Jak zobrazit data Exif na iPhonu. Průvodce pro uživatele iOS

Can you view EXIF data on iPhone?
Tap a photo that was taken with an iPhone. Tap the info icon (i) below the image. Look under the image for EXIF metadata. Touch the EXIF data area, and swipe up to see all of the EXIF data, including where you took the photo.
Další informace najdete na www.lifewire.com

Přemýšleli jste někdy, jak se dostat k datům Exif na iPhonu? Výměnný formát obrazových souborů neboli Exif je typ metadat, který je vložen do obrazového souboru a obsahuje důležité údaje o snímku, jako je datum a čas, nastavení fotoaparátu a dokonce i místo pořízení. Ačkoli se běžnému uživateli může zdát, že jsou data Exif v iPhonu skrytá, jejich načtení je ve skutečnosti poměrně jednoduché. V tomto příspěvku vás provedeme procesem přístupu k datům Exif a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami týkajícími se Exif na iPhonu. Jak zobrazit data Exif?

1. K zobrazení dat Exif na iPhonu můžete použít několik technik. Použití vestavěné aplikace Fotografie je jednou z nejjednodušších metod. Přejděte na fotografii, u které chcete zobrazit data Exif, v aplikaci Fotky tak, že ji otevřete. Po otevření obrázku klepnutím na něj vyberte ikonu „Options“ (viditelnou jako tři tečky) v pravém horním rohu obrazovky. V nabídce nastavení vyberte možnost „Zobrazit metadata“, čímž zobrazíte informace Exif vztahující se k obrázku. Který prohlížeč Exif pro iPhone je nejlepší?

2. V obchodě App Store je k dispozici řada aplikací třetích stran pro čtení Exif, které mohou nabídnout sofistikovanější funkce pro prohlížení dat Exif. Informace Exif lze zobrazit a analyzovat pomocí programu „Exif Viewer by Fluntro“, který má uživatelsky přívětivé rozhraní a je oblíbenou volbou. Pro jednotlivce, kteří často pracují s daty Exif, podporuje také čtení dat Exif pro mnoho fotografií najednou, což z něj činí praktickou volbu. 3. Využívá aplikace Apple Photos formát Exif?

Aplikace Apple Photos skutečně využívá informace Exif. Ve skutečnosti používá informace Exif ke klasifikaci a zobrazení fotografií podle několika faktorů, včetně data, místa a druhu fotoaparátu. Informace Exif jsou zásadní pro schopnost aplikace Fotky organizovat a kategorizovat vaše fotografie, což vám usnadňuje vyhledávání a procházení knihovny fotografií.

4. Jak mohu stáhnout data Exif do telefonu? Pro získání dat Exif do telefonu máte dvě možnosti: buď využijete vestavěnou aplikaci Fotografie, nebo si vyberete software pro prohlížení dat Exif od třetí strany. Jak již bylo řečeno, aplikace Fotky poskytuje přístup pouze k nejzákladnějším údajům Exif, zatímco aplikace třetích stran, jako například „Exif Viewer by Fluntro“, nabízejí podrobnější možnosti zkoumání údajů Exif. Chcete-li zobrazit data Exif pro obrázek, stačí stáhnout aplikaci z obchodu App Store, spustit ji a vybrat požadovaný obrázek. Software zobrazí všechny dostupné údaje Exif související s obrázkem.

Závěrem lze říci, že prohlížení dat Exif na iPhonu je jednoduchý proces, který lze provést buď pomocí vestavěné aplikace Fotky, nebo externích aplikací pro prohlížení Exif. Přístupem k těmto neocenitelným metadatům, která vám umožňují nahlédnout do nastavení a vlastností snímků, můžete lépe pochopit a rozvíjet své fotografické dovednosti. Možnost čtení dat Exif v iPhonu nabízí svět možností pro fotografické nadšence i profesionály, ať už se rozhodnete použít vestavěné možnosti, nebo prozkoumat složité aplikace pro prohlížení Exif.

FAQ
Lze získat data EXIF ze snímku?

Ne, snímek obrazovky nemůže obsahovat informace EXIF. Data EXIF, která obsahují podrobnosti o nastavení fotoaparátu, datu a čase pořízení, místě a dalších faktorech, jsou často zakódována v metadatech obrazového souboru, například souboru JPEG nebo RAW. Při pořizování snímku obrazovky na iPhonu se data EXIF z původního snímku nezachovávají, protože se místo nich vytvoří nový obrazový soubor. Snímky obrazovky proto nemohou používat data EXIF.

Jak získám data EXIF ze svého smartphonu?

K extrakci dat EXIF ze smartphonu, konkrétně z iPhonu, lze použít níže uvedené kroky: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Fotky. 2. Vyberte snímek, ze kterého chcete extrahovat informace EXIF. 3. Klepněte na tlačítko „Sdílet“, které se obvykle zobrazuje jako čtverec se šipkou směřující nahoru. 4. Na listu sdílení sjeďte dolů a klikněte na položku „Možnosti“ (označovanou také jako „Zobrazit metadata“). 5. Nyní se zobrazí data EXIF vybraného obrázku. Tato data obsahují podrobnosti, jako je datum a čas, nastavení fotoaparátu, umístění a další.

Nezapomeňte, že tato funkce nemusí být dostupná na všech modelech iPhonu nebo verzích systému iOS. Kromě toho můžete data EXIF ze snímků prozkoumat nebo extrahovat pomocí několika aplikací nebo editačních programů třetích stran.

Mají fotoaparáty telefonů data EXIF?

Ano, data EXIF jsou ve fotoaparátech telefonů přítomna. Nastavení digitálního snímku, datum a čas pořízení, souřadnice GPS a další technické informace jsou uloženy v datech EXIF (Exchangeable Image File Format), což je standardní formát. Fotoaparát, včetně telefonních fotoaparátů, tato data automaticky vkládá do souboru snímku.