Různé typy rozložení v aplikaci PowerPoint

Jak zapnout návrhy v PowerPointu?
Návrhy designu můžete kdykoli požádat tak, že na pásu karet zvolíte Návrh > Designer. PowerPoint zobrazuje návrhy designu snímku.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Široce používaný prezentační nástroj společnosti Microsoft PowerPoint nabízí uživatelům řadu možností, jak strukturovat a přizpůsobit své prezentace. Schopnost aplikace PowerPoint nabídnout několik možností rozvržení a umožnit uživatelům vybrat si z řady předpřipravených šablon pro své prezentace je jednou z jejích hlavních výhod. Tento článek se bude zabývat mnoha rozvrženími aplikace PowerPoint, včetně těch v aplikaci PowerPoint 2010 i PowerPoint 2007.

Za účelem zlepšení uživatelského komfortu obsahuje aplikace PowerPoint 2010 řadu dalších možností rozvržení. V aplikaci PowerPoint 2010 přibyla řada nových stylů prezentací kromě klasických stylů, jako jsou Nadpis snímku, Nadpis a obsah, Dva obsahy a Srovnání. Patří mezi ně rozvržení Záhlaví oddílu, Pouze nadpis, Obrázek s popiskem a Prázdný. Každé rozvržení nabízí jedinečnou kombinaci zástupných symbolů pro text, obrázky a další prvky obsahu, což uživatelům umožňuje přizpůsobit si snímky podle svých konkrétních potřeb.

Podobně jako aplikace PowerPoint 2010 poskytovala i aplikace PowerPoint 2007 řadu možností rozvržení. Některá rozvržení v aplikaci PowerPoint 2007 a 2010 jsou si sice podobná, ale jsou zde i výrazné rozdíly. V aplikaci PowerPoint 2007 jsou k dispozici rozvržení včetně titulního snímku, titulku a obsahu, záhlaví sekce, dvou obsahů, srovnání a pouze titulku. Neobsahuje však rozvržení Obrázek s titulkem nebo Prázdný snímek, která se nacházejí v aplikaci PowerPoint 2010.

Pokud jde o určení typů rozvržení v aplikaci PowerPoint, je důležité prozkoumat různé možnosti, které jsou v tomto softwaru k dispozici. Mezi příklady typů rozvržení v aplikaci PowerPoint patří snímek s nadpisem, který obsahuje velkou oblast nadpisu a může obsahovat podnadpis; snímek s nadpisem a obsahem, který obsahuje oblast nadpisu a zástupné symboly obsahu pro text, obrázky nebo jiná média; a záhlaví sekce, které se používá k uvedení různých sekcí v rámci prezentace.

Počet rozvržení, která jsou k dispozici v rozvržení prezentace, se liší v závislosti na použité verzi aplikace PowerPoint. Aplikace PowerPoint 2010 nabízí celkem devět vestavěných rozvržení snímků, zatímco aplikace PowerPoint 2007 nabízí mírně odlišnou sadu sedmi rozvržení. Stojí však za zmínku, že uživatelé mohou v aplikaci PowerPoint vytvářet a přizpůsobovat také svá vlastní rozvržení, což umožňuje ještě větší flexibilitu při navrhování prezentací.

Závěrem lze říci, že aplikace PowerPoint poskytuje uživatelům širokou škálu rozvržení, z nichž si mohou vybrat, což umožňuje vytvářet efektivní a vizuálně přitažlivé prezentace. Ať už uživatelé používají aplikaci PowerPoint 2010 nebo PowerPoint 2007, mohou využít různé možnosti rozvržení a vytvořit prezentace, které nejlépe vyhovují jejich potřebám. Díky možnosti přizpůsobení rozvržení a vytváření vlastních nabízí aplikace PowerPoint všestrannou platformu pro vytváření profesionálních prezentací.

FAQ
Kolik je k dispozici rozvržení snímků?

V aplikaci PowerPoint je obvykle k dispozici přibližně 9-12 různých rozvržení snímků v závislosti na použité verzi softwaru. Tato rozvržení zahrnují titulní snímky, snímky s obsahem, záhlaví sekcí a různé kombinace textových a obrazových zástupců. Konkrétní počet rozložení snímků se může mírně lišit, protože některé šablony nebo vlastní návrhy mohou nabízet další nebo upravená rozložení.

Kolik rozvržení je v aplikaci PowerPoint 2016?

V aplikaci PowerPoint 2016 je k dispozici celkem 57 různých rozvržení.

Jakých je 9 rozvržení snímků?

V aplikaci PowerPoint je k dispozici 9 rozvržení snímků:

1. Titulní snímek: Toto rozvržení se obvykle používá k uvedení prezentace a k uvedení názvu a podtitulu.

2. Nadpis a obsah: Toto rozvržení umožňuje uvést nadpis a hlavní obsahovou oblast, která může obsahovat text, obrázky a další média.

3. Záhlaví oddílu: Toto rozvržení se často používá k rozdělení prezentace do různých sekcí s nadpisem a větší oblastí obsahu pro další informace.

4. Dva obsahy: Toto rozvržení poskytuje dvě obsahové oblasti, které umožňují srovnání vedle sebe nebo dva samostatné body.

5. Srovnání: Toto rozvržení je speciálně navrženo pro porovnání dvou různých souborů informací se dvěma oblastmi obsahu vedle sebe.

6. Pouze nadpis: Toto rozvržení je minimalistické, obsahuje pouze nadpis a žádný další obsah.

7. Prázdné: Toto rozložení je zcela prázdné a umožňuje úplné přizpůsobení a flexibilitu.

8. Obsah s titulkem: Toto rozvržení obsahuje hlavní oblast obsahu a menší oblast s titulkem, kterou lze použít pro další informace nebo vysvětlivky.

9. Obrázek s titulkem: Toto rozložení je podobné předchozímu, ale je speciálně navrženo pro prezentaci obrázků s doprovodnými popisky nebo popisky.