Jak otevřít PDF v aplikaci PowerPoint. Komplexní průvodce

Jak převést PDF do ppt?
Převod souboru PDF do formátu aplikace PowerPoint:

  1. Otevřete soubor PDF v aplikaci Acrobat.
  2. V pravém podokně klikněte na nástroj Exportovat PDF.
  3. Zvolte Microsoft PowerPoint jako formát pro export.
  4. Klikněte na tlačítko Exportovat. …
  5. Uložte dokument jako nový soubor:
Další informace najdete na www.adobe.com

Soubory ve formátu PDF (Portable Document Format) se často používají ke sdílení dokumentů, které je třeba zobrazovat a tisknout jednotně na mnoha platformách. Možná si však nejste jisti, jak otevřít PDF v aplikaci PowerPoint, pokud chcete upravit nebo přidat obsah z PDF do prezentace v aplikaci PowerPoint. V tomto článku se podíváme na několik způsobů, jak to provést, včetně otevření PDF v aplikaci PowerPoint pro Mac, převodu PDF do aplikace PowerPoint a převodu PDF do PPT v aplikaci Google Slides.

1. Lze upravovat soubor PDF v aplikaci PowerPoint?

Je pravda, že soubor PDF lze v aplikaci PowerPoint otevřít a upravovat, je však nutné si uvědomit, že aplikace PowerPoint je primárně určena k vytváření prezentací, nikoli k úpravám dokumentů. Při otevření souboru PDF v aplikaci PowerPoint nemůžete přímo měnit text nebo jiné prvky; místo toho se obsah importuje jako statické obrázky. V následující části bude popsáno, jak převést PDF do aplikace PowerPoint, abyste toto omezení překonali.

2. Jak mohu zdarma převést soubor PDF do aplikace PowerPoint? Na internetu je k dispozici několik bezplatných programů pro převod souboru PDF do formátu PowerPoint. Jedním z oblíbených řešení je Smallpdf, který poskytuje jednoduché a uživatelsky přívětivé rozhraní. Pomocí Smallpdf převedete PDF do PowerPointu provedením následujících kroků: Navštivte možnost „PDF to PPT“ na webových stránkách Smallpdf (www.smallpdf.com).

b. Vyberte soubor PDF, který chcete převést, kliknutím na tlačítko „Choose file“.

c. Po úspěšném nahrání aplikace Smallpdf okamžitě převede soubor PDF do formátu PowerPoint.

d. Chcete-li převáděný soubor PowerPoint uložit do počítače, klikněte nakonec na tlačítko „Stáhnout“.

3. Jak mohu otevřít soubor PDF v aplikaci PowerPoint pro Mac?

Soubor PDF můžete v aplikaci PowerPoint v počítači Mac otevřít pomocí vestavěných funkcí operačního systému macOS. Postup je následující: Vyhledejte soubor PDF, který chcete otevřít v aplikaci PowerPoint, provedením kroku a.

b. Při provádění kliknutí pravým tlačítkem myši na soubor PDF vyberte z rozevírací nabídky možnost „Otevřít pomocí“. c. Ze seznamu programů vyberte možnost „Náhled“.

d. V programu Preview vyberte z nabídky možnost „Exportovat“ kliknutím na „Soubor“ na panelu nabídek. e. Po výběru „PDF do PowerPointu“ jako formátu exportu klikněte na „Uložit“. PDF se změní z původního formátu na formát PowerPoint a uloží se jako samostatný soubor, ke kterému pak můžete přistupovat v aplikaci PowerPoint a pokračovat v úpravách. 4. Jak mohu použít aplikaci Google Slides k převodu PDF na PPT? Převést PDF do formátu PowerPoint lze jednoduše pomocí aplikace Prezentace Google, která je k dispozici na jakémkoli zařízení s připojením k internetu. Uděláte to následovně: Otevřete Disk Google a přihlaste se pomocí svého účtu Google.

a.

b. Po kliknutí na tlačítko „+ Nový“ vyberte z nabídky možnost „Nahrát soubor“ a nahrajte soubor PDF, který chcete převést. Po dokončení nahrávání vyberte v kontextové nabídce souboru PDF, na který jste klikli pravým tlačítkem myši, možnost „Open with“ a poté „Google Slides“. PDF se okamžitě změní na prezentaci PowerPoint pomocí aplikace Google Slides.

e. V rozhraní aplikace Prezentace Google klikněte na „Soubor“ a poté na „Stáhnout“ a uložte převedený soubor do počítače.

Závěrem lze říci, že k otevření souborů PDF v aplikaci PowerPoint a převodu souborů PDF do formátu PowerPoint lze použít různé techniky. Přestože aplikace PowerPoint přímo nepodporuje úpravu souborů PDF, jejich převod do formátu PowerPoint vám dává větší volnost při začleňování obsahu PDF do prezentací. Techniky popsané v tomto článku by vám měly umožnit efektivní otevírání souborů PDF v aplikaci PowerPoint a práci s nimi, ať už používáte počítač se systémem Windows, Mac nebo aplikaci Google Slides.

FAQ
Jak převést soubor PDF do aplikace Word?

Pomocí níže uvedených kroků můžete převést soubor PDF na dokument aplikace Word: Online nástroje pro převod jsou k dispozici zdarma na řadě webových stránek a lze je použít k převodu souborů PDF na dokumenty Word. Na internetu můžete vyhledat „PDF to Word converter“ a vybrat si renomovaný zdroj. Nahrajte svůj soubor PDF, jako cílový formát zvolte Word a poté spusťte postup převodu. Po dokončení si stáhněte převedený dokument aplikace Word. 2. Adobe Acrobat: Pokud máte v počítači nainstalovaný program Adobe Acrobat, můžete využít jeho vestavěnou funkci převodu. Otevřete dokument PDF v aplikaci Adobe Acrobat a kliknutím na tlačítko „Exportovat PDF“ v pravém podokně vyberte jako formát exportu „Microsoft Word“. Chcete-li soubor PDF uložit do dokumentu aplikace Word, klikněte na konci na tlačítko „Exportovat“. 3. Dokumenty Google: Další možností je použít tento bezplatný online textový procesor od společnosti Google. Nahrajte soubor PDF na Disk Google a v kontextové nabídce zvolte „Open with“ a „Google Docs“. Dokument PDF se v aplikaci Google Docs změní na dokument Word, který si pak můžete stáhnout. 4. Specializovaný software: K dispozici je bezplatný i placený specializovaný software pro převod PDF do Wordu. Mezi ně patří například Adobe Acrobat Pro, UniPDF a Nitro PDF to Word Converter. Chcete-li převést soubor PDF do formátu Word, nejprve si stáhněte a nainstalujte příslušný software. Poté stačí postupovat podle pokynů na obrazovce.

Mějte na paměti, že i když tyto techniky obvykle poskytují uspokojivé výsledky, proces převodu nemusí být vždy bezchybný, zejména pokud má soubor PDF složité formátování nebo grafiku. Před odesláním práce je vhodné zkontrolovat převedený dokument aplikace Word a provést případné změny.

Jak upravím soubor PDF v aplikaci PowerPoint?

Aby byl soubor PDF upravitelný v aplikaci PowerPoint, musíte jej převést do formátu PowerPoint. Zde je podrobný výklad, jak toho dosáhnout: Otevřete aplikaci PowerPoint:

1. V počítači spusťte aplikaci Microsoft PowerPoint.

* 2. Vyberte možnost „Soubor“: Klepněte na záložku „Soubor“ v levém horním rohu okna aplikace PowerPoint.

3. Zvolte „Otevřít“: V rozbalovacím seznamu, který se zobrazí, vyberte možnost „Otevřít“ a vyhledejte soubor PDF, který chcete převést do upravitelného formátu. 4. Objevte soubor PDF: Vyberte soubor PDF tak, že přejdete do umístění, kde je uložen ve vašem počítači. 5. Vyberte možnost „Všechny soubory“:

Pro zobrazení souboru PDF přepněte výběr typu souboru na „Všechny soubory“ v pravém dolním rohu okna průzkumníka souborů. 6. Klepněte na tlačítko „Otevřít“: Chcete-li soubor PDF importovat do aplikace PowerPoint, klikněte po výběru souboru PDF na tlačítko „Otevřít“.

7. Převeďte soubor PDF: Zobrazí se dialogové okno s žádostí o vaše rozhodnutí převést soubor PDF na upravitelnou prezentaci aplikace PowerPoint. Chcete-li pokračovat, klikněte na tlačítko „OK“ nebo „Převést“.

8. Upravte prezentaci PowerPoint: Po dokončení postupu převodu bude obsah PDF převeden na samostatné snímky v aplikaci PowerPoint. Prezentace je nyní připravena k úpravám, včetně změn textu, obrázků a formátování. 9. Uložte soubor aplikace PowerPoint: Po provedení potřebných úprav nezapomeňte soubor PowerPoint uložit. Chcete-li upravenou prezentaci PowerPoint uložit do počítače, klepněte ještě jednou na kartu „Soubor“ a vyberte možnost „Uložit“ nebo „Uložit jako“.

Pomocí těchto metod převodu souboru PDF na upravitelnou prezentaci PowerPoint můžete upravit, přidat nebo odebrat materiál a upravit snímky podle svých potřeb.