Jak přehrávat soubory .ASF. Komplexní průvodce

Společnost Microsoft vytvořila multimediální kontejnerový formát známý jako ASF (Advanced Systems Format). Často se používá pro online streamování zvuku a videa. Tento článek vás provede postupem, pokud jste narazili na soubor .ASF a nejste si jisti, jak jej přehrát. Budeme se také zabývat tím, jak přehrávat soubory ASF v systému Windows 10, přehrávačem Windows Media Player a navrhneme aplikace, které umí přehrávat soubory ASF, a také tím, jak převést soubory ASF do formátu MP4. Přehrávání souborů.ASF

V závislosti na použitém operačním systému existují různé možnosti přehrávání souborů.ASF.

1. Windows Media Player: Pokud používáte operační systém Windows, může přehrávač Windows Media Player přehrávat soubory.ASF přímo. Stačí dvakrát kliknout na soubor.ASF a spustí se přehrávač Windows Media Player. Ujistěte se, že je přehrávač Windows Media Player ve vašem počítači aktualizován, pokud se však přesto vyskytnou problémy, učiňte tak.

2. VLC Media Player: VLC je oblíbený a přizpůsobivý přehrávač médií, který dokáže přehrávat různé typy souborů, včetně.ASF. Stáhněte si a nainstalujte přehrávač VLC Media Player z oficiálních webových stránek a použijte jej k přehrávání souborů.ASF. Po instalaci otevřete program VLC a v horní nabídce vyberte položku „Media“. Vyberte „Otevřít soubor“ a přejděte na soubor.ASF, který chcete přehrát. Jakmile klepnete na tlačítko „Otevřít“, VLC začne soubor.ASF přehrávat.

Převod MP4 na ASF

Pokud potřebujete převést soubor.ASF do oblíbenějšího formátu MP4, použijte některý z mnoha online nástrojů pro převod videa. Jedním z takových nástrojů je HandBrake, bezplatný převaděč videa s otevřeným zdrojovým kódem.

Pomocí nástroje HandBrake převedete formát ASF do formátu MP4 následujícími úkony:

1. Získejte HandBrake z oficiálních webových stránek a nainstalujte jej.

2. Spusťte HandBrake, poté vyberte „Zdroj“ a přidejte soubor.ASF, který chcete převést. 3. Kliknutím na „Browse“ (Procházet) v poli „Destination“ (Cíl) vyberte složku, do které bude převedený soubor uložen. 4. V části „Output Settings“ (Nastavení výstupu) vyberte ze seznamu možností formát kontejneru MP4.

5. V případě potřeby změňte rozlišení nebo datový tok požadovaných parametrů videa nebo zvuku. 6. Klepnutím na tlačítko „Start“ zahájíte proces převodu v

. Velikost a složitost souboru ovlivní, jak dlouho bude převod trvat. 7. Po dokončení převodu se soubor MP4 uloží do určené cílové složky. Možnost přehrávání souborů ASF v systému Windows 10

Způsob přehrávání souborů ASF v systému Windows 10 je stejný jako ve starších verzích systému Windows. Můžete si vybrat mezi použitím přehrávače Windows Media Player a přehrávačů médií třetích stran, jako je VLC, což již bylo uvedeno. V systému Windows 10 by měly obě možnosti fungovat bez problémů.

Použití přehrávače Windows Media Player k přehrávání souborů ASF

Výchozím přehrávačem médií pro operační systémy Windows, včetně systému Windows 10, je Windows Media Player (WMP). Pro spuštění přehrávání v programu Windows Media Player stačí dvakrát kliknout na soubor.ASF, který by se měl otevřít a ihned začít přehrávat. Pokud se soubor z nějakého důvodu nepřehrává, bude možná nutné aktualizovat přehrávač Windows Media Player na nejnovější verzi. Aplikace pro přehrávání souborů ASF Kromě výše uvedených programů Windows Media Player a VLC Media Player existuje několik programů, které umí přehrávat soubory ASF. Mezi oblíbené patří např: Na prvním místě je uveden přehrávač KMPlayer, dále GOM Player, Media Player Classic a PotPlayer. Všechny tyto přehrávače médií jsou schopny přehrávat soubory ASF a mají uživatelsky přívětivá rozhraní pro plynulé přehrávání.

přehrávání, abychom to uzavřeli: Otevřít soubory ASF není příliš obtížné, zejména pokud používáte systém Windows. Přehrávače Windows Media Player i VLC Media Player jsou schopny přehrávat soubory ASF. Navíc aplikace jako HandBrake vám v případě potřeby pomohou převést formát souboru ASF do formátu MP4. Uživatelé systému Windows 10 postupují při přehrávání souborů ASF stejně jako ti, kteří používají jiné operační systémy Windows. A konečně, volby jako KMPlayer, GOM Player, Media Player Classic a PotPlayer podporují soubory ASF, pokud dáváte přednost alternativním přehrávačům médií.

FAQ
Je ASF formát videa?

ASF (Advanced Systems Format) lze použít k vytváření video souborů. Byl vytvořen společností Microsoft a často se používá pro streamování zvukových a video souborů a dalších multimediálních materiálů.

Umí VLC převést ASF do MP4?

Ano, soubory ASF (Advanced Systems Format) lze pomocí přehrávače médií VLC převést na soubory MP4 (MPEG-4). Vestavěná funkce VLC umožňuje převádět videa mezi různými formáty souborů. Pomocí VLC můžete převést ASF na MP4 následujícím postupem: 1. Spusťte přehrávač médií VLC. 2. V nabídce přehrávače v levém horním rohu vyberte položku „Media“. 3. V rozbalovací nabídce vyberte možnost „Převést/uložit“. 4. Výběrem tlačítka „Add“ (Přidat) zahrňte soubor ASF, který chcete převést, do zobrazeného okna „Open Media“ (Otevřít médium). 5. Po přidání souboru vyberte v pravém dolním rohu okna možnost „Convert/Save“. 6. V okně „Convert“ (Převést) vyberte z rozevírací nabídky jako výstupní formát souboru „MP4“. 7. Kliknutím na tlačítko „Browse“ (Procházet) určete složku umístění, do které chcete uložit převedený soubor. 8. Chcete-li zahájit proces převodu, klikněte na tlačítko „Start“. Soubor ASF bude následně převeden do formátu MP4 pomocí VLC. Velikost a délka videa ovlivňují, jak dlouho bude převod trvat. Po dokončení převodu vyhledejte soubor MP4 v již zmíněné cílové složce.

Jak převést ASF do MP4 zdarma?

K bezplatnému převodu ASF do MP4 můžete použít různé online programy pro převod videa. Online UniConverter, dříve známý jako Media.io, je jednou z oblíbených alternativ. Zde je návod, jak jej použít: 1. Otevřete webový prohlížeč a přejděte na webovou stránku Online UniConverter na adrese https://www.media.io/.

2. Chcete-li nahrát svůj soubor ASF, klikněte na tlačítko „Drag & Drop or Hit to Add File“. Alternativně můžete soubor jednoduše přetáhnout do oblasti pro převod. 3. Po nahrání souboru ASF vyberte jako výstupní formát „MP4“ kliknutím na rozevírací možnost vedle položky „Convert to“. (4. Kliknutím na ikonu „Nastavení“ získáte možnost změnit kodek videa, rozlišení, datový tok a další možnosti. 5. Kliknutím na tlačítko „Convert“ (Převést) spustíte po výběru požadovaných nastavení proces převodu. 6. Kliknutím na možnost „Stáhnout“ uložíte soubor MP4 do počítače po dokončení převodu.

Nezapomeňte používat online nástroje s opatrností, protože mohou mít omezení velikosti souborů nebo vyžadovat připojení k internetu. Při převodu souborů online se vždy ujistěte, že používáte důvěryhodný a uznávaný zdroj.