Jak se přepnout z režimu S. Průvodce krok za krokem, jak odemknout plný potenciál systému Windows 10

Jak vypnout Windows 11 s?
Postup vypnutí režimu S ve Windows 10:

  1. Běžte do Nastavení.
  2. Otevřete Aktualizace a zabezpečení.
  3. V sekci „Přepnout na Windows 10 Home“ nebo „Přepnout na Windows 10 Pro“ (podle vaší základní edice) klikněte na tlačítko Přejít do Storu.
  4. Microsoft Store vás již dále provede procesem vypnutí režimu S.

Cached

Další informace najdete na www.lenovoblog.cz

Režim S, zjednodušenou a bezpečnou verzi systému Windows 10 vytvořenou speciálně pro notebooky a tablety, oznámila společnost Microsoft. Režim S omezuje uživatele na instalaci aplikací pouze z obchodu Microsoft Store, a to i přes výhody, které nabízí z hlediska efektivity a lepšího zabezpečení. Pokud se cítíte těmito omezeními omezováni, mohlo by pro vás být řešením přepnutí z režimu S Mode. V tomto článku vám vysvětlíme, jak režim S vypnout, budeme se zabývat často kladenými otázkami týkajícími se tohoto režimu a pomůžeme vám dospět k rozhodnutí. Jak lze zakázat režim S v systému Windows 10?

Pro ukončení režimu S je třeba provést následující kroky: 1. Klepněte na ikonu Nastavení (ve tvaru ozubeného kola) v nabídce Start. 2. Klepněte na tlačítko . 2. V okně Nastavení vyberte možnost „Aktualizace a zabezpečení“. 3. V levé nabídce zvolte možnost „Aktivace“. 4. V nabídce „Switch to Windows 10 Home“ (Přechod na Windows 10 Home) nebo „Switch to Windows 10 Pro“ (Přechod na Windows 10 Pro) vyberte možnost „Go to the Store“ (Přejít do obchodu). Po spuštění aplikace Microsoft Store se zobrazí karta „Přepnout z režimu S“. 6. Chcete-li přechod dokončit, klikněte na tlačítko „Get“ a dodržujte pokyny na obrazovce. Je přijatelné opustit režim S?

2. Volba opuštění režimu S je subjektivní volbou založenou na vašich požadavcích a preferencích. Režim S Mode omezuje výběr softwaru a zároveň zvyšuje zabezpečení počítače omezením instalací programů na Microsoft Store. Po ukončení režimu S Mode můžete instalovat programy z externích zdrojů, což je užitečné, pokud jste závislí na určitém softwaru nebo chcete mít více možností. Je důležité mít na paměti, že opuštění režimu S Mode může mírně snížit výkon systému a vystavit váš smartphone dalším hrozbám, pokud si nedáte pozor na stahované aplikace. Jak mohu vypnout režim S na svém notebooku HP?

3.

Chcete-li ukončit režim S Mode na notebooku HP, postupujte podle těchto mírně odlišných pokynů: 1. V nabídce Start spusťte aplikaci Microsoft Store.

2. Pomocí vyhledávacího řádku vyhledejte položku „Switch out of S Mode“ (Vypnout režim S). 3. Klikněte na stránku „Switch out of S Mode“ (Vypnout režim S) ve třetím kroku. 4. Po výběru tlačítka „Get“ dokončete přechod podle pokynů. Má pokračování v režimu S nějaké opodstatnění?

Opuštění režimu S vám sice dává větší možnost volby, ale existují také dobré argumenty pro setrvání v režimu S. Vzhledem k tomu, že programy jsou před zpřístupněním v obchodě kontrolovány společností Microsoft, nabízí režim S vyšší bezpečnost. Omezený výběr programů navíc brání instalaci aplikací potenciálně náročných na zdroje nebo nesprávně optimalizovaných, což zajišťuje plynulejší a konzistentnější výkon. Režim S může být navíc velmi užitečný pro organizace, jako jsou školy nebo firmy, které chtějí omezit instalaci softwaru pouze na autorizované programy. Pokud si těchto výhod ceníte a nevadí vám omezení, může pro vás být pobyt v režimu S tou nejlepší volbou.

Závěrem lze říci, že opuštění režimu S v systému Windows 10 je jednoduchý krok, který vám umožní rozšířit výběr programů a zároveň si uvědomit možné kompromisy v oblasti výkonu a zabezpečení. Režim S můžete snadno vypnout a uvolnit plné možnosti svého zařízení se systémem Windows 10 podle pokynů uvedených v tomto článku. Než se rozhodnete, zda přepnout nebo zůstat v režimu S, proveďte informované rozhodnutí na základě svých jedinečných potřeb a preferencí.

FAQ
Proč se můj notebook nepřepne z režimu S?

Neschopnost notebooku ukončit režim S může mít řadu příčin. Zde je několik možných vysvětlení: 1. Nekompatibilita: U některých starších nebo levnějších počítačů nemusí být ukončení režimu S možné. Chcete-li zjistit, zda váš notebook umožňuje ukončení režimu S, podívejte se na webové stránky výrobce nebo do uživatelské příručky. Windows 10 Home edition: Problém je v tom, že systém Windows 10 Home Edition není v režimu S, ale v režimu S: Pokud byl na vašem notebooku předinstalován systém Windows 10 Home v režimu S, můžete jej převést pouze na standardní verzi systému Windows 10 Home. Přechod na edice Windows 10 Pro, Enterprise nebo Education není podporován. 3. Omezení týkající se hardwaru: Pro ukončení režimu S musí být splněny některé hardwarové specifikace. Tyto podmínky, jako je dostatek místa na úložišti nebo vhodné ovladače, nemusí váš notebook splňovat, což může převod zablokovat. 4. Přístup správce: Aby bylo možné režim S ukončit, musí mít váš notebook přístup správce. Pokud požadovaná práva nemáte, nebudete moci přesun provést. 5. Připojení k síti: Během přepínání se ujistěte, že je váš notebook připojen k internetu. Stálé připojení k internetu je nutné, protože aktualizace v režimu S vyžaduje stažení a instalaci nového softwaru.

Pokud žádné z těchto vysvětlení neplatí, bude vhodnější obrátit se na zákaznický servis výrobce notebooku, který vám s diagnostikou problému pomůže.

Je systém Windows 10 v režimu S v pořádku?

Režim S v systému Windows 10 má nabídnout rychlejší a bezpečnější práci. Omezuje instalaci programů na ty, které jsou nabízeny prostřednictvím obchodu Microsoft Store, čímž zajišťuje, že lze stahovat pouze prověřené a renomované aplikace. To může být užitečné pro uživatele, kteří kladou důraz na bezpečnost a jednoduchost, nebo pro uživatele s malými počítačovými dovednostmi.

Ne všichni uživatelé však budou moci systém Windows 10 v režimu S používat. Pro jedince, kteří vyžadují specializovaný software nebo preferují větší možnosti přizpůsobení, může být malý počet aplikací omezující. Některým uživatelům může dále bránit nemožnost instalovat software z jiných zdrojů než z obchodu Microsoft Store.

Naštěstí je přechod ze systému Windows 10 v režimu S na standardní edici Windows 10 Home nebo Pro jednoduchý a umožňuje zákazníkům přístup k více aplikacím a možnostem přizpůsobení. Tento přechod můžete provést prostřednictvím obchodu Microsoft Store podle návodu krok za krokem, který maximalizuje možnosti systému Windows 10.