Jak vyhledávat na iPadu

Jak vyhledavat v textu na iPadu?
Shodně to funguje na Androidu. Mobilní Safari (iOS) v té podobě co se zobrazí když to vyvolá nějaká jiná aplikace (například z Facebooku, atd) bohužel vyhledávání vůbec neumožňuje. Pokud chcete v takto zobrazené stránce hledat, tak ji musíte otevřít v plném Safari.
Další informace najdete na 365tipu.cz

Při použití vhodných metod může být vyhledávání informací na iPadu hračka. Existují různé techniky, které můžete použít k rychlému a efektivnímu nalezení toho, co hledáte, ať už chcete hledat v rámci webové stránky, nebo v celém zařízení. V tomto příspěvku se podíváme na mnoho možností vyhledávání dostupných v zařízení iPad a budeme se zabývat souvisejícími tématy, včetně používání klávesnice k vyhledávání, manipulace s F a vyhledávání konkrétních frází na stránce.

Lze na iPadu ovládat klávesu F?

Na rozdíl od počítače bohužel iPad nemá speciální klávesovou zkratku „Control+F“. Použití vyhledávacího nástroje v různých aplikacích však stále umožňuje provádět srovnatelný úkol. Většina aplikací má v pravém horním rohu nebo v nabídce nastavení ikonu lupy, kterou lze použít pro přístup k funkci vyhledávání. Po klepnutí na ikonu se zobrazí vyhledávací panel, do kterého můžete zadat hledaný výraz. Jak používat klávesnici k vyhledávání na iPadu?

Vyhledávání je ještě praktičtější, pokud je iPad připojen ke klávesnici. Funkci vyhledávání můžete v mnoha programech otevřít pouhým současným stisknutím tlačítek Command + F, když je připojena klávesnice. Tím se zobrazí vyhledávací panel, do kterého můžete zadat vyhledávací dotaz. Poté můžete pomocí kláves se šipkami na klávesnici procházet výsledky. Jak se stránka vyhledává v zařízení iPad?

K vyhledávání v rámci konkrétní webové stránky můžete použít vestavěný prohlížeč Safari v zařízení iPad. Po přechodu na požadovanou webovou stránku klepněte na adresní řádek v horní části obrazovky. Na zobrazené klávesnici můžete zvolit možnost „Najít na stránce“. Po zadání slova nebo fráze, kterou chcete vyhledat, vás Safari upozorní na odpovídající výsledky. Pomocí šipek nahoru a dolů, které se zobrazují vedle vyhledávacího pole, můžete výsledky bez námahy procházet. Jak mohu provést vyhledávání slov na stránce?

V zařízení iPad můžete k vyhledání určitého slova nebo slovního spojení na stránce použít řadu aplikací. Funkci vyhledávání nabízí kromě Safari i řada dalších aplikací, včetně Poznámek, Pages a dokonce i některých aplikací třetích stran. Chcete-li vyhledat slovo na stránce, otevřete aplikaci a vyhledejte ikonu hledání nebo lupy, která se obvykle nachází v pravém horním rohu. Klepnutím na toto tlačítko se zobrazí vyhledávací pole, do kterého můžete zadat slovo nebo frázi, kterou chcete vyhledat. Software poté zobrazí výsledky a umožní jednoduchou navigaci po stránce nebo dokumentu.

Závěrem lze říci, že v závislosti na aplikaci nebo okolnostech existuje celá řada způsobů vyhledávání v zařízení iPad. Neexistuje sice přímá možnost „Control+F“, ale přesto můžete vyhledávat pomocí klávesových zkratek nebo funkcí vyhledávání v jiných programech. iPad poskytuje flexibilní možnosti vyhledávání, které vám pomohou najít potřebné informace, ať už chcete vyhledávat v rámci webové stránky, dokumentu, nebo dokonce konkrétní aplikace.

FAQ
Co je to klávesa Ctrl na iPadu?

Na iPadu není fyzická klávesa Ctrl jako na běžné klávesnici. Související úkoly však stále můžete provádět pomocí specifických klávesových zkratek nebo pohybů rukou. Třemi prsty můžete například štípnout do obrazovky a kopírovat text. Třemi prsty můžete text vyjmout a vložit. Klepnutím a podržením určitých kláves můžete také používat klávesové zkratky na obrazovce, které se zobrazují při používání konkrétních programů, například aplikace Poznámky.

Co je ovládací klávesa F na počítači Apple?

V zařízení Apple je klávesová zkratka funkce „Najít“ Control+F. Umožňuje uživatelům rychle procházet textový obsah, jako jsou webové stránky, dokumenty a další zdroje, a hledat určitá slova nebo fráze.

Jak na iPadu vyhledám slovo v PDF?

Pomocí zařízení iPad můžete vyhledat určitý výraz v souboru PDF následujícím způsobem: 1. Pomocí vestavěné aplikace Apple Books nebo jiné aplikace pro čtení PDF na iPadu otevřete soubor PDF, ve kterém chcete vyhledávat. 2. Po otevření PDF souboru klepněte na ikonu lupy v pravém horním rohu obrazovky. Následně se zapne funkce vyhledávání. 3. V horní části obrazovky se zobrazí vyhledávací panel. Klepněte na něj a poté zadejte slovo nebo frázi, kterou chcete v souboru PDF vyhledat. Program začne automaticky zobrazovat výsledky hledání pod vyhledávacím polem, jak píšete, a zvýrazní všechny případy, kdy se daný výraz nebo fráze v PDF vyskytuje.

4. 5. Ve výsledcích vyhledávání se můžete pohybovat posunutím prstu po obrazovce nahoru nebo dolů. Aplikace přejde na následující nebo předchozí výskyt hledaného slova. Když klepnete na konkrétní výsledek vyhledávání, aplikace vás přesune přímo na stránku v souboru PDF, kde se dané slovo nebo slovní spojení nachází.

6.

Pomocí těchto kroků byste měli být schopni rychle vyhledat určité slovo nebo slovní spojení v souboru PDF v zařízení iPad.

Má můj iPad vyhledávač?

Ano, v zařízení iPad je zabudován vyhledávač. Na iPadu je obvykle výchozím vyhledávačem Google; pokud však chcete, můžete jej změnit na Bing nebo Yahoo. Pomocí vyhledávače můžete na internetu vyhledávat informace, webové stránky, fotografie, videa a další informace. Klepnutím na aplikaci Safari nebo na vyhledávací panel, který se často nachází v horní části webového prohlížeče, můžete získat přístup k vyhledávači.

Co je ovládací prvek F v zařízení Apple?

Funkce „Control F“ není v zařízeních Apple, včetně zařízení iPad, k dispozici. Můžete však vyhledávat konkrétní slova nebo fráze na webové stránce nebo v dokumentu pomocí nástroje „Najít“. Na iPadu to můžete provést podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci nebo prohlížeč Safari, ve kterém chcete vyhledávat. V pravém horním rohu obrazovky klepněte na vyhledávací panel. 3. Zadejte slovo nebo frázi, kterou hledáte. 4. Přejděte dolů do oblasti „Na této stránce“, kterou můžete najít hned pod vyhledávacím polem. 5. Zde se zobrazí všechny výskyty hledaného slova na aktuální stránce. 6. Pomocí šipek vedle vyhledávacího pole můžete procházet výsledky tak, že na ně klepnete. Upozorňujeme, že funkce „Najít“ v zařízení iPad se může poněkud lišit v závislosti na aplikaci nebo prohlížeči, který používáte.