O kolik rychleji se stahují hry v klidovém režimu na systému PS5?

Nejnovější herní konzole od společnosti Sony, PlayStation 5 (PS5), má úžasné hardwarové a výkonnostní možnosti. Jednou z jedinečných vlastností konzole PS5 je schopnost stahovat hry v klidovém režimu. Rychlost, jakou lze stahovat hry v klidovém režimu na rozdíl od doby, kdy je konzole v provozu, se stala horkým tématem rozhovorů mezi hráči. Tento příspěvek se bude zabývat výhodami stahování her, když je konzole PS5 v klidovém režimu, a odpoví na některé často kladené otázky týkající se této možnosti.

Začněme řešením hlavní otázky: o kolik rychleji se stahují hry pro systém PS5 v klidovém režimu? Velikost stahované hry a rychlost vašeho internetového připojení jsou dvě kritéria, která určí odpověď. Stahování her při nečinnosti systému však může být často mnohem rychlejší než stahování her při používání konzole. Je to proto, že systém PS5 upřednostňuje proces stahování a věnuje mu více prostředků, když je v klidovém režimu. V důsledku toho se zrychluje rychlost stahování a ostatní systémové prostředky, jako je provoz her nebo programů, jsou méně rušivé.

Pro představu, někteří uživatelé tvrdí, že rychlost stahování je až dvakrát nebo třikrát vyšší, když je konzole v klidovém režimu, než když je v aktivním režimu. Skutečné zvýšení rychlosti se samozřejmě liší v závislosti na konkrétních podmínkách, ale lze s jistotou říci, že při stahování her na PS5 v klidovém režimu můžete očekávat určité zlepšení.

Nyní si povíme o některých důležitých otázkách. Zrychluje klidový režim vašeho systému PlayStation stahování her? Ano, jak již bylo naznačeno, díky upřednostňování stahovaných prostředků může být stahování her v klidovém režimu rychlejší. Rychlejšího stahování je dosaženo díky optimalizaci postupu stahování v klidovém režimu konzole.

Podle uživatelů Redditu je dalším často kladeným dotazem, zda se hry pro PS5 stahují rychleji, když jsou v klidovém režimu. Mnoho uživatelů Redditu zaznamenalo vyšší rychlost stahování při použití klidového režimu na své konzoli PS5, i když individuální výsledky se mohou lišit. To podporuje rozšířený názor, že klidový režim systému PS5 může zvýšit rychlost stahování.

Je nakonec v pořádku nechat systém PS5 v klidovém režimu? Ano, ponechání systému PS5 v klidovém režimu je zcela bezpečné a ve skutečnosti je takto určen k používání. Konzole může v klidovém režimu stahovat hry, aktualizace systému a softwaru a také nabíjet ovladače. Kromě toho snižuje spotřebu energie a zároveň udržuje konzoli neustále přístupnou.

Souhrnně řečeno, stahování her na konzoli PS5 v klidovém režimu může mít za následek znatelně vyšší rychlost stahování, než když je konzole v provozu. Je to důsledek optimalizace procesu stahování v klidovém režimu a priority jeho zdrojů. Mnoho zákazníků zaznamenalo vyšší rychlost stahování při použití klidového režimu na konzoli PS5, ačkoli individuální výsledky se mohou lišit. Stahování her a dalších aktualizací, když je konzole v klidovém režimu, ji udržuje v bezpečí a připravenou k použití, kdykoli budete chtít hrát.

FAQ
Je v pořádku vypnout systém PS5 během stahování?

Konzoli PS5 lze během stahování her ve většině případů vypnout. Funkce „Rest Mode“ na konzoli PS5 umožňuje systému pokračovat ve stahování her a aktualizací, i když je vypnutá. Díky tomu můžete konzoli bezpečně vypnout s vědomím, že stahování bude pokračovat, i když je v režimu odpočinku. Před vypnutím systému se ujistěte, že je konzole připojena k elektrické síti, protože režim Rest Mode vyžaduje, aby byla připojena ke zdroji napájení.

Stahuje konzole PS5 i v klidovém režimu?

Ano, i když je konzole PS5 v klidovém režimu, pokračuje ve stahování her a aktualizací. Na rozdíl od doby, kdy je konzole v provozu, může být stahování her a aktualizací v klidovém režimu skutečně rychlejší. Rychlejší stahování je možné díky schopnosti systému PS5 věnovat stahování v klidovém režimu více prostředků. Tuto funkci ocení zejména uživatelé, kteří preferují stahování her přes noc nebo v době, kdy konzoli aktivně nepoužívají.

Kopíruje PS5 v klidovém režimu rychleji?

Ano, systém PS5 kopíruje hry rychleji, když je v klidovém stavu. Na rozdíl od doby, kdy je konzole aktivně používána, je doba stahování a instalace rychlejší, když je konzole v klidovém režimu, protože může nasměrovat systémové prostředky na stahování a kopírování herních dat. V klidovém režimu může konzole PS5 efektivněji využívat svůj výpočetní výkon pro operace na pozadí, což optimalizuje kopírování a zrychluje dobu stahování.