Jak připojit Excel ve Wordu. Průvodce vkládáním a propojováním dat

Jak propojit Excel soubory?
Odkaz na soubor

  1. Vyberte Vložit > objekt.
  2. Vyberte Vytvořit ze souboru.
  3. Vyberte Procházet a přejděte na soubor, který chcete použít.
  4. Vyberte Vložit.
  5. Vyberte Propojit se souborem a pak vyberte OK.

Cached

Další informace najdete na support.microsoft.com

Představte se: Uživatelé mohou vytvářet a spravovat dokumenty a tabulky pomocí robustních nástrojů Microsoft Word a Excel. Pro efektivnější zobrazení informací je často nutné sloučit data z Excelu do stránky Wordu. V tomto příspěvku se podíváme na mnoho způsobů připojení aplikace Excel k dokumentům aplikace Word, jako je vkládání tabulek aplikace Excel, propojování tabulek a dokonce i vkládání souborů PDF.

Jak přidat tabulky aplikace Excel do aplikace Word: Otevřete tabulku aplikace Excel a také dokument aplikace Word, do kterého chcete tabulku vložit. 2. V aplikaci Excel vyberte rozsah buněk, který chcete zahrnout do dokumentu aplikace Word. 3. Kliknutím pravým tlačítkem myši označte požadované buňky a poté klikněte na tlačítko „Kopírovat“ nebo „Ctrl+C“. 4. Přepněte se do aplikace Word a umístěte kurzor na místo, kam chcete tabulku vložit.

4. 5. Ve Wordu zvolte na kartě Domů možnost „Vložit“ nebo po kliknutí pravým tlačítkem myši v kontextové nabídce možnost „Zachovat formátování zdroje“.

6. V dokumentu aplikace Word nyní bude tabulka aplikace Excel. Jak vložit tabulku aplikace Excel do aplikace Word: Při vkládání do aplikace Word se tabulka aplikace Excel nemusí vždy přesně vejít na stránku. Tímto způsobem to můžete změnit: Chcete-li otevřít kartu „Nástroje tabulky“ ve Wordu, klikněte na právě vloženou tabulku. 2. Na stránce „Rozložení“ v části „Velikost buněk“ vyberte možnost „Automatické přizpůsobení“.

3. Chcete-li změnit šířku buněk tak, aby se do nich vešel obsah, vyberte možnost „AutoFit Contents“. 4. Alternativně můžete zvolit „AutoFit Window“ (Automatické přizpůsobení oknu) a změnit velikost tabulky tak, aby se vešla do okrajů dokumentu aplikace Word.

Za určitých okolností můžete potřebovat zahrnout soubor PDF do dokumentu aplikace Word. Postup je následující: Otevřete dokument aplikace Word a poté umístěte kurzor na místo, kam chcete vložit soubor PDF. 2. 3. Klepněte na tlačítko „Objekt“ ve skupině „Text“ na kartě „Vložení“ na kartě „Vložení“. 3. V dialogovém okně Objekt vyberte kartu „Vytvořit ze souboru“. 4. Vyhledejte soubor PDF v počítači kliknutím na možnost „Procházet“. 5. Vyberte soubor PDF a klepněte na tlačítko „Vložit“. 6. Dokument aplikace Word bude obsahovat soubor PDF jako objekt, jehož velikost a umístění lze měnit podle potřeby.

Použití aplikace Word k propojení tabulek:

Propojením tabulek ve Wordu můžete automaticky aktualizovat data při každé změně ve zdrojovém souboru aplikace Excel. Následující postup slouží ke spojení tabulek:

1. Pomocí výše uvedené techniky vložte tabulku aplikace Excel do aplikace Word. 2. Po vložení tabulky na ni klikněte pravým tlačítkem myši a zvolte možnost „Propojený objekt pracovního listu“. 3. Vyberte možnost „Propojit s Excelem“ a poté stiskněte tlačítko „OK“. 4. Propojená tabulka ve Wordu nyní bude odrážet všechny změny provedené v souboru aplikace Excel. Pokud chcete propojenou tabulku ručně aktualizovat, klikněte na ni pravým tlačítkem myši a vyberte „Aktualizovat propojení“.

Kopírování tabulky s mřížkami z aplikace Excel do aplikace Word: Mřížky v Excelu vizuálně znázorňují buňky a jejich okraje. Kopírování tabulky s mřížkami z aplikace Excel do aplikace Word

1. V aplikaci Excel vyberte příslušný rozsah buněk. 2. Klepněte kamkoli na obrazovku a poté vyberte možnost „Kopírovat“ nebo stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+C. 3. Otevřete dokument aplikace Word a umístěte kurzor na místo, kam chcete tabulku umístit. 4. V aplikaci Word vyberte na kartě Domů možnost „Vložit“ nebo z nabídky pravého tlačítka myši možnost „Zachovat formátování zdroje“.

5. Při vložení tabulky do aplikace Word budou zachovány linie mřížky.

Shrnutí:

Zobrazení dat lze podstatně zlepšit a zpřístupnit připojením aplikace Excel ve Wordu. Pomocí výše uvedených metod můžete snadno integrovat tabulky aplikace Excel do aplikace Word, měnit jejich velikost, vkládat soubory PDF, propojovat tabulky pro automatickou aktualizaci a dokonce kopírovat tabulky s mřížkovými čarami. Tyto nástroje umožňují uživatelům vytvářet vybroušené výukové texty, které úspěšně zprostředkovávají složitou látku.

FAQ
Jak vložit PDF do Wordu bez ztráty formátování?

Pro vložení souboru PDF do aplikace Word bez ztráty formátování můžete dodržet tyto metody: Pro vložení PDF nejprve otevřete dokument aplikace Word a přejděte na požadované místo. 2. Na pásu karet aplikace Word vyberte kartu „Vložit“. 3. Ve skupině „Text“ vyberte tlačítko „Objekt“. Následně se zobrazí dialogové okno. 4. V dialogovém okně klepněte na kartu „Vytvořit ze souboru“. 5. Vyhledejte soubor PDF, který chcete vložit, kliknutím na tlačítko „Procházet“. 6. Po výběru souboru PDF klikněte na políčko „Odkaz na soubor“, pokud chcete vytvořit odkaz na původní soubor PDF. Toto políčko musí být odškrtnuto, aby se zabránilo vložení souboru PDF do dokumentu. 7. Chcete-li PDF soubor vložit do dokumentu aplikace Word, klikněte na tlačítko „OK“.

Při dodržení těchto postupů můžete do Wordu vložit soubor PDF a zachovat jeho původní formátování.

Proč nemohu vložit PDF do Wordu?

Je možné, že se vám PDF do Wordu nepodaří vložit z několika důvodů. Zde je několik takových problémů: Přímé vkládání souborů PDF do aplikace Word nemusí být podporováno. I když se v novějších vydáních aplikace Word práce se soubory PDF zlepšila, nemusí být tato možnost dostupná ve všech verzích.

2. Nastavení zabezpečení: Je možné, že soubor PDF nebude možné vložit do aplikace Word, pokud má aktivována určitá bezpečnostní nastavení, například ochranu heslem nebo omezení úprav, kopírování nebo tisku. 3. Velikost souboru: Soubory PDF, které jsou příliš velké na to, aby je bylo možné vložit do aplikace Word, tak mohou učinit. Před pokusem o vložení souboru PDF může být nutné komprimovat nebo zmenšit jeho velikost, pokud je příliš velký. 4. Poškozený soubor PDF může zabránit tomu, aby jej Word správně rozpoznal a vložil, pokud je poškozený nebo poškozený. Chcete-li se ujistit, že soubor PDF není poškozen, zkuste jej otevřít ve čtečce PDF.

V těchto situacích můžete uvažovat o převedení souboru PDF do obrázkového souboru, například JPEG nebo PNG, a vložení obrázku do aplikace Word. Materiál lze také zkopírovat z PDF a vložit do Wordu, ale mějte na paměti, že složité formátování nemusí být zachováno.