Jak dlouho vydrží baterie Kindle Paperwhite?

What is the current generation of Paperwhite?
11th Gen The new Kindle Paperwhite (11th Gen) has a large 6.8-inch E Ink display and up to 10 weeks of battery life.
Další informace najdete na www.xda-developers.com

Oblíbené elektronické čtečky, jako je Kindle Paperwhite, poskytují pohodlný a přenosný způsob čtení vašich oblíbených knih. Výdrž baterie je jedním z nejdůležitějších faktorů, které je třeba brát v úvahu při nákupu elektronické čtečky, protože ovlivňuje, jak dlouho můžete zařízení používat, než jej bude nutné dobít. V tomto článku se budeme zabývat výdrží baterie Kindle Paperwhite, její typickou životností, tím, zda ji lze vyměnit, jak prodloužit její životnost a jak často byste ji měli nabíjet.

Dlouhá výdrž baterie je charakteristickým znakem zařízení Kindle Paperwhite. Průměrně může plně nabitý Kindle Paperwhite normálně fungovat až šest týdnů. Tento odhad vychází z denní doby čtení 30 minut s vypnutým bezdrátovým připojením a osvětlením nastaveným na 13. Je důležité mít na paměti, že výdrž baterie se může lišit v závislosti na osobních návycích při používání, včetně aspektů, jako je jas obrazovky, používání bezdrátového připojení a druh prohlížených informací.

Kindle Paperwhite je z hlediska životnosti navržen tak, aby vydržel několik let. Zařízení vám může při vhodné údržbě a měsíčních aktualizacích od společnosti Amazon vydržet až pět let. Je také důležité si uvědomit, že výkon baterie se může časem zhoršit, což se projeví zkrácením její výdrže. To není specifické pro Kindle Paperwhite a u dobíjecích baterií se to stává často. Baterie Kindle Paperwhite není na rozdíl od některých jiných elektronických čteček vyrobena tak, aby ji mohl uživatel vyměnit. Nelze ji snadno vyjmout, protože je zabudována uvnitř zařízení. V důsledku toho se doporučuje, abyste se v případě problémů s baterií Kindle Paperwhite obrátili na oddělení péče o zákazníky společnosti Amazon, kde vám poradí a nabídnou možné varianty opravy nebo výměny.

Pro prodloužení životnosti baterie Kindle Paperwhite můžete použít několik metod. Za prvé, snížení jasu obrazovky může výrazně prodloužit životnost baterie. Pokud to není potřeba, lze také vypnout bezdrátové připojení a šetřit tak baterii. Při čtení offline je dobré zapnout „Režim letadlo“, abyste ušetřili ještě více baterie.

Co se týče nároků na nabíjení, Kindle Paperwhite není třeba nabíjet každý den. Ve skutečnosti se doporučuje nabíjet přístroj pouze tehdy, když se baterie brzy vybije. Je to proto, aby bylo možné lithium-iontové baterie Kindle Paperwhite používat bez obav z „paměťového efektu“ nebo nutnosti jejich úplného vybití před opětovným nabitím. Namísto pravidelného nabíjení zařízení Kindle Paperwhite byste tak měli činit pouze tehdy, když je to nezbytně nutné.

Závěrem lze říci, že výdrž baterie Kindle Paperwhite může při průměrném používání dosáhnout až šesti týdnů. Životnost samotného zařízení je minimálně pět let, přičemž výkonnost baterie se může u jednotlivých uživatelů lišit. Uživatel sice nemůže baterii vyměnit, ale kontaktování zákaznického servisu Amazonu může pomoci s případnými problémy souvisejícími s baterií. Pro dosažení co největší výdrže baterie se doporučuje snížit jas obrazovky, vypnout připojení k Wi-Fi a nabíjet pouze v nezbytně nutných případech. Podle těchto doporučení můžete Kindle Paperwhite používat k delšímu čtení, aniž byste se museli obávat, že jej budete muset často dobíjet.

FAQ
Kolik hodin by měla baterie Kindle vydržet?

V závislosti na způsobu používání může baterie Kindle Paperwhite vydržet na jedno nabití až několik týdnů. Při běžném používání, jako je například čtení po dobu přibližně 30 minut každý den s vypnutou Wi-Fi, může baterie vydržet až šest týdnů. Výdrž baterie se však sníží, pokud používáte funkce, jako je vestavěné světlo nebo Wi-Fi.

Je Kindle Paperwhite špatný před spaním?

Ne, čtení na Kindle Paperwhite před spaním není hrozné. Ve skutečnosti může být jeho používání před spaním skvělým nápadem. Kindle Paperwhite využívá technologii e-ink, která nevyzařuje modré světlo jako jiná elektronická zařízení, například chytré telefony nebo tablety, ale napodobuje vzhled inkoustu na papíře. Bylo prokázáno, že modré světlo tím, že inhibuje tvorbu melatoninu, hormonu, který pomáhá při regulaci spánku, narušuje spánkový režim. V důsledku toho se má za to, že ve srovnání s jinými elektronickými zařízeními je používání Kindle Paperwhite před spaním obvykle méně rušivé pro spánek. Nastavení osvětlení zařízení lze také měnit, což umožňuje ztlumit obrazovku na úroveň vhodnou pro čtení při slabém osvětlení.

Který Kindle má nejlepší výdrž baterie?

Kindle Oasis má podle různých zdrojů a uživatelských recenzí obecně nejlepší výdrž baterie ze všech verzí Kindle. V závislosti na zvyklostech používání může Kindle Oasis díky svým větším rozměrům a zvýšené kapacitě baterie vydržet na jedno nabití až několik týdnů. Výdrž baterie se může lišit v závislosti na faktorech, jako je používání, připojení k wifi, jas obrazovky a další nastavení, takže je nezbytné na to pamatovat.

Lze číst Kindle Paperwhite před spaním?

Ano, čtení Kindle Paperwhite před spaním je přijatelné. Displeje s elektronickým inkoustem, jaké se používají v chytrých telefonech a tabletech, nevyzařují modré světlo, na rozdíl od těch, které se nacházejí v Kindle Paperwhite. Čtení na Kindle Paperwhite před spaním by nemělo narušovat váš spánek, protože bylo prokázáno, že modré světlo narušuje spánkové cykly. Kindle Paperwhite má navíc integrované nastavitelné podsvícení, které si můžete nastavit na preferovaný jas, takže čtení při slabém osvětlení je pohodlné.