit funkci Photostream a využívat výhod bezproblémového sdílení fotografií. Pokud narazíte na nějaké potíže, použijte přiložené rady pro řešení problémů, abyste odstranili typické problémy a ujistili se, že Photostream funguje správně.

FAQ
Zbavila se společnost Apple služby Photo stream?

Aby bylo jasno, společnost Apple Photo Stream nezrušila.

Jak připojím svůj iPhone ke streamu?

Chcete-li streamovat fotografie z iPhonu, musíte provést následující postupy: 1. Ujistěte se, že váš iPhone má funkční připojení k internetu.

2. Otevřete na iPhonu aplikaci „Nastavení“.

3. Přejetím prstem dolů vyhledejte položku „Fotografie“. 4. Zkontrolujte, zda je v nastavení „Fotky“ povolena možnost „iCloud Photos“. Vaše snímky budou automaticky nahrány do služby iCloud a synchronizovány tam. 5. Vraťte se na hlavní obrazovku nastavení a ze seznamu v horní části vyberte své Apple ID. 6. V nabídce nastavení Apple ID vyberte možnost „iCloud“. 7. Přejděte dolů a zkontrolujte, zda je v seznamu služeb iCloud vybrána položka „Photos“. Pomocí stejného Apple ID můžete přistupovat ke svým snímkům na jiných zařízeních, jakmile aktivujete službu iCloud images a budou se synchronizovat do cloudu. 9. Ujistěte se, že je zařízení online a přihlášeno stejným Apple ID, abyste mohli zobrazit své snímky na jiném zařízení, například na počítači nebo iPadu. 10. Otevřete na tomto zařízení aplikaci Fotky a v závislosti na používaném zařízení a aplikaci by se snímky z iPhonu měly začít zobrazovat v oblasti „Fotky“ nebo „Fotky iCloud“.

Podle těchto pokynů můžete iPhone připojit k jiným zařízením, která mají povolenou funkci iCloud fotografie, a přenášet do nich fotografie.

Jak povolím streamování fotografií na iCloudu?

Chcete-li aktivovat funkci Photo Stream na iCloudu, postupujte podle následujících kroků: 1. Zkontrolujte, zda máte účet iCloud a zda je vaše zařízení přihlášeno. 2. V iPhonu nebo iPadu otevřete Nastavení. 3. Přejděte na položku

Vaše Apple ID/iCloud

posunutím dolů. 4. Klepnutím na položku vyberte ze seznamu možností položku „iCloud“. 5. Vyhledejte položku „Photos“ nebo „Photos & Camera“ posunutím dolů a klepnutím na ni. 6. Přepněte přepínač „Upload to My Photo Stream“ do polohy zapnuto. Tímto postupem budou čerstvé snímky, které pořídíte na svém zařízení, okamžitě odeslány do služby iCloud Photo Stream. 7. Přejděte do nabídky Apple a výběrem položky „System Preferences“ (Předvolby systému) povolte funkci Photo Stream v počítači Mac. Pokud jste tak ještě neučinili, klikněte na „iCloud“ a přihlaste se pomocí svého Apple ID. 9. Chcete-li v počítači Mac aktivovat službu Photo Stream, zaškrtněte políčko vedle položky „Photos“ a klikněte na tlačítko OK. 10. Vaše snímky budou okamžitě synchronizovány ve všech vašich zařízeních připojených ke stejnému účtu iCloud, pokud je funkce Photo Stream povolena v zařízení se systémem iOS i v počítači Mac. Nezapomeňte, že služba Photo Stream se nezapočítává do limitu úložiště iCloud a ukládá pouze fotografie za posledních 30 dní. Pokud chcete fotografie uchovávat delší dobu nebo uložit větší sbírku, použijte iCloud fotografie nebo jinou službu cloudového úložiště.