Jak zjistit IP adresu na Roku. Komplexní průvodce

Jak zobrazit IP adresu?
Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Zařízení Roku jsou poměrně populární jako řešení pro streamování a poskytují spotřebitelům přístup k různým alternativám zábavy. Při konfiguraci nebo řešení problémů se může stát, že budete potřebovat zjistit IP adresu zařízení Roku. IP adresu zařízení Roku můžete zjistit podle pokynů v tomto článku. Bude se také zabývat souvisejícími problémy, včetně zjištění ztraceného dálkového ovladače Roku, ovládání Roku bez dálkového ovladače, připojení Roku k Wi-Fi bez dálkového ovladače a zjištění IP adresy na televizoru Roku bez Wi-Fi. Jak zjistit IP adresu v zařízení Roku Pomocí těchto kroků zjistíte IP adresu zařízení Roku: 1. Vstupte na domovskou stránku Roku kliknutím sem: Chcete-li přejít na domovskou obrazovku, stiskněte tlačítko Domů na dálkovém ovladači Roku.

2. Otevřete okno nastavení: Chcete-li zvýraznit možnost nastavení, posuňte se na domovské obrazovce doleva nebo doprava. Chcete-li vstoupit do nabídky možností, klikněte na tlačítko OK.

3. Vyhledejte konfiguraci sítě: V nabídce možností vyberte možnost „Network“ (Síť). U některých zařízení Roku bude možná nutné před výběrem možnosti „Network“ kliknout na položku „Advanced system settings“.

Sledujte adresu IP: IP adresa je uvedena v části „O“ nebo „Síť“ v nastavení sítě. IP adresu si poznamenejte pro budoucí použití nebo řešení problémů. Připojení Roku k Wi-Fi bez dálkového ovladače

Pokud ztratíte dálkový ovladač Roku, můžete k připojení zařízení Roku k Wi-Fi stále používat mobilní aplikaci Roku. Proveďte následující kroky:

1. Stáhněte si aplikaci Roku pro chytré telefony: V chytrém telefonu nebo tabletu si stáhněte a nainstalujte mobilní aplikaci Roku z obchodu App Store nebo Google Play.

2. Připojte se ke stejné síti Wi-Fi jako zařízení Roku: Zkontrolujte, zda je váš tablet nebo chytrý telefon připojen ke stejné síti Wi-Fi jako zařízení Roku. Spusťte mobilní aplikaci Roku tak, že ji v zařízení otevřete v kroku tři.

4. Klepněte na položku „Zařízení“: Klepněte na ikonu „Zařízení“, která se nachází na spodní navigační liště aplikace.

5. Vyberte svůj přístroj Roku: Vyberte své zařízení Roku ze seznamu podporovaných zařízení.

6. Postupujte podle pokynů zobrazených na obrazovce: Pomocí aplikace můžete získat pokyny k připojení zařízení Roku k síti Wi-Fi. Chcete-li nastavení dokončit, dodržujte pouze pokyny zobrazené na obrazovce. Správa Roku bez dálkového ovladače

Pokud ztratíte dálkový ovladač Roku, můžete k ovládání zařízení Roku stále používat mobilní aplikaci Roku nebo kompatibilní aplikaci dálkového ovládání třetí strany. Postup je následující:

1. Nainstalujte mobilní aplikaci Roku: V chytrém telefonu nebo tabletu si stáhněte a nainstalujte mobilní aplikaci Roku z obchodu App Store nebo Google Play. Připojte chytrý telefon nebo tablet ke stejné síti Wi-Fi jako zařízení Roku.

2. Připojte se ke stejné síti Wi-Fi. Spusťte mobilní aplikaci Roku tak, že ji v zařízení otevřete v kroku tři.

4. Spravujte své zařízení Roku: Mobilní aplikace Roku nabízí virtuální dálkové ovládání, které umožňuje pohybovat se v uživatelském rozhraní Roku, spouštět kanály, měnit hlasitost a provádět další úkoly.

Obnovení ztraceného dálkového ovladače Roku

Existuje několik způsobů, jak najít ztracený dálkový ovladač Roku, což může být frustrující: Pokud máte dálkový ovladač stažený v chytrém telefonu nebo tabletu, použijte jako náhradu mobilní aplikaci Roku.

1.

2. Podívejte se pod nábytek a polštáře a mezi ně: Dálkové ovladače často končí pod polštáři nebo mezi nimi. Pečlivě se na těchto místech podívejte a najděte ztracený ovladač Roku. 3. Použijte funkci „Najít můj dálkový ovladač“. Tuto funkci má několik zařízení Roku. Tuto funkci můžete použít k nalezení ztraceného dálkového ovladače, pokud ji váš dálkový ovladač Roku podporuje. Aby dálkový ovladač vydal zvuk, který vám pomůže jej najít, je třeba stisknout tlačítko zařízení Roku. Zjištění IP adresy televizoru Roku bez připojení Wi-Fi Níže uvedené postupy lze použít k určení IP adresy televizoru Roku, i když není připojen k Wi-Fi:

1. Otevřete nabídku možností: Chcete-li vstoupit na domovskou obrazovku, stiskněte tlačítko Domů na dálkovém ovladači Roku. Chcete-li otevřít nabídku nastavení, posunutím doleva nebo doprava vyberte možnost nastavení a poté klikněte na tlačítko OK.

2. Vyberte možnost „Network“ (Síť): V nabídce nastavení klikněte na položku „Network“. U některých televizorů Roku bude možná nutné před výběrem položky „Network“ kliknout na položku „Advanced system settings“.

3. Vyberte možnost „O síti“: V seznamu možností v nastavení sítě vyberte možnost „O“. Ve sloupci „IP Address“ nebo „Network“ bude zadána IP adresa.

Závěrem lze říci, že vyhledání IP adresy v zařízení Roku je jednoduché. Mobilní aplikace Roku a další aplikace pro dálkové ovládání mohou být také užitečnou zálohou, pokud ztratíte dálkový ovladač Roku nebo se potřebujete připojit k Wi-Fi bez něj. Chcete-li si ušetřit starosti s hledáním dálkového ovladače Roku, vždy jej bezpečně uložte.

FAQ
Má Roku výchozí IP adresu?

Hardware Roku má skutečně výchozí IP adresu. Po připojení ke směrovači jsou zařízení Roku ve výchozím nastavení nakonfigurována tak, aby automaticky získala IP adresu z tohoto zařízení. To znamená, že při prvním nastavení zařízení Roku mu směrovač obvykle automaticky přidělí IP adresu postupem známým jako DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol).

Co dělat, když televizor není připojen k síti Wi-Fi a ztratil dálkový ovladač?

I v případě, že televizor není připojen k síti Wi-Fi a ztratil se dálkový ovladač, můžete vyzkoušet několik metod, jak zjistit IP adresu zařízení Roku. 1. Zkontrolujte zařízení, která jsou připojena k vašemu směrovači: Pomocí počítače nebo chytrého telefonu připojeného ke stejné síti můžete získat přístup k nastavení směrovače. Pokud vyhledáte seznam připojených zařízení, měli byste být schopni rozpoznat zařízení Roku podle jeho adresy MAC nebo názvu zařízení. Využijte mobilní aplikaci Roku tak, že se ujistíte, že je váš telefon připojen ke stejné síti Wi-Fi jako zařízení Roku, pokud do něj máte staženou mobilní aplikaci Roku. Po otevření aplikace přejděte do části „Devices“ (Zařízení). Tam by mělo být vaše zařízení Roku spolu s jeho IP adresou. 3. Použijte nástroj pro skenování sítě: Pokud žádná z výše uvedených možností není úspěšná nebo nemáte přístup k nastavení routeru, můžete použít program pro skenování sítě v počítači nebo mobilním zařízení. Tyto nástroje za účelem nalezení připojených zařízení a jejich IP adres skenují síť. Mezi nástroje pro skenování sítí patří například Fing, Advanced IP Scanner a Angry IP Scanner.

Mějte na paměti, že tyto techniky nemusí fungovat, pokud je vaše zařízení Roku vypnuté nebo není vůbec připojeno k žádné síti. Pokud se vám IP adresu nepodaří zjistit pomocí těchto technik, možná budete muset zvážit jiné možnosti, například kontaktovat podporu Roku a požádat o další pomoc.