Jak přizpůsobit miniatury stránky nové karty Google Chrome

Stránka nové karty Google Chrome je praktická funkce, která nabízí rychlý přístup k oblíbeným webovým stránkám zobrazením miniatur nejčastěji navštěvovaných webových stránek. Výchozí miniatury však nemusí vždy odpovídat vašim představám. V tomto návodu se podíváme na další důležité možnosti přizpůsobení a také na to, jak upravit miniatury stránky nové karty Google Chrome.

1. Úprava miniatur na stránce nové karty:

Níže uvedené kroky lze použít k úpravě miniatur na stránce nové karty Google Chrome:

1. Spusťte prohlížeč Google Chrome a otevřete novou kartu. 2. Najeďte kurzorem na miniaturu, kterou chcete upravit. 3. Kliknutím vyberte tři tečky v pravém horním rohu miniatury. 4. Kliknutím na tlačítko „Remove“ (Odstranit) se zbavíte stávající miniatury nebo kliknutím na tlačítko „Customize“ (Přizpůsobit) vyberete jinou miniaturu z nabídky, která se zobrazí. 5. Pokud se rozhodnete pro přizpůsobení, můžete nahrát obrázek nebo vybrat jednu z předdefinovaných alternativ. 6. Po výběru preferované miniatury uložte změny kliknutím na tlačítko „Hotovo“. Podle těchto kroků můžete rychle upravit miniatury na stránce nové karty podle svých preferencí.

2. Změna obsahu a rozvržení stránky s novou kartou:

Kromě miniatur můžete v prohlížeči Google Chrome změnit i rozvržení a obsah stránky nové karty. Postup je následující:

1. Spusťte prohlížeč Google Chrome a otevřete novou kartu. 2. Chcete-li vstoupit do nabídky přizpůsobení, klikněte na ikonu ozubeného kola v pravém dolním rohu stránky. 3. V nabídce si můžete vybrat z několika možností, včetně toho, zda se mají zobrazovat nedávno zavřené karty, často navštěvované webové stránky nebo vyhledávací panel. 4. Mezi další možnosti patří výběr obrázku na pozadí nebo volba bílého pozadí. 5. Jakmile dokončíte požadované úpravy, vaše nová stránka s kartami je ihned zohlední.

Pomocí těchto možností přizpůsobení můžete stránku nové karty přizpůsobit svým preferencím a zvyklostem při prohlížení.

3. Pokyny pro odstranění obrázku z nové karty Google:

Pokud chcete odstranit obrázek ze stránky nové karty Google Chrome, postupujte podle těchto pokynů:

1. Spusťte prohlížeč Google Chrome a otevřete novou kartu. 2. Najeďte kurzorem na miniaturu, kterou chcete odstranit. 3. Kliknutím vyberte tři tečky v pravém horním rohu miniatury. 4. V zobrazeném výběru vyberte možnost „Odstranit“. 5. V závislosti na volbě personalizace bude miniatura ze stránky nové karty odstraněna a prázdné místo bude zaplněno jinými miniaturami nebo obsahem. Dodržováním těchto postupů můžete rychle odstranit nežádoucí obrázky ze stránky nové karty Google Chrome.

4. Přidání obrázků na domovskou stránku Google Chrome:

Ve výchozím nastavení nelze na domovskou stránku v prohlížeči Google Chrome přidávat miniatury. Tuto možnost však můžete získat pomocí rozšíření nebo externích programů. Postup je následující:

Nejprve přejděte do webového obchodu Chrome.

2. Vyhledejte aplikaci nebo doplněk „nová karta“, který vám umožní přizpůsobit domovskou stránku pomocí miniatur. Nainstalujte aplikaci nebo rozšíření, které jste si vybrali ve třetím kroku.

4. Chcete-li nastavit a přizpůsobit novou domovskou stránku s miniaturami, postupujte podle uvedených pokynů. 5. Po konfiguraci otevřete novou kartu a zobrazte svou personalizovanou domovskou stránku s miniaturami.

Upozorňujeme, že používání rozšíření nebo aplikací třetích stran může vyžadovat další oprávnění a může mít vliv na výkon nebo zabezpečení prohlížeče. Proto je při instalaci takových rozšíření nebo programů zásadní vybírat spolehlivé a důvěryhodné zdroje.

Na závěr můžete přizpůsobit své surfování v prohlížeči Google Chrome přizpůsobením stránky nové karty. Podle pokynů v tomto článku můžete změnit miniatury, upravit styl a obsah, zbavit se nepotřebných obrázků a dokonce přidat miniatury na domovskou stránku Google Chrome. Vyzkoušejte různé konfigurace a zjistěte, která nejlépe vyhovuje vašim požadavkům a vkusu. Šťastné zkoumání!

FAQ
Jak získám zpět svou starou stránku nové karty Chrome?

Podle těchto postupů můžete obnovit svou předchozí stránku nové karty Chrome: Nejprve otevřete novou kartu v prohlížeči Google Chrome.

2. Na stránce nové karty je v pravém horním rohu malé tlačítko „Přizpůsobit“. Stačí na něj kliknout. 3. Zobrazí se vyskakovací nabídka s několika možnostmi přizpůsobení stránky nové karty. Přejděte do části „Pozadí“ posunutím dolů. V části „Pozadí“ máte možnost vybrat si mezi možnostmi „Pozadí Chrome“ a „Nahrát obrázek“. Poté vyberte možnost „Pozadí Chrome“. Po výběru možnosti „Pozadí Chrome“ se vám zobrazí nabídka předem nahraných pozadí, ze kterých si můžete vybrat. Procházením dostupných možností vyberte preferované řešení. Pokud chcete použít vlastní fotografii, vyberte místo toho možnost „Nahrát obrázek“. 6. Po výběru pozadí můžete také rozhodnout, zda se má zobrazit logo Google, a to zapnutím nebo vypnutím přepínače. 7. Po provedení požadovaných úprav klikněte na tlačítko „Hotovo“ v dolní části vyskakovací nabídky.

Podle těchto pokynů byste se měli vrátit na předchozí stránku nové karty Chrome a přizpůsobit si ji podle svých představ.

Jak změním uspořádání karet?

Podle těchto postupů můžete upravit pořadí karet na stránce nových karet prohlížeče Google Chrome: V kroku 1 otevřete prohlížeč Google Chrome v počítači. 2. Vyberte symbol nabídky se třemi tečkami v pravém horním rohu okna prohlížeče. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. 4. V nabídce možností přejděte dolů do oblasti „Vzhled“. 5. V části „Vzhled“ najděte možnost „Zobrazit tlačítko Domů“, a pokud ještě není vybrána, zapněte ji. Po aktivaci možnosti „Zobrazit tlačítko Domů“ se vedle ní objeví možnost „Nová stránka s kartou“. Poté vyberte možnost „Nová stránka karty“. Po výběru možnosti „Nová stránka karty“ se v kroku 7 zobrazí řada možností přizpůsobení. 8. Vyhledejte část „Zástupci“, kde můžete zvolit způsob zobrazení pořadí karet. 9. Uspořádání karet je zpočátku nastaveno na „Nejnavštěvovanější stránky“. Chcete-li zobrazit další možnosti, jako například „Nejnavštěvovanější weby“, „Zástupci“ nebo „Skrýt zástupce“, klikněte na rozbalovací nabídku.

10. Vyberte možnost uspořádání karet, která nejlépe vyhovuje vašemu vkusu.

Pořadí karet na stránce nové karty v prohlížeči Google Chrome můžete rychle změnit podle následujících kroků.