Jak otevřít rozšířené možnosti v systému Windows 10

Jak se dostat do opravy Windows?
  1. Klikněte na tlačítko Spustit.
  2. Klikněte na ikonu tlačítka napájení.
  3. Stiskněte a podržte tlačítko Shift a poté klikněte na tlačítko Restartovat. …
  4. Vyberte možnost Odstranit potíže.
  5. Přejděte do nabídky Advanced Options > Startup Repair.
  6. Po dokončení procesu opravy spouštění systému restartujte počítač.
Další informace najdete na www.dell.com

Uživatelé systému Windows 10 mají přístup k řadě nejmodernějších možností, které mohou být užitečné při řešení různých problémů. Systém Windows 10 nabízí řadu způsobů, jak tato nastavení otevřít, ať už potřebujete získat přístup k pokročilým možnostem spouštění systému nebo k pokročilým funkcím. V tomto článku vás provedeme postupem otevírání pokročilých možností v systému Windows 10 a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami. Jak získat přístup k rozšířeným možnostem spouštění systému Windows 10:

Uživatelé mohou díky propracovaným možnostem spouštění systému Windows 10 provádět opravy systému, přistupovat k nouzovému režimu a řešit problémy se spuštěním. Chcete-li získat přístup k rozšířeným možnostem spouštění, proveďte následující akce: Chcete-li restartovat počítač, klikněte na tlačítko Restartovat v nabídce Start a podržte stisknutou klávesu Shift. Alternativně můžete také vybrat možnost Restartovat z možností napájení na obrazovce Zabezpečení systému Windows při stisknuté klávese Shift.

2. Po restartování počítače se zobrazí stránka „Vyberte možnost“. Po výběru možnosti Troubleshoot (Řešení problémů) se zobrazí nabídka Advanced options (Rozšířené možnosti). 3. Z nabídky Rozšířená nastavení můžete přistupovat k různým nástrojům pro řešení potíží, včetně nástroje Oprava po spuštění, Obnovení systému, Příkazový řádek a dalších. 2. Alternativní způsoby přístupu k rozšířeným možnostem spouštění systému:

V dřívějších verzích systému Windows se po stisknutí klávesy F8 při spuštění zobrazovala nabídka rozšířených možností spouštění. Tento přístup však již v systému Windows 10 není automatický. Pokud chcete získat přístup k pokročilým nastavením spouštění bez stisknutí klávesy F8, můžete postupovat podle pokynů v první části. Jak získat přístup k pokročilým funkcím v systému Windows 10:

3. V systému Windows 10 je k dispozici řada špičkových funkcí, které jsou přístupné prostřednictvím Ovládacích panelů. Chcete-li získat přístup k pokročilým funkcím, proveďte následující akce: 1. Chcete-li získat přístup k nabídce Power User (Výkonný uživatel), stiskněte na klávesnici klávesu Windows a znak X. 2. Klepněte na možnost . Z rozevírací nabídky vyberte možnost Ovládací panely. 2. Chcete-li prozkoumat všechny možnosti najednou, vyberte v rozevírací nabídce „Zobrazit podle“ v pravém horním rohu Ovládacích panelů možnost „Velké ikony“ nebo „Malé ikony“. 3. Vyhledejte možnost „Nástroje pro správu“ posunutím dolů. Když na ni kliknete, otevře se nové okno obsahující řadu sofistikovaných nástrojů, včetně Plánovače úloh, Správy počítače a Prohlížeče událostí.

4. Podporuje systém Windows 10 nouzový režim F8?

Ačkoli nouzový režim systému Windows byl obvykle přístupný stisknutím klávesy F8, tento způsob se pro použití v systému Windows 10 nedoporučuje. Preferovanou technikou pro vstup do nouzového režimu a dalších pokročilých možností spouštění systému Windows 10 je stisknutí kláves Shift + Restartovat. Účelem této úpravy bylo zvýšit bezpečnost a výkon při spouštění systému.

Konečně, otevření rozšířených možností v systému Windows 10 je jednoduchá operace, kterou lze provést různými způsoby. Systém Windows 10 nabízí praktické alternativy pro identifikaci a opravu řady problémů, ať už potřebujete získat přístup k pokročilým možnostem spouštění nebo k pokročilým funkcím. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete jednoduše získat přístup k těmto pokročilým nastavením a využít je ke zlepšení práce se systémem Windows 10.

FAQ
Jaký je klíč k pokročilým možnostem systému Windows 10?

K přístupu k rozšířeným možnostem se v systému Windows 10 používá klávesa „Shift“. V systému Windows 10 můžete získat přístup k nabídce rozšířených možností stisknutím a podržením klávesy „Shift“ při výběru možnosti „Restartovat“ v nabídce Start nebo stisknutím kláves „Shift + Restartovat“.

Jak spustím systém BIOS s rozšířenými možnostmi?

V počítači se systémem Windows 10 proveďte následující akce pro spuštění systému BIOS s rozšířeným nastavením: Pro začátek vyberte ikonu ozubeného kola „Settings“ v nabídce „Start“ kliknutím na ni. 2. V okně Settings (Nastavení) vyberte kartu „Update & Security“ (Aktualizace a zabezpečení). 3. V nabídce vlevo vyberte položku „Recovery“ (Obnovení). 4. V části „Pokročilé spuštění“ vyberte tlačítko „Restartovat nyní“. 5. Při restartu počítače se zobrazí modrá obrazovka. Zde zvolte možnost „Troubleshoot“ (Řešení problémů).

6. V nabídce Troubleshoot (Řešení problémů) vyberte položku „Advanced options“ (Rozšířené možnosti). V závislosti na výrobci vašeho počítače zvolte v tomto bodě „UEFI Firmware Settings“ nebo „BIOS settings“. Nakonec pro přístup k rozšířeným možnostem systému BIOS vyberte tlačítko „Restartovat“.

Počítač se restartuje s již načtenými pokročilými nastaveními systému BIOS, což vám umožní provést potřebné úpravy. Nezapomeňte, že konkrétní postupy se mohou mírně lišit v závislosti na výrobci a verzi systému BIOS vašeho počítače.

Jak otevřu pokročilé spouštění systému?

Pro získání rozšířeného nastavení spouštění systému Windows 10 můžete provést následující akce: 1. Klepněte na tlačítko . Pro začátek vyberte možnost nabídky „Start“ kliknutím na ikonu v levém dolním rohu obrazovky. 2. V nabídce vyberte ikonu „Nastavení“ ve tvaru ozubeného kola.

3. Na panelu Nastavení systému Windows vyberte položku „Aktualizace a zabezpečení“. 4. V levé nabídce vyberte položku „Recovery“ (Obnovení). 5. V části „Pokročilé spuštění“ vyberte tlačítko „Restartovat nyní“. Počítač se restartuje a zobrazí se rozšířené možnosti spouštění. 6. Po restartování počítače se zobrazí modrá obrazovka s možnostmi. Zde si můžete vybrat z řady pokročilých možností spouštění, včetně nouzového režimu, opravy spouštění, příkazového řádku a dalších. Vezměte prosím na vědomí, že v závislosti na konkrétní verzi systému Windows 10, kterou používáte, se přesné postupy pro přístup k pokročilým nastavením spouštění mohou výrazně lišit. Obecný postup by však měl zůstat stejný.