Použití jednotky Flash v telefonu. Komplexní průvodce

Přáli jste si někdy snadno přenášet data z telefonu do počítače bez použití internetu nebo cloudu? Tak teď přestaňte hledat! V tomto příspěvku se podíváme na to, jak používat flash disk v telefonu, abyste mohli snadno přenášet a prohlížet data na cestách. Budeme se také zabývat souvisejícími dotazy, například zda můžete stahovat z telefonu na flash disk, jak povolit přenos přes USB v systému Android, jak připojit flash disk k telefonu bez použití OTG a co je to OTG flash disk.

1. Zapnutí přenosu USB v systému Android: Abyste mohli používat flash disk s telefonem se systémem Android, musíte se ujistit, že je povolen přenos USB. Zde je uveden postup, jak na to:

– Pomocí kabelu USB připojte telefon k počítači. Chcete-li získat přístup k oznamovacímu panelu telefonu, posuňte prstem od horního okraje obrazovky směrem dolů. Vyhledejte oznámení s nápisem „USB nabíjí toto zařízení“.

– Klepnutím na oznámení přepněte režim připojení USB na „Přenos souborů“ nebo „Přenos souborů“ (konkrétní znění vašeho zařízení se může lišit). Po zapnutí režimu přenosu USB bude telefon detekovat připojený flash disk.

2. Připojení flash disku bez OTG k telefonu: Pokud váš telefon nepodporuje funkci OTG (On-The-Go), stále existují způsoby, jak připojit jednotku flash k telefonu. Jedním z nich je použití adaptéru USB OTG, který umožňuje připojit jednotku flash k nabíjecímu portu telefonu. Kromě toho některé chytré telefony již podporují karty microSD, které lze použít k přenosu souborů a zvětšení úložiště.

3. Identifikace OTG flash disku:

Flash disk OTG, známý také jako flash disk On-The-Go, je druh USB disku, který na jednom konci obsahuje běžný USB konektor a na druhém microUSB nebo USB form-C konektor. Díky své konstrukci lze flash disk používat bez adaptéru OTG k přímému připojení ke kompatibilním zařízením, jako jsou chytré telefony a tablety. Bez použití cloudu nebo internetu představují flash disky OTG praktickou metodu přenosu souborů mezi zařízeními.

4. Přenos souborů na jednotku flash z telefonu: Ano, data můžete na jednotku flash stahovat přímo z telefonu. Po připojení jednotky flash k telefonu proveďte následující akce:

Spusťte aplikaci správce souborů v telefonu.

– Vyhledejte soubor, který chcete stáhnout.

Chcete-li soubor vybrat, dlouze na něj stiskněte.

– Klepnutím na tlačítko sdílení vyberte z nabídky možností (zobrazené jako tři tečky) možnost „Kopírovat“ nebo „Přesunout“.

– Vyhledejte jednotku flash ve správci souborů a vyberte složku, do které chcete soubor uložit.

– Soubor bude stažen z telefonu, když jej vložíte do složky jednotky flash.

Závěrem lze říci, že použití jednotky flash v telefonu může nabídnout snadný způsob přesouvání dat mezi zařízeními a přístupu k nim. Tuto flexibilní možnost ukládání dat můžete plně využít, pokud v telefonu se systémem Android aktivujete přenos přes USB, připojíte flash disk bez OTG, porozumíte flash diskům OTG a budete vědět, jak stahovat soubory z telefonu na flash disk. Tak se do toho pusťte a využijte všechny funkce jednotky flash v telefonu!

FAQ
Jak přenesu fotografie z telefonu Samsung na flash disk?

Při přenosu snímků z telefonu Samsung na paměťové zařízení USB můžete postupovat podle následujících pokynů: 1. Pomocí adaptéru OTG (On-The-Go) propojte paměťové zařízení USB s telefonem. 2. Použijte adaptér OTG (On-The-Go). Pomocí tohoto adaptéru můžete k telefonu připojit zařízení USB, například jednotky flash. Po připojení by měl telefon rozpoznat paměť USB a zobrazit oznámení. Chcete-li vstoupit do nastavení USB, klepněte na oznámení. 3. V nabídce vyberte možnost „Prozkoumat“ nebo „Otevřít“ zařízení USB. Tím se spustí správce souborů v telefonu, který vám umožní procházet obsah USB klíče.

4. Přístup k obrázkům, které chcete přenést, získáte otevřením jiného okna správy souborů nebo aplikace Galerie v telefonu.

5. Vyhledejte fotografie, které chcete přenést, ve správci souborů nebo v aplikaci Galerie. Dlouhým stisknutím jedné fotografie a následným klepnutím na další můžete vybrat mnoho fotografií. 6. Vyberte fotografie a poté stiskněte tlačítko „Sdílet“ nebo „Sdílet prostřednictvím“. Následně se zobrazí nabídka možností sdílení. 7. V možnostech sdílení zaškrtněte možnost „Copy to USB storage“ (Kopírovat na úložiště USB) nebo „Save to USB“ (Uložit na USB). Chcete-li zahájit přenos, klepněte na ni. Proces může chvíli trvat v závislosti na velikosti fotografií a rychlosti přenosu. Jakmile bude přenos dokončen, zobrazí se oznámení potvrzující jeho úspěšnost. 9. Chcete-li bezpečně odebrat paměť USB z telefonu, přejděte do nastavení USB a ze seznamu dostupných možností vyberte „Vysunout“ nebo „Odpojit“.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni úspěšně přenést snímky z telefonu Samsung na paměťové zařízení USB.

Proč mi nefunguje přenos přes USB Android?

Na vašem zařízení se systémem Android může být řada příčin neúspěšného přenosu přes USB. Jedná se o několik možných scénářů: Několik zařízení se systémem Android nemusí mít nezbytný hardware nebo software pro zajištění funkce USB On-The-Go (OTG).

1. Nekompatibilita s rozhraním USB OTG. Zařízení může díky této funkci identifikovat externí zařízení USB, například flash disky, a komunikovat s nimi. Nahlédnutím do specifikací výrobce nebo kontaktováním jeho oddělení péče o zákazníky zjistěte, zda vaše zařízení podporuje funkci USB OTG.

2. Problémy s ovladači USB mohou zabránit zařízení se systémem Android ve správné detekci a komunikaci s jednotkou USB flash. Příčinou mohou být zastaralé nebo nekompatibilní ovladače USB. Zkontrolujte, zda jsou ovladače USB ve vašem zařízení aktuální. Možná budete muset použít nástroj pro aktualizaci ovladačů nebo přejít na webové stránky výrobce.

3. Pokud máte ve smartphonu se systémem Android povoleno ladění USB, může to bránit správnému fungování přenosů přes USB. Přejděte do možností pro vývojáře v nastavení zařízení a zkuste vypnout režim ladění USB.

4. Nefunkční kabel nebo adaptér USB: V některých případech může být problém v kabelu USB nebo adaptéru, který používáte. Ujistěte se, že kabel nebo adaptér USB, který používáte, je spolehlivý a kompatibilní. Chcete-li zjistit, zda problém přetrvává, vyzkoušejte alternativní kabel nebo adaptér.

5. Kompatibilita souborového systému: Většina flash disků je nakonfigurována se souborovým systémem FAT32, ne všechna zařízení se systémem Android však ano. Ujistěte se, že je váš flash disk naformátován systémem FAT32 nebo exFAT, protože s těmito souborovými systémy pracuje systém Android nejlépe.

Pokud žádná z těchto oprav nefunguje, doporučujeme kontaktovat zákaznický servis výrobce nebo vyhledat pomoc kvalifikovaného technika.