Jak změnit pořadí skladeb v iTunes. Průvodce krok za krokem

Společnost Apple vytvořila známý přehrávač médií a program pro správu knihovny iTunes. Uživatelé si v něm mohou snadno uspořádat a poslouchat svou hudební knihovnu. Změna pořadí skladeb v iTunes je častým úkolem, se kterým se uživatelé setkávají. iTunes nabízí jednoduchý způsob, jak to provést, ať už chcete změnit pořadí skladeb ve své sbírce, nebo upravit pořadí skladeb v seznamu skladeb. V tomto článku si projdeme postup přeskupování hudby v iTunes a budeme se zabývat některými typickými problémy, na které mohou zákazníci narazit.

Jak mohu změnit pořadí hudby v seznamu skladeb?

Pomocí níže uvedených kroků lze změnit pořadí skladeb v seznamu skladeb:

1. Spusťte aplikaci iTunes a na postranním panelu vyberte požadovaný seznam skladeb.

2. Pokud to ještě není povoleno, vyberte možnost „Zobrazit postranní panel“ z nabídky „Zobrazit“ v horní části okna iTunes. 3. Seznam hudby naleznete v podokně seznamu skladeb. Kliknutím a přetažením skladby na požadované místo v seznamu skladeb změníte pořadí. Po uvolnění tlačítka myši se zobrazí modrá vodorovná čára, kam bude skladba umístěna. 4. Uvolněním tlačítka myši přeneste skladbu na nové místo. Při automatické aktualizaci seznamu skladeb bude hudba v seznamu skladeb patřičně přesunuta.

Proč nejsou mé skladby v iTunes ve správném pořadí?

Skladby ve vaší knihovně iTunes nemusí být ve správném pořadí v důsledku nepřesných metadat nebo preferencí řazení. Pro odstranění tohoto problému postupujte podle následujících postupů:

1. Otevřete iTunes a klikněte na nabídku „Zobrazit“. Poté vyberte možnost „Zobrazit možnosti zobrazení“. 2. Zobrazí se okno obsahující různé možnosti. V rozbalovací nabídce „Sort By“ (Seřadit podle) by měla být nastavena příslušná kritéria třídění, například „Name“ (Název), „Artist“ (Umělec) nebo „Album“. Ujistěte se, že „Sort Order“ (Pořadí řazení) je nastaveno na „Ascending“ (Vzestupně) nebo „Descending“ (Sestupně) v závislosti na vašich preferencích.

3.

4. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „OK“. Na základě zvolených kritérií by nyní měly být vaše skladby přesně seřazeny.

Proč nemohu změnit pořadí hudby v seznamu skladeb iTunes?

Je možné, že kvůli tomu, že je seznam skladeb seřazen podle určitého sloupce, nemůžete skladby v seznamu skladeb iTunes přesouvat. Chcete-li problém vyřešit, proveďte následující kroky: 1. Chcete-li seznam skladeb v iTunes seřadit podle jiné metriky, klikněte na záhlaví sloupce v horní části okna. Chcete-li například seznam skladeb uspořádat podle názvů skladeb, vyberte možnost „Name“. 2. Po změně uspořádání seznamu skladeb zkuste skladby přetáhnout a přesunout ještě jednou. Nyní byste je měli být schopni uspořádat podle svého uvážení. Mohu změnit uspořádání hudby v seznamu skladeb na iPhonu? Na iPhonu můžete měnit pořadí skladeb v seznamu skladeb. Chcete-li to provést, dodržujte následující kroky: 1. V aplikaci Hudba v iPhonu vyhledejte seznam skladeb, který chcete změnit. 2. Klikněte na ikonu „hamburgeru“, která se skládá ze tří vodorovných čar, vedle hudby, kterou chcete přemístit. 3. Podržte hudbu na místě a zároveň ji přetáhněte na požadované místo v seznamu skladeb. Po uvolnění prstu se na šedé čáře zobrazí umístění skladby. 4. Pusťte prst, aby skladba spadla na své nové místo. Při automatické aktualizaci seznamu skladeb bude hudba v seznamu skladeb patřičně přesunuta.

Konečně, změna uspořádání skladeb v iTunes je rychlý a snadný proces, který vám umožní přizpůsobit hudební knihovnu vašemu vkusu. iTunes nabízí nástroje, které potřebujete k uspořádání hudby, ať už chcete změnit uspořádání celé knihovny nebo skladeb v seznamu skladeb. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete změnit pořadí hudby a přizpůsobit si její poslech.

FAQ
Jak uspořádat skladby v iPhonu?

Při řazení skladeb v iPhonu je třeba postupovat podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci „Hudba“. 2. V seznamu karet v dolní části obrazovky vyberte záložku „Knihovna“. 3. Klepněte na album nebo seznam skladeb, jehož pořadí chcete změnit. 4. Po zadání seznamu skladeb nebo alba klepněte na tlačítko „Upravit“ v pravém horním rohu obrazovky. 5. Každá skladba má nyní vedle sebe tři vodorovné čáry. 6. Klepněte na tři vodorovné čáry sousedící s hudbou, kterou chcete přenést, a poté tlačítko podržte stisknuté. 7. Přetažením hudby nahoru nebo dolů ji přesuňte na požadované místo v seznamu skladeb nebo albu.

Kroky 6 a 7 je třeba opakovat pro každou skladbu, jejíž pořadí chcete změnit. 9. Chcete-li změny po přeskupení hudby uložit, dotkněte se ikony „Hotovo“ v pravém horním rohu obrazovky.

Podle těchto kroků můžete rychle změnit pořadí hudby přehrávané na iPhonu.

Jak Apple Music řadí skladby?

V závislosti na preferencích uživatele řadí Apple Music skladby různě. Běžně jsou skladby řazeny v sekci „Nedávno přidané“, kde jsou nejnovější přírůstky umístěny nahoře. Uživatelé mají možnost řadit skladby podle názvu, interpreta, alba, žánru nebo jiných faktorů. Apple Music také dává uživatelům možnost vytvářet seznamy skladeb a ručně měnit pořadí skladeb v nich. Díky tomu mohou uživatelé měnit pořadí skladeb podle vlastních preferencí.

Proč mi iTunes nedovolí přetahovat skladby do iPhonu?

Může existovat řada důvodů, proč nemůžete přetahovat skladby z iTunes přímo do iPhonu. Jedná se o několik možných scénářů: 1. iTunes Match nebo Apple Music: Pokud máte v současné době aktivní předplatné iTunes Match nebo Apple Music, může být ruční správa vaší hudební knihovny nemožná. U těchto služeb nemůžete skladby do iPhonu jednoduše přetáhnout, protože to vyžaduje synchronizaci hudební knihovny prostřednictvím služby iCloud. 2. Automatická synchronizace: Pokud jste v iTunes vybrali možnost „Automaticky synchronizovat při připojení tohoto iPhonu“, bude váš iPhone neustále připojen a bude s ním synchronizována celá vaše hudební knihovna. V této situaci nebudete moci ručně přetahovat skladby.

3. Ruční správa zakázána: Je možné, že iTunes zakázaly ruční správu hudby ve vašem iPhonu. Připojte iPhone k iTunes, přejděte na obrazovku s přehledem zařízení a zkontrolujte, zda je v části „Možnosti“ zaškrtnuto políčko „Ručně spravovat hudbu a videa“. 4. Různé knihovny iTunes: Pokud připojujete iPhone k jinému počítači nebo knihovně iTunes, nemusí být možné snadno přetahovat skladby do iPhonu. Je možné, že budete muset hudbu přenést pomocí alternativních kanálů, jako je iCloud, AirDrop nebo aplikace třetích stran, protože iTunes se obvykle synchronizují vždy jen s jednou knihovnou. 5. Nekompatibilní formáty souborů: Ne všechny formáty souborů jsou iTunes podporovány pro synchronizaci s iPhonem. Ujistěte se, že hudba, kterou se pokoušíte přetáhnout, je ve funkčním formátu, například MP3, AAC nebo Apple Lossless.

Pokud máte po zvážení těchto možností stále problémy, doporučujeme vám obrátit se na podporu společnosti Apple nebo zajít do obchodu Apple Store pro další pomoc.