Jak vytvořit whitelist e-mailové adresy. Komplexní průvodce

Jak si založit firemní email?
Registrace služby Google Workspace Doména je část e-mailové adresy následující po znaku „@“. doménu, kterou chcete použít pro firemní e-mail. Pokud tuto doménu zatím nevlastníte, můžete si ji od společnosti Google koupit.
Další informace najdete na workspace.google.com

E-mail se stal důležitým nástrojem pro osobní i obchodní komunikaci. Vzhledem k rostoucímu množství spamu a nevyžádaných zpráv, které zahlcují naše schránky, je však nezbytné mít mechanismus pro filtrování nežádoucích e-mailů. Jedním z praktických přístupů je vytváření bílých listin e-mailových adres. V tomto příspěvku se budeme zabývat tím, co znamená bílý seznam e-mailových adres, jak to provést ve známých e-mailových programech, jako je Outlook a Gmail, kde hledat bílý seznam e-mailů a jak přidat e-mail na bílý seznam nebo seznam bezpečných odesílatelů. Co obnáší zařazení e-mailové adresy na bílou listinu?

Přidáním e-mailové adresy na whitelist výslovně povolíte, aby e-maily z této adresy prošly filtry spamu a dostaly se do vaší schránky. Tímto postupem můžete zabránit tomu, aby byly důležité e-maily ze spolehlivých zdrojů neúmyslně označeny jako spam nebo přesměrovány do složky s odpadky. Pro lidi nebo organizace, které často dostávají skutečné e-maily, které by jinak mohly být nesprávně označeny, je whitelisting velmi užitečný.

Jak mohu přidat e-mailovou adresu na whitelist aplikace Outlook nebo Gmail? V aplikaci Outlook nebo Gmail je přidání e-mailové adresy na whitelist poměrně jednoduchý postup. V aplikaci Outlook můžete provést následující kroky: Otevřete aplikaci Outlook a vyberte kartu Domů. V rozevírací nabídce vyberte možnost Možnosti nevyžádané pošty. V okně Možnosti nevyžádané pošty přejděte na kartu Bezpeční odesílatelé. 4. V nabídce vyberte možnost Přidat a zadejte e-mailovou adresu, kterou chcete zařadit na bílou listinu. 5. Chcete-li změny uložit, klepněte na tlačítko OK.

V aplikaci Gmail je postup mírně odlišný:

1. Vstupte do Nastavení otevřením služby Gmail a kliknutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu. V rozbalovací nabídce v druhém kroku vyberte možnost Zobrazit všechny možnosti. Kartu Filtry a blokované adresy najdete po kliknutí na

3. 4. Vyberte možnost Vytvořit nový filtr. 5. Do sloupce „Od“ zadejte e-mailovou adresu, kterou chcete zařadit na bílou listinu. V šestém kroku klikněte na tlačítko Vytvořit filtr. 7. Zaškrtněte políčko vpravo od položky „Nikdy neposílat do spamu“.

8. Chcete-li úpravy uložit, klikněte na tlačítko Vytvořit filtr.

Kde se nachází whitelist pro e-maily?

V závislosti na používaném e-mailovém klientovi se může pozice bílé listiny e-mailů měnit. Bílá listina se obvykle nachází v nastavení nebo nabídce možností e-mailového klienta. Hledejte sekce popisující nastavení pro nevyžádanou nebo nevyžádanou poštu. Někteří e-mailoví klienti mohou bílý seznam nazývat „seznam bezpečných odesílatelů“ nebo „seznam důvěryhodných odesílatelů“. Pokud máte potíže s jeho nalezením, podívejte se do souborů nápovědy, které nabízí váš e-mailový klient, nebo spusťte rychlé vyhledávání na internetu pomocí názvu vašeho e-mailového programu a slova „whitelist“.

Jak mohu přidat e-mail do seznamu bezpečných odesílatelů nebo bílé listiny?

Chcete-li přidat e-mailovou adresu na whitelist nebo seznam bezpečných odesílatelů, postupujte podle pokynů specifických pro vašeho e-mailového klienta, jak je popsáno v předchozí části. Chcete-li přidat e-mailovou adresu na whitelist nebo seznam bezpečných odesílatelů, musíte obvykle přejít do nabídky nastavení nebo možností, vyhledat oblast věnovanou nastavení nevyžádané nebo nevyžádané pošty a poté kliknout na tlačítko Přidat. Po přidání e-mailové adresy nezapomeňte kliknout na příslušná tlačítka nebo odkazy, abyste změny uložili.

Závěrem lze říci, že přidání e-mailové adresy na whitelist je dobrým přístupem, jak zabránit tomu, aby kritické e-maily od renomovaných odesílatelů byly nesprávně zařazeny mezi spam nebo doručeny do složky s odpadky. Podle výše popsaných metod můžete rychle vytvořit bílou listinu e-mailových adres ve známých e-mailových aplikacích, jako je Outlook a Gmail. Po přidání e-mailové adresy na whitelist nebo do seznamu bezpečných odesílatelů nezapomeňte změny uložit. Chcete-li najít whitelist ve svém e-mailovém klientovi, nezapomeňte zkontrolovat nastavení nebo nabídku možností.

FAQ
Jak přidám e-mail do seznamu bezpečných odesílatelů?

Podle následujících postupů přidáte e-mailovou adresu do seznamu bezpečných odesílatelů, aby její zprávy nebyly klasifikovány jako spam:

1. Chcete-li přidat odesílatele na bílý seznam v aplikaci Gmail, otevřete e-mail od tohoto odesílatele.

– Vyberte odkaz nabídky se třemi tečkami v pravém horním rohu e-mailu.

– V rozevírací nabídce vyberte možnost „Přidat [odesílatele] do seznamu kontaktů“ nebo „Nikdy neposílat do spamu“.

2. Chcete-li přidat odesílatele do bílé listiny v aplikaci Outlook, otevřete e-mail od tohoto odesílatele.

– Po kliknutí pravým tlačítkem myši na e-mail vyberte z nabídky možnost „Nevyžádaná pošta“.

Vyberte možnost „Nikdy neblokují odesílatele“ nebo „Přidat odesílatele do seznamu bezpečných odesílatelů“.

3. Chcete-li přidat odesílatele na bílý seznam v aplikaci Yahoo Mail, otevřete e-mail od tohoto odesílatele.

– Vyberte ikonu nabídky se třemi tečkami v pravém horním rohu e-mailu. Volitelně vyberte možnost „Přidat odesílatele do kontaktů“ nebo „Přidat odesílatele do seznamu kontaktů“.

4. Chcete-li přidat odesílatele do bílého seznamu v aplikaci Apple Mail, otevřete e-mail od tohoto odesílatele.

Klikněte na e-mailovou adresu nebo jméno odesílatele. – V rozevírací nabídce vyberte možnost „Přidat do kontaktů“ nebo „Přidat do VIP“.

5. Chcete-li přidat odesílatele na whitelist v aplikaci Thunderbird, otevřete jeho e-mail.

Klepněte pravým tlačítkem myši na e-mailovou adresu nebo jméno odesílatele.

* Vyberte možnost „Přidat do adresáře“ nebo „Přidat do kontaktů“.

Podle těchto pokynů můžete přidat e-mailovou adresu do seznamu bezpečných odesílatelů a zabránit tomu, aby byly budoucí e-maily od tohoto odesílatele označeny jako spam.

Jak někoho přidáte na bílý seznam?

Chcete-li někoho zařadit na bílý seznam, můžete provést následující akce: V prvním kroku otevřete svůj e-mailový program nebo klienta, například Gmail, Outlook nebo Yahoo Mail.

2. Přejděte na volby nebo nastavení e-mailu. To je obvykle přístupné prostřednictvím nabídky „Možnosti“ nebo „Nastavení“ nebo v pravém horním rohu. 3. Zkontrolujte nastavení „Nevyžádaná pošta“ nebo „Filtry“. Zde můžete ovládat své e-mailové filtry a whitelisty. 4. V závislosti na vašem e-mailovém programu vyberte „Whitelist“ nebo „Safe Senders“ (názvosloví se může lišit).

5. Zadejte doménu nebo e-mailovou adresu, kterou chcete zařadit na bílou listinu. Pokud chcete na bílou listinu zařadit například adresu „[email protected]“, stačí do příslušného pole zadat „[email protected]“. 6.

Uložte své úpravy nebo použijte nastavení bílé listiny.

Provedením těchto úkonů budou všechny e-maily odeslané z e-mailové adresy nebo domény uvedené na bílé listině považovány za bezpečné a nebudou podléhat filtrům nevyžádané pošty nebo spamu, což zajistí, že se dostanou do vaší schránky.