Jak zálohovat telefon Samsung. Průvodce krok za krokem

Jak provést zálohu telefonu?
Automatické zálohování telefonu

  1. Na telefonu s Androidem otevřete aplikaci Google One .
  2. Dole klepněte na Úložiště.
  3. Přejděte k sekci Zálohování a klepněte na Zobrazit. …
  4. Nastavení zálohování zobrazíte klepnutím na Spravovat zálohování.
  5. Vyberte nastavení zálohování. …
  6. Pokud k tomu budete vyzváni, klepněte na Povolit oprávnění.
Další informace najdete na support.google.com

Pravidelné zálohování telefonu Samsung je v digitální éře nezbytné pro zabezpečení důležitých dat. Tento příspěvek vám poskytne podrobný návod, jak zálohovat telefon, ať už chcete pouze uložit zálohu, zálohovat telefon do počítače nebo uložit celý telefon. 1. Uchovávání zálohy telefonu Samsung: K zálohování telefonu Samsung můžete použít řadu technik. Využití služby Samsung Cloud, kterou společnost Samsung poskytuje zdarma, je jednou z nejjednodušších možností. Přejděte do Nastavení v telefonu a poté klepnutím na Účty a zálohování získejte přístup ke službě Samsung Cloud. Poté můžete vybrat možnost Samsung Cloud a vybrat data, která chcete zálohovat, včetně kontaktů, obrázků, videí a dokumentů. Chcete-li zaručit hladký průběh zálohování, ujistěte se, že je vaše zařízení připojeno ke spolehlivé síti Wi-Fi. 2. Zálohování telefonu do počítače: Zálohování telefonu Samsung do počítače:

Pokud chcete, můžete telefon Samsung zálohovat do počítače pomocí funkce Samsung Smart Switch. Pomocí této aplikace můžete zálohovat soubory do počítače PC nebo Mac. Začněte stažením a instalací aplikace Samsung Smart Switch z oficiálních webových stránek společnosti Samsung do počítače. Po připojení telefonu k počítači pomocí kabelu USB otevřete aplikaci Samsung Smart Switch. Chcete-li vybrat data, která chcete zálohovat, například kontakty, zprávy, obrázky, hudbu a další, jednoduše postupujte podle pokynů na obrazovce. Po dokončení procesu zálohování budou vaše data bezpečně uložena v počítači. 3. Zálohování celého telefonu: Zálohování celého telefonu Samsung včetně všech nastavení, aplikací a dat:

K zálohování celého telefonu Samsung včetně všech nastavení, aplikací a dat můžete použít vestavěný nástroj „Zálohování a reset“. Chcete-li tuto funkci použít, přejděte do Nastavení telefonu a poté klepněte na položku Účty a zálohování. Tam vyberte možnost Zálohovat a obnovit a zaškrtněte políčko Zálohovat moje data. Nastavení zařízení, data aplikací a hesla Wi-Fi budou následně zálohována na váš účet Google. Kromě toho můžete ručně zálohovat multimediální položky, včetně obrázků, filmů a hudby, do vybraného poskytovatele cloudového úložiště nebo do externího úložného zařízení.

4. Přenesení všech dat z telefonu se systémem Android do počítače: Chcete-li zálohovat kompletní zařízení v telefonu se systémem Android, který není Samsung, můžete použít software třetí strany, například Android Backup and Restore. Pomocí tohoto softwaru můžete zálohovat všechny aspekty zařízení Android, včetně aplikací, kontaktů, zpráv, protokolů hovorů a dalších. Chcete-li zahájit proces zálohování, stačí stáhnout a nainstalovat software do počítače, připojit telefon se systémem Android přes USB a postupovat podle pokynů na obrazovce. Po dokončení bude mít váš počítač kompletní zálohu vašeho zařízení Android.

Chcete-li chránit svá důležitá data, je zálohování telefonu Samsung velmi důležité. Postupováním podle pokynů v tomto článku zajistíte, že vaše data budou v bezpečí a dostupná v případě jakýchkoli nepředvídaných okolností, a to bez ohledu na to, zda se rozhodnete uložit telefon jako zálohu, zálohovat do počítače, zálohovat celý telefon nebo zálohovat celý telefon se systémem Android do počítače. Chcete-li snížit možnost ztráty dat a zažít klidnou mysl s vědomím, že jsou vaše data bezpečně uložena, nezapomínejte vždy na pravidelné zálohování.

FAQ
Jak zálohovat vše ve svém systému Android?

Podle těchto obecných pokynů můžete zálohovat vše v zařízení se systémem Android, včetně aplikací, kontaktů, zpráv, fotografií a dalších položek: 1. Zálohování účtu Google: Otevřete nastavení svého zařízení a vyhledejte možnost „Zálohování“ nebo „Zálohování a obnova“. Vyberte data, která chcete zálohovat, například data aplikací, kontakty, události kalendáře atd. a poté povolte možnost „Zálohovat na Disk Google“. Vaše data budou následně automaticky zálohována na váš účet Google. Pokud vlastníte zařízení Samsung, můžete k zálohování dat využít také svůj účet Samsung.

2. Zálohování účtu Samsung. Přejděte do Nastavení, vyhledejte položku „Účty a zálohování“ nebo „Cloud a účty“ a poté vyberte „Samsung Cloud“ nebo srovnatelnou volbu. Poté můžete zvolit povolení zálohování různých kategorií dat, včetně kontaktů, zpráv, obrázků atd.

3. Zálohovací aplikace třetích stran: V obchodě Google Play se nachází řada zálohovacích aplikací třetích stran, které poskytují komplexní možnosti zálohování. Mezi oblíbené modely patří Super Backup, Titanium Backup a Helium. Po instalaci některého z těchto programů a dodržení pokynů zvolte, která data chcete zálohovat. 4. Ruční zálohování: Určitá data, jako jsou obrázky, videa, dokumenty atd., můžete ručně zkopírovat do počítače nebo externího úložného zařízení. Zařízení se systémem Android by se mělo po připojení k počítači pomocí rozhraní USB zobrazit jako vyměnitelné úložné zařízení. Do počítače pouze přetáhněte soubory, které chcete zálohovat.

Nezapomeňte zálohy pravidelně ověřovat, abyste se ujistili, že jsou přesné a správně fungují.

Jak zálohovat celý telefon se systémem Android?

Podle těchto pokynů můžete zálohovat celý telefon se systémem Android, včetně telefonu Samsung: Zálohování Google je jednou z integrovaných alternativ zálohování pro zařízení se systémem Android. V zařízení přejděte do Nastavení a poté vyberte možnost „Systém“ nebo „Zálohování a resetování“. Ujistěte se, že je vybrána a zapnuta možnost „Zálohování“. Data aplikací, historie hovorů, nastavení zařízení a další údaje budou automaticky zálohovány na váš účet Google. Pokud máte účet Samsung, můžete k zálohování celého telefonu využít službu Samsung Cloud.

2. Zálohování účtu Samsung. Přihlaste se ke svému účtu Samsung tak, že otevřete aplikaci Nastavení, vyhledáte položku „Samsung Cloud“ a vyberete ji. Tam si můžete vybrat, která data, včetně kontaktů, fotografií, aplikací a nastavení, chcete zálohovat.

3. Aplikace třetích stran: Telefon se systémem Android můžete zálohovat pomocí řady aplikací třetích stran, které jsou snadno dostupné v obchodě Google Play. Mezi oblíbené patří například Super Backup, Titanium Backup a Helium. Po instalaci jedné z těchto aplikací a následování pokynů na obrazovce vyberte data, která chcete zálohovat. 4. Ruční zálohování: Pokud si přejete praktičtější přístup, můžete telefon se systémem Android zálohovat ručně připojením k počítači. Připojte telefon k počítači PC nebo Mac pomocí kabelu USB a poté přeneste klíčová data a složky na pevný disk počítače, včetně obrázků, filmů, dokumentů a hudby.

Vždy nezapomeňte telefon se systémem Android pravidelně zálohovat, abyste měli jistotu, že jsou vaše data v bezpečí pro případ, že by se vyskytly neočekávané problémy nebo bylo nutné zařízení vyměnit.