Jak ripovat CD ve Windows 11

How do I rip a CD on Windows 11?
Then you can pick your format. So unfortunately there's no MP3 format anymore just these choices here. And then you can pick your quality here up to 320k. So we'll just stick with the original.
Další informace najdete na www.youtube.com

Nejnovější operační systém společnosti Microsoft, Windows 11, obsahuje řadu aktualizací a nových funkcí. Ripování disků CD do počítače je běžný postup, který provádí mnoho lidí. „Ripováním“ disku CD můžete zvukové nahrávky na disku CD přeměnit na digitální data, která můžete uložit, uspořádat a přehrávat v počítači nebo jiných zařízeních. V tomto článku si vysvětlíme, jak ripovat CD v systému Windows 11 pomocí přehrávače Windows Media Player, a odpovíme na některé důležité dotazy.

Proč program Windows Media Player neumí ripovat CD?

Než se pustíme do postupu ripování disku CD v systému Windows 11, budeme se zabývat problémem, na který mohou někteří uživatelé narazit: nemožností ripovat disk CD v aplikaci Windows Media Player. Může k tomu přispívat několik faktorů. Nejprve se ujistěte, že je váš počítač připojen k jednotce CD/DVD. Pokud nemáte fyzickou jednotku, nebudete moci ripovat disky CD. Dále se ujistěte, že ripované CD není chráněno proti kopírování. Komerční disky CD s ochranou proti kopírování nelze ripovat. V neposlední řadě se ujistěte, že je program Windows Media Player aktuální. Přejděte do nabídky Nastavení > Windows Update a zkontrolujte, zda jsou k dispozici aktualizace. Jak mohu ripovat CD, abych jej mohl nainstalovat do svého počítače? Chcete-li ripovat disk CD do počítače pomocí přehrávače Windows Media Player v systému Windows 11, postupujte podle následujících kroků:

1. Vložte disk CD do jednotky CD/DVD v počítači. Přehrávač Windows Media Player by se měl spustit automaticky. Pokud se tak nestane, můžete v nabídce Start najít položku „Windows Media Player“ a spustit ji ručně.

3. V nabídce „Nastavení ripu“ můžete vybrat formát a kvalitu ripovaných souborů. 2. Po otevření programu Windows Media Player klikněte na kartu „Nastavení ripu“, kterou najdete v horní nabídce. Windows Media Player ve výchozím nastavení využívá formát MP3, ale jako alternativu můžete použít také WMA nebo WAV. Kvalitu zvuku lze také změnit výběrem vyššího nebo nižšího datového toku. Poté je třeba zvolit cílovou složku pro ripované soubory.

4. Přehrávač Windows Media Player automaticky ukládá soubory do složky „Hudba“, ale toto nastavení můžete změnit výběrem tlačítka „Změnit“. 5. Po výběru cílové složky a formátu klikněte na tlačítko „Použít“ v pravém dolním rohu okna. 6. Kliknutím na tlačítko „Rip CD“ v horní nabídce zahájíte ripování disku CD. Operace ripování se spustí v přehrávači Windows Media Player a její průběh můžete sledovat v pravém postranním panelu.

Kam se soubory ripují pomocí přehrávače Windows 11 Media Player?

Jak již bylo uvedeno, přehrávač Windows Media Player ukládá ripované soubory ve výchozím nastavení do složky „Hudba“. Data se však uloží do alternativní cílové složky, kterou jste zadali v možnostech ripování. Otevřete Průzkumníka souborů a přejděte do zvolené složky, kde najdete ripované soubory.

Umí přehrávač Windows 11 Media Player vypalovat disky CD?

Ano, přehrávač Windows Media Player systému Windows 11 umožňuje vypalování disků CD. Po ripování disku CD nebo v případě, že již máte v počítači zvukové soubory, můžete vytvořit vlastní disky CD. Chcete-li vypálit CD, proveďte následující kroky:

Nejprve spusťte přehrávač Windows Media Player a v horní nabídce vyberte položku „Vypálit“. 2. Vložte prázdný disk CD do jednotky CD/DVD počítače. 3. Pomocí panelu „Vypálit“ v pravé části okna přetáhněte hudbu, kterou chcete vypálit, z knihovny nebo seznamu ripů. 4. Po přidání všech skladeb, které chcete vypálit, klikněte na tlačítko „Start burn“ v pravém horním rohu okna. Program Windows Media Player zahájí vypalování disku CD a průběh vypalování se zobrazí v pravém postranním panelu.

5. Po vypálení disku CD jej nezapomeňte dokončit, aby jej bylo možné přehrát na jiných počítačích.

Závěrem lze říci, že ripování disku CD v systému Windows 11 pomocí přehrávače Windows Media Player je jednoduché. Zkontrolujte, zda na disku CD není ochrana proti kopírování, ujistěte se, že je připojena jednotka CD/DVD, a zkontrolujte, zda je přehrávač Windows Media Player aktuální. Poté pro ripování disků CD do počítače postupujte podle pokynů na této stránce. Chcete-li si vytvořit vlastní personalizované disky, můžete také vypalovat disky CD pomocí přehrávače Windows Media Player. K poslechu disků CD nebo sbírky digitální hudby použijte přehrávač Windows Media Player v systému Windows 11.

FAQ
Umí program VLC ripovat disky CD?

Přehrávač médií VLC skutečně umí ripovat disky CD. Pomocí vestavěné funkce můžete ripovat zvukové disky CD a ukládat hudební skladby do počítače jako digitální zvukové soubory. Otevřete přehrávač médií, v nabídce vyberte položku „Média“, poté „Převést/uložit“ a výběrem možnosti „Disk“ začněte ripovat CD pomocí VLC. Poté můžete vybrat jednotku CD, změnit výstupní formát a parametry kvality a zahájit ripování.

Umí přehrávač VLC ripovat disky CD?

Přehrávač VLC skutečně umí ripovat disky CD. Díky možnosti, která umožňuje ripovat disky CD přímo v programu, můžete své zvukové disky CD přeměnit na digitální soubory. Dodržování těchto postupů vám umožní ripovat CD pomocí přehrávače VLC: V kroku 1 otevřete přehrávač VLC v počítači se systémem Windows 11. 2. Vložte do jednotky CD/DVD zvukový disk CD, který chcete ripovat. 3. V přehrávači VLC vyberte z rozevírací nabídky možnost „Convert / Save“ (Převést / Uložit) kliknutím na kartu „Media“ (Média) v horní nabídce. 4. V okně „Otevřít média“ vyberte kartu „Disk“. 5. Překontrolujte, zda je vybráno příslušné diskové zařízení a zda je aktivní možnost „Audio CD“. 6. Vyberte zvukové stopy, které chcete ripovat, zaškrtnutím políček nalevo od každé z nich. 7. Vyberte tlačítko „Convert/Save“ (Převést/uložit) v dolní části okna. 8. Klikněte na tlačítko „Browse“ a v okně „Convert“ vyberte cílovou složku, do které chcete ripované soubory uložit. 9. V rozevírací nabídce „Profile“ (Profil) vyberte výstupní formát, který chcete pro ripované soubory použít. Můžete vybrat například formáty MP3, AAC, FLAC nebo jiné formáty.

10. Stisknutím tlačítka „Start“ spustíte proces ripování CD.

11. Nechte přehrávač VLC dokončit ripování CD. Uživatelské rozhraní přehrávače VLC zobrazí průběh.

Po dokončení procesu ripování disku CD se vaše zvukové stopy stanou digitálními kopiemi a uloží se do určené složky v počítači se systémem Windows 11.