Jak vytvořit profil Google. Vše, co potřebujete vědět

Jak vytvořit firemní profil na Googlu?
Nárokování firmy v Mapách Google

  1. Spusťte na počítači Mapy Google.
  2. Do vyhledávacího pole zadejte název firmy.
  3. Klikněte na název firmy a vyberte ten správný.
  4. Klikněte na Nárokovat tuto firmu. Spravovat. …
  5. Vyberte preferovanou možnost ověření a postupujte podle pokynů na obrazovce.
Další informace najdete na support.google.com

Vašemu profilu na Googlu byl přidělen speciální identifikační kód zvaný ID profilu Google, běžně označovaný jako ID profilu Google+. Jedná se o sérii čísel, která vám umožňuje mít odlišnou online identitu v různých službách Google. Vytvoření profilu Google je rychlý a snadný proces, který má několik výhod a může výrazně zlepšit vaši prezentaci na internetu.

Proč je profil Google nezbytný? Pokud máte profil Google, můžete efektivně kontrolovat svou online identitu. Slouží jako váš online životopis a představuje vaše reference, zájmy a online aktivity. Díky profilu Google můžete komunikovat s ostatními, sdílet své znalosti a vytvářet si silnou online prezentaci.

Zásadní je pochopit rozdíl mezi účtem Google a profilem Google. Vaším vstupním bodem do všech služeb Google, jako je Gmail, Disk Google a YouTube, je účet Google. Naproti tomu profil Google vám dává veřejnou tvář na platformách Google a je rozšířením vašeho účtu Google. Vytvoření profilu Google vyžaduje účet Google, samotný profil je však volitelný.

Profil Google vytvoříte podle následujících jednoduchých kroků:

Nejprve se přihlaste ke svému účtu Google: Použijte své aktuální přihlašovací údaje k účtu Google a vstupte na stránku accounts.google.com. Klikněte na tlačítko „Vytvořit účet“ a podle pokynů vytvořte nový účet Google, pokud jej ještě nemáte.

2. Přihlaste se ke svému účtu Google: Po přihlášení klikněte na svou profilovou fotografii nebo křestní jméno v pravém horním rohu obrazovky. Jakmile se zobrazí rozbalovací nabídka, vyberte ze seznamu možností možnost „Spravovat účet Google“.

3. Vyhledejte svůj profil na adrese: Klepněte na kartu „Osobní informace“ v levé nabídce nastavení účtu Google. Přejděte do oblasti „Choose what others see“ (Zvolit, co ostatní uvidí) posunutím dolů a kliknutím na „Go to About me“ (O mně). 4. Přizpůsobte svůj profil: Na stránce O mně můžete upravit a změnit řadu údajů o svém profilu Google. Můžete zveřejnit odkazy na své profily na sociálních sítích nebo osobní webové stránky, aktualizovat své kontaktní údaje, přidat profilovou fotografii a napsat krátký životopis. 5. Uveďte svůj profil jako veřejný: Ve výchozím nastavení můžete svůj profil Google vidět pouze vy. Pokud chcete, aby jej viděli i ostatní, klikněte na ikonu tužky vpravo od profilové fotografie a nastavte přepínač na „Zapnuto“. Váš profil může být sdílen pouze s určitými skupinami lidí nebo může být veřejný pro celý internet, podle toho, jaká míra viditelnosti vám vyhovuje.

Poté, co jste se dozvěděli, jak vytvořit profil Google, se podívejme na ukázku průkazu Google. ID Google se obvykle skládá z řady čísel, za nimiž následuje symbol „at“ a před nimiž je znak plus. ID Google může vypadat takto: „[email protected].“ Tento charakteristický identifikátor umožňuje bezproblémovou komunikaci napříč službami Google a pomáhá odlišit váš profil Google od ostatních.

Závěrem lze říci, že zřízení profilu Google je moudrým krokem ke správné kontrole vaší přítomnosti na internetu. Můžete navázat kontakty s ostatními, zobrazit své profesní údaje a vytvořit si solidní online osobnost. Podle výše uvedených jednoduchých pokynů si můžete rychle vytvořit profil Google a začít využívat výhod, které nabízí pro vaše online aktivity.

FAQ
Co se stane, když svůj profil Google smažete?

Vymazání vašeho profilu Google bude mít řadu důsledků. Především budou ze serverů společnosti Google trvale odstraněny všechny informace, které jste měli v profilu uložené, včetně e-mailů, dokumentů, obrázků a dalších položek. To znamená, že již nebudete mít přístup ke všem datům a materiálům na svém účtu.

Pokud odstraníte svůj profil Google, budou rovněž odstraněny vaše soubory na Disku Google, kanál YouTube, Fotky Google a všechny další služby nebo odběry Google spojené s vaším profilem. S vymazaným profilem již nebudete moci tyto služby využívat.

Kromě toho nebudete mít přístup k žádným službám Google, které pro přihlášení vyžadují účet Google, včetně obchodu Google Play, Map Google a Kalendáře Google.

Je důležité si uvědomit, že po vymazání profilu Google nelze získat zpět žádná data ani služby s ním spojené. Než se tedy rozhodnete svůj profil Google odstranit, je vhodné si to důkladně promyslet.

Je Gmail a účet Google totéž?

Ačkoli jsou propojeny, Gmail a účet Google nejsou totéž. Účet Google můžete používat k přihlášení k různým službám Google, včetně Gmailu, Disku Google, Fotek Google a YouTube. Naproti tomu Gmail je e-mailová služba nabízená společností Google, ke které lze přistupovat pomocí účtu Google. Ačkoli je pro používání služby Gmail vyžadován účet Google, neznamená to automaticky, že máte adresu Gmail.

Je vaše ID Google váš e-mail?

Ano, obvykle je vaše e-mailová adresa Gmail zároveň vaším ID Google. Při založení účtu Google automaticky obdržíte e-mailovou adresu Gmail, která slouží jako vaše ID Google. Pomocí této e-mailové adresy lze přistupovat ke službám Gmail, Disk Google, Kalendář Google a dalším službám Google.