Jak mazat na Chromebooku

Chromebooky jsou díky své jednoduchosti a bezproblémovému propojení s ekosystémem Google stále oblíbenější. Pokud jste však Chromebook nikdy předtím nepoužívali, možná si nejste jisti, jak provádět jednoduché operace, jako je mazání souborů nebo slov. V tomto článku vás provedeme postupem mazání v zařízení Chromebook a odpovíme na některé důležité dotazy. Kde se v počítači Chromebook nachází tlačítko pro odstranění? Chromebooky nemají vyhrazené tlačítko pro mazání jako jiné klávesnice. Místo toho obsahují klávesu backspace, kterou lze použít jak ke zpětnému vymazání, tak ke smazání. Jednoduše přejděte na soubor, který chcete z počítače odstranit, a vyberte jej. Po výběru souboru stiskněte klávesu backspace na klávesnici Chromebooku. Následně se zobrazí potvrzovací okno s dotazem, zda chcete soubor odstranit. U souboru, který má být odstraněn, vyberte možnost „Přesunout do koše“. Jak můžete odstranit slovo ze zařízení Chromebook? V zařízení Chromebook je odstranění slova ekvivalentní odstranění souboru. Pokud potřebujete odstranit slovo během psaní, stačí přesunout kurzor za slovo a použít klávesu backspace. Výsledkem bude odstranění slova nalevo od kurzoru. Pokud chcete odstranit více slov najednou, podržte při tom klávesu backspace. Co dělá klávesa Delete v zařízení Chromebook? Jak již bylo zjištěno, Chromebooky postrádají samostatnou klávesu Delete. Místo toho mají klávesu backspace se dvěma funkcemi. Klávesu backspace lze použít k mazání slov a souborů a také znaků, které jsou vlevo od kurzoru. Má Chromebook funkci Ctrl Alt Delete? V počítačích Chromebook neexistuje přímý protějšek kombinace kláves Ctrl Alt Delete, protože mají jiné rozložení klávesnice než běžné počítače se systémem Windows. Na Chromebooku můžete přesto otevřít správce úloh stisknutím kláves Shift a Esc. Poté se spustí správce úloh systému Chrome OS, který vám umožní zobrazit a ovládat všechny aktuálně aktivní úlohy.

Závěrem lze říci, že jakmile se naučíte klávesové zkratky, je dokončení operací odstraňování v počítači Chromebook jednoduché. Soubory, slova a znaky můžete vymazat pomocí klávesy backspace, která slouží jako klávesy delete a backspace. Kromě toho můžete správce úloh otevřít stisknutím kláves Shift + Esc, i když již není k dispozici kombinace kláves Ctrl Alt Delete. Tyto ukazatele vám mohou pomoci rychle a efektivně vymazat věci ze zařízení Chromebook.

FAQ
Jaká je klávesová zkratka pro mazání?

Klávesa „Backspace“ v počítači Chromebook je klávesovou zkratkou pro klávesu delete.

Kde se nachází klávesa Delete?

Na Chromebooku není samostatná klávesa „Delete“ jako na běžné klávesnici. Místo toho slouží jako klávesa Delete klávesa označená v rozložení klávesnice jako „Backspace“. Jednoduše umístěte myš na místo, které chcete odstranit, a stisknutím klávesy „Backspace“ odstraňte text nebo soubory z počítače.

Co je to klávesa Delete?

Na Chromebooku není žádná specifická klávesa „Delete“ jako na běžné klávesnici. Stisknutím klávesy „Backspace“ však provedete stejný úkol. Když na Chromebooku stisknete klávesu „Backspace“ a zároveň stisknete klávesu „Alt“, slouží zároveň jako klávesa „Delete“.

Kde je tlačítko Delete?

Na Chromebooku není samostatné tlačítko „Delete“ jako na běžných klávesnicích. Místo toho můžete znaky vlevo od kurzoru odstranit stisknutím klávesy „Backspace“. Znaky, které jsou napravo od kurzoru, odstraníte pomocí kláves „Alt“ a „Backspace“ společně. Touto kombinací se aktivuje funkce „Delete“.

Jaká je klávesová zkratka pro mazání?

Klávesová zkratka pro mazání v počítači Chromebook je „Alt + Backspace“. Při současném stisknutí těchto kláves se odstraní znak vlevo od kurzoru nebo vybraná položka.

Jak odstranit soubory v prohlížeči Chrome?

Při odstraňování souborů v prohlížeči Chrome je třeba postupovat podle těchto pokynů: V kroku 1 vyhledejte soubor, který chcete odstranit. Může to být stažený dokument, obrázek nebo jakýkoli jiný druh souboru. 2. Soubor vyberte pomocí pravého tlačítka myši. Poté se zobrazí kontextová nabídka s mnoha možnostmi. 3. Z kontextové nabídky vyberte možnost „Odstranit“. Alternativně můžete použít klávesu „Delete“ na klávesnici. 4. Zobrazí se potvrzovací dialogové okno s dotazem, zda si přejete soubor odstranit. Chcete-li pokračovat, vyberte tlačítko „Odstranit“ nebo „Přesunout do koše“. Soubor bude v kroku 5 přesunut do složky Koš. Chcete-li soubor trvale odstranit, otevřete na Chromebooku aplikaci „Soubory“. 6. V aplikaci „Soubory“ vyberte nabídku „Další možnosti“ kliknutím na tři svislé tečky v pravém horním rohu okna. 7. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Koš“. 8. Všechny odstraněné soubory naleznete ve složce Koš. Pravým tlačítkem myši vyberte soubor, který chcete trvale odstranit. 9. Z kontextové nabídky vyberte možnost „Odstranit navždy“. Alternativně můžete použít klávesy „Shift + Delete“ na klávesnici. 10. Zobrazí se dialogové okno s potvrzením a dotazem, zda chcete soubor skutečně navždy odstranit. Pro potvrzení stiskněte tlačítko „Delete“ nebo „Yes“. Soubor již nebude existovat a nebude jej možné obnovit z Koše.

Poznámka: Chcete-li neúmyslně odstraněný soubor přemístit zpět do původního umístění, vyberte jej ve složce Koš a klikněte na tlačítko „Obnovit“.