Exploring the FireWire Connection. Kolik zařízení podporuje?

Co je to FireWire?
FireWire (IEEE 1394) je technologie používaná především v první dekádě 21. století. Jde o rozhraní, které bylo široce využíváno k připojení disků, mechanik, digitálních videokamer atd. k počítači, ale i k propojení počítačů mezi sebou, napájení nebo i k připojení do sítě Internet. Cached
Další informace najdete na www.alza.cz

Představte se: Vysokorychlostní rozhraní sériové sběrnice FireWire, známé také jako IEEE 1394 nebo i.LINK, umožňuje rychlý přenos dat a okamžité připojení zařízení. Rozhraní FireWire se kdysi hojně používalo k připojení nejrůznějších periferních zařízení k počítačům a obzvlášť oblíbené bylo v oblasti audia a videa. Častým dotazem je, kolik zařízení lze pomocí rozhraní FireWire připojit k jedné sadě zdrojů. V tomto příspěvku prozkoumáme možnosti rozhraní FireWire a nabídneme příslušná vysvětlení. Kolik zařízení lze připojit k jednomu portu FireWire? V řetězovém zapojení lze na jeden port FireWire připojit až 63 zařízení. Každá součást řetězce potřebuje svou vlastní odlišnou identitu. Jednou z hlavních výhod rozhraní FireWire je možnost řetězového zapojení zařízení bez použití dalších portů nebo rozbočovačů. Výkon propojených zařízení může být přidáním dalších zařízení ovlivněn, protože každé zařízení v řetězci bude sdílet dostupnou šířku pásma. Podporuje FireWire pouze jeden typ zařízení? FireWire není omezen na podporu pouze jednoho typu zařízení. Jak již bylo uvedeno, FireWire podporuje mnoho zařízení pomocí řetězení jejich připojení. To znamená, že k jednomu portu FireWire v počítači lze připojit řadu zařízení podporujících FireWire, včetně externích pevných disků, fotoaparátů, zvukových rozhraní a dalších. Díky své přizpůsobivosti je rozhraní FireWire praktickou volbou pro odborníky v oborech, kde je nutné současné připojení několika zařízení. Jaký je maximální příkon rozhraní FireWire? FireWire nabízí propojeným zařízením možnost napájení po sběrnici. Typické rozhraní FireWire, označované také jako FireWire 400, může dodávat až 45 wattů energie. Je důležité si uvědomit, že napájení se může lišit v závislosti na tom, jak je rozhraní FireWire konkrétně implementováno ve vašem počítači nebo zařízení. Vždy je nutné zkontrolovat specifikace konkrétního zařízení, protože některé porty FireWire mohou dodávat méně energie.

Kolik zařízení lze najednou připojit k rozhraní IEEE 1394?

IEEE 1394, označovaný také jako FireWire, podporuje až 63 zařízení při řetězení. Do tohoto maximálního počtu se započítávají interní i externí zařízení připojená ke sběrnici FireWire. Je důležité si uvědomit, že skutečný počet zařízení, která lze prakticky propojit, se liší v závislosti na prvcích, jako jsou potřeby zařízení na šířku pásma a celkový výkon sběrnice FireWire.

Shrnutí:

Profesionálové v různých odvětvích používají rozhraní FireWire, protože umožňuje snadno připojit několik zařízení k jedinému portu. Na jedno připojení FireWire lze řetězově připojit až 63 zařízení, což umožňuje rychlý přenos dat a komunikaci v reálném čase. Přestože každé zařízení v řetězci sdílí dostupnou šířku pásma, je rozhraní FireWire díky své flexibilitě a kapacitě napájení skvělou volbou pro profesionály v oblasti zvuku a videa i pro lidi, kteří potřebují připojit několik periferních zařízení najednou.

FAQ
Kolik zařízení můžete řetězit pomocí jediného připojení FireWire?

Přes jedno připojení FireWire lze řetězit až 63 zařízení.

Lze přes FireWire připojit 2 počítače?

Ano, pomocí FireWire můžete propojit dva počítače. Režim „Peer-to-peer“, funkce FireWire, umožňuje přímé připojení dvou zařízení bez použití rozbočovače nebo jiného zprostředkujícího zařízení. Pomocí kabelu FireWire můžete propojit dva počítače a provádět mezi nimi rychlé přenosy dat.

Jak daleko může FireWire vést?

Kabel FireWire, známý také jako IEEE 1394, může běžně fungovat až do vzdálenosti 4,5 metru, aniž by došlo ke zhoršení nebo ztrátě signálu. Připojení FireWire však lze pomocí opakovačů nebo zesilovačů signálu prodloužit až na 100 metrů (328 stop), přičemž je stále zajištěn spolehlivý přenos dat.