Jak vyčistit iPad a zrychlit ho

Jak rozšířit paměť iPadu?
Volba číslo jedna, jak snadno, efektivně a rychle rozšířit paměť svého zařízení je využití služeb iCloud. Když si založíte nové Apple ID máte k dispozici zdarma 5 GB úložného prostoru, s čímž si pro začátek snadno vystačíte.
Další informace najdete na mobilenet.cz

Údržba čistého iPadu nejen zlepšuje jeho vzhled, ale také zaručuje špičkový výkon. Reakce obrazovky může být poškozena prachem, špínou a otisky prstů, které se na ní časem nahromadí. iPad také může pracovat rychleji, pokud odstraníte nepoužívané soubory a aplikace. V tomto příspěvku se dozvíte, jak iPad vyčistit, zvýšit jeho rychlost a zvládnout časté potíže spojené s čištěním. Čištění displeje iPadu: Pomocí těchto postupů účinně vyčistíte displej iPadu:

1. Odpojte iPad od všech zdrojů napájení a vypněte jej.

2. Jemně očistěte obrazovku jemným hadříkem, který nepouští vlákna, například hadříkem z mikrovlákna. Nepoužívejte papírové utěrky ani jiné abrazivní materiály, které by mohly displej poškrábat. 3. Pro odstranění obzvláště odolných šmouh nebo otisků prstů lehce navlhčete hadřík vodou nebo roztokem vody a izopropylalkoholu 50/50. Ujistěte se, že je utěrka jen sotva vlhká, nikoliv kapající. 4. Opatrně otírejte obrazovku krouživými pohyby, přičemž buďte jemní a opatrní, abyste příliš netlačili. 5. Po odstranění šmouh nebo otisků prstů použijte suchou utěrku z mikrovlákna k úplnému osušení obrazovky. Čištění krytu zařízení iPad: K čištění vnějšího povrchu iPadu, včetně tlačítek a krytu, můžete použít následující postupy:

1. Vypněte napájení zařízení iPad a odpojte jej od všech zdrojů napájení.

2. Otřete vnější povrchy zařízení měkkým hadříkem, který nepouští vlákna. Hadřík můžete navíc lehce navlhčit vodou nebo jemným čisticím prostředkem pro domácnost. Jen dávejte pozor, abyste jej příliš nenamočili.

3. Pokud se ve štěrbinách nebo v okolí tlačítek vyskytují trvalé skvrny nebo nečistoty, jemně je vydrhněte kartáčkem s měkkými štětinami, například čerstvě vyčištěným zubním kartáčkem. 4. Suchým hadříkem setřete veškerou vlhkost, která zůstala po vyčištění vnější strany. odstranění nepotřebných souborů a aplikací: Pravidelné odstraňování nepoužívaných souborů a programů, které mohou zabírat drahocenný úložný prostor, pomůže iPadu k rychlejšímu chodu. Zde je návod, jak na to:

1. Spusťte aplikaci Nastavení zařízení iPad.

2. Klepněte na „Obecné“ a poté vyberte „Úložiště iPadu“. 3. Zobrazí se seznam nainstalovaných aplikací spolu s jejich využitím úložiště. Chcete-li některou aplikaci odstranit, jednoduše na ni klepněte. Chcete-li aplikaci ze zařízení iPad odstranit, zvolte ve čtvrtém kroku možnost „Odstranit aplikaci“. Uvědomte si, že tímto postupem by se vymazala také všechna připojená data aplikací, proto se ujistěte, že máte zálohu všech důležitých dat. Kromě toho můžete výběrem možnosti „Offload App“ (Odložit aplikaci) namísto možnosti „Delete App“ (Odstranit aplikaci) odložit nepoužívané programy. Tímto postupem bude program odstraněn, ale jeho data zůstanou zachována, takže jej budete moci v budoucnu znovu nainstalovat bez ztráty dat. Jak odstranit otisky prstů ze zařízení iPad: Na dotykových obrazovkách jsou otisky prstů typickým dráždidlem, ale z obrazovky iPadu je lze snadno odstranit. Postup je následující:

1. Vypněte napájení iPadu a odpojte všechny elektrické kabely. Jak již bylo uvedeno v předchozím příspěvku, jemně očistěte obrazovku měkkým hadříkem bez žmolků nebo hadříkem z mikrovlákna. 3. Pokud se otisky prstů odstraňují obzvlášť obtížně, potřete hadřík trochou vody nebo roztokem 50/50 vody a isopropylalkoholu. 4. Jemně otírejte obrazovku krouživými pohyby a dávejte pozor, abyste netlačili příliš silně.

5. K úplnému vysušení obrazovky použijte suchou utěrku z mikrovlákna. Mohu k čištění obrazovky iPadu použít dětské ubrousky?

Ačkoli se použití dětských ubrousků k čištění obrazovky iPadu může zdát jako praktické řešení, nedoporučujeme je používat. Dětské ubrousky často obsahují chemické látky, parfémy a zvlhčující složky, které by mohly obrazovku iPadu poškodit. Doporučujeme používat pouze měkké utěrky bez žmolků, utěrky z mikrovlákna, které byly jemně navlhčeny vodou, nebo roztok vody a isopropylalkoholu.

Pomocí těchto technik čištění a pravidelného mazání nepoužívaných souborů a aplikací můžete v iPadu udržovat pořádek a efektivitu. Vždy buďte šetrní a nepoužívejte drsné prostředky nebo nadměrnou vlhkost, která by mohla gadget poškodit.

FAQ
Můžete na iPhone používat ubrousky na čočky?

Na iPhonu jsou utěrky na čočky ve skutečnosti přijatelné. Ubrousky na objektivy mohou být užitečné pro čištění obrazovky iPhonu, i když se obvykle používají k čištění choulostivých povrchů, jako jsou čočky fotoaparátů a brýlí. Je důležité zkontrolovat, zda jsou ubrousky, které používáte, bezpečné pro elektronická zařízení a neobsahují žádné drsné chemikálie, které by ve výsledku mohly poškodit obrazovku nebo jiné části iPhonu. Je rozumné se vždy řídit pokyny výrobce nebo doporučeními společnosti Apple pro čištění konkrétního modelu iPhonu.

Jak vyčistit mezipaměť a data na iPadu?

Vymazání mezipaměti a dat na iPadu můžete provést podle těchto pokynů: V kroku 1 otevřete na iPadu aplikaci Nastavení.

2. Vyhledejte položku „Safari“ posunutím dolů a klepnutím na ni (pokud používáte jiný prohlížeč, zvolte tuto možnost). 3. Opět sjeďte dolů a vyberte možnost „Vymazat historii a data webových stránek“. 4. Zobrazí se vyskakovací okno s žádostí o potvrzení akce. Chcete-li pokračovat, vyberte možnost „Vymazat historii a data“.

Postupováním podle těchto pokynů můžete pomoci svému zařízení iPad k rychlejšímu a efektivnějšímu chodu tím, že vymažete mezipaměť a data o procházení, která jsou v něm uložena.

Jak často byste měli iPad čistit?

Doporučujeme iPad často čistit, abyste zachovali jeho funkčnost a čistotu. Nejvhodnější doba pro čištění iPadu je každých několik měsíců nebo kdykoli zjistíte, že je pomalý nebo nečistý. Pokud však iPad používáte v prostředí, které je velmi prašné nebo špinavé, může být nutné jej čistit častěji.

Jak opravím svůj pomalý iPad?

Pokud váš iPad běží pomalu, můžete provést řadu úkonů k jeho opravě a zrychlení: Zavírání nepoužívaných aplikací je tak jednoduché, že dvakrát kliknete na tlačítko Domů a přejedete prstem nahoru po aplikacích, které nepoužíváte. Tím se zvýší výkon a uvolní paměť. 2. Restartujte iPad: Příležitostně může problémy s výkonem vyřešit prostý restart. Po stisknutí a podržení tlačítka napájení posunujte pro vypnutí, dokud se nezobrazí možnost posunout pro vypnutí. Dalším stisknutím a podržením tlačítka napájení jej po malé prodlevě opět zapnete. 3. Aktualizujte software zařízení iPad: Zkontrolujte, zda iPad používá nejnovější verzi operačního systému. Chcete-li zjistit, zda jsou k dispozici nějaké aktualizace, přejděte do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru. 4. Odstraňte dočasné soubory a data z aplikací: Některé aplikace časem nahromadí dočasné soubory a data, což může způsobit zpoždění zařízení iPad. Přejděte do Nastavení > Obecné > Úložiště iPadu a odstraňte mezipaměť konkrétních aplikací. Klepněte na aplikaci, jejíž mezipaměť si přejete vymazat, a v nabídce zvolte „Odložit aplikaci“ nebo „Odstranit aplikaci“. Upozorňujeme, že tímto postupem dojde ke smazání dat aplikace, proto se ujistěte, že máte zálohu všech důležitých dat. 5. Vypněte obnovování aplikací na pozadí: Tato funkce umožňuje aktualizovat aplikace na pozadí, ale může také spotřebovávat systémové prostředky a způsobovat zpožďování iPadu. Přejděte do Nastavení > Obecné > Obnovování aplikací na pozadí a můžete ji vypnout úplně nebo jen pro některé aplikace. 6. Obnovení nastavení: Pokud žádné z výše uvedených opatření nezabere, můžete zkusit obnovit nastavení iPadu. Obnovení všech nastavení: Přejděte do Nastavení > Obecné > Obnovit. Tím se všechna nastavení vrátí do výchozího nastavení, aniž by se vymazala jakákoli data. 7. Uvolněte místo v úložišti: Výkon zařízení iPad může být ovlivněn nedostatkem kapacity. Chcete-li uvolnit místo, odstraňte nepotřebné dokumenty, obrázky a aplikace. Chcete-li ušetřit místo, můžete také přenést data do počítače nebo použít služby cloudového úložiště. Pokud vše ostatní selže, můžete se pokusit obnovit tovární nastavení zařízení iPad.

8. Obnovení zařízení iPad. Před tímto úkonem nezapomeňte zálohovat svá data, protože se tím zničí vše z vašeho zařízení. Obnovení zařízení iPad vám umožní buď použití možnosti „Vymazat veškerý obsah a nastavení“ v nabídce nastavení, nebo připojení zařízení iPad k počítači prostřednictvím iTunes.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni zvýšit výkon a rychlost zařízení iPad.