Jak sledovat VR na iPhonu. Komplexní průvodce

V posledních několika letech je technologie virtuální reality (VR) neuvěřitelně populární, protože spotřebitelům poskytuje zcela pohlcující a poutavý zážitek. Navzdory rozšířenému používání hardwaru VR, jako je Oculus Rift a HTC Vive, mnoho lidí stále neví, že mohou mít přístup k obsahu VR na svém iPhonu. V tomto článku se podíváme na to, jak sledovat VR na iPhonu, a také na to, jak sledovat VR na telefonu, VR na YouTube, převádět videa z iPhonu do VR a zda má iPhone režim VR.

1. Jak používat telefon ke sledování VR?

Abyste mohli na iPhonu sledovat VR, budete potřebovat vhodnou náhlavní soupravu VR. Oblíbenou volbou je Google Cardboard; je to levná náhlavní souprava pro virtuální realitu, která funguje s většinou mobilních telefonů včetně iPhonů. Postup, jak začít, je následující:

– Utratit peníze za náhlavní soupravu Google Cardboard. Ty jsou k dostání v obchodech s elektronikou i na internetu. Stáhněte si z App Store aplikaci pro virtuální realitu, například YouTube VR, VRSE nebo Google Cardboard.

– Otevřete aplikaci a poté vložte iPhone do příslušného otvoru na přední straně náhlavní soupravy. Chcete-li zachovat bezpečné uchycení a nerušený výhled, upravte popruhy a čočky podle potřeby.

– Chcete-li se pohybovat v obsahu VR a využívat výhody pohlcujícího zážitku, postupujte podle pokynů na obrazovce. Jak zobrazit YouTube VR na iPhonu?

2.

Na iPhonu máte přístup k různým VR videím na YouTube. Chcete-li na iPhonu zobrazit YouTube VR, postupujte podle následujících pokynů: Pokud jste tak ještě neučinili, stáhněte si aplikaci YouTube z App Store a nainstalujte ji. Spusťte aplikaci YouTube a do vyhledávacího pole zadejte „VR“ nebo „Virtual Reality“.

– K filtrování výsledků vyhledávání použijte možnosti „360°“ nebo „VR“.

– Z výsledků vyhledávání vyberte video kompatibilní s VR.

– Po spuštění videa klepněte na symbol VR v pravém dolním rohu obrazovky.

– Chcete-li zažít pohlcující VR zážitek, umístěte iPhone do vhodné VR náhlavní soupravy.

3. Jak vytvořím VR obsah z videa na iPhonu?

Pomocí specializovaných aplikací nebo softwaru můžete převést jakékoli existující video v iPhonu, které chcete zobrazit ve virtuální realitě. Oblíbená aplikace VR Converter je dostupná prostřednictvím obchodu App Store. Chcete-li videa z iPhonu převést do VR, postupujte podle následujících kroků: Po stažení si nainstalujte aplikaci pro převod do VR, například Video 360 nebo VR Converter. Otevřete aplikaci a vyberte požadované video z role fotoaparátu iPhonu.

– Vyberte požadovaný formát VR, například 360° nebo 180°, a proveďte případné změny dalších možností.

– Spusťte proces převodu a počkejte na jeho dokončení. Jakmile je video převedeno, můžete jej pomocí výše uvedených technik zobrazit na náhlavní soupravě VR.

4. Může iPhone používat VR?

Přestože iPhone nemá specifický režim VR, může s pomocí vhodných aplikací a náhlavních souprav nabízet zážitky ve VR. Díky displeji s vysokým rozlišením a silným procesorům může iPhone vytvářet skvělou VR zábavu. Pomocí VR zařízení, jako je Google Cardboard, a VR aplikací, které si můžete stáhnout z App Store, můžete na iPhonu získat přístup k různým VR zážitkům.

Závěrem lze říci, že používání iPhonu ke sledování VR materiálů je skvělou metodou, jak prozkoumat realistické virtuální světy. Svůj iPhone můžete plně využít a prozkoumat fascinující svět virtuální reality využitím kompatibilní náhlavní soupravy VR, stažením aplikací VR, sledováním YouTube VR a převodem videí z iPhonu do formátu VR. Připravte se tedy na neuvěřitelný výlet tím, že popadnete svůj iPhone a nasadíte si náhlavní soupravu VR.

FAQ
Podporuje systém IOS VR?

Systém iOS podporuje VR zážitky, to je pravda. S vydáním iOS 11 představila společnost Apple svou VR platformu známou jako „Apple VR“ nebo „Apple VRKit“. Pro zařízení se systémem iOS, jako je například iPhone, tato platforma umožňuje vývojářům vytvářet pohlcující VR zážitky. S využitím vhodných VR zařízení, jako je Google Cardboard nebo jiné volby třetích stran, si uživatelé mohou užívat VR obsah a aplikace. Kromě toho nabízí základ Apple ARKit interakce s rozšířenou realitou (AR) na zařízeních iOS, které kombinují fyzické a digitální prvky.

Mohu hrát VR pomocí telefonu?

Ano, včetně iPhonu můžete na telefonu hrát VR hry. Přestože iPhony postrádají vestavěnou funkci VR, můžete k přístupu k obsahu VR využívat různé náhlavní soupravy pro virtuální realitu, které s iPhony spolupracují. Aby tyto náhlavní soupravy fungovaly, musí být váš iPhone vložen do určitého slotu v zařízení. VR aplikace nebo hry pak slouží k vytvoření pohlcujícího zážitku. Kromě toho lze zakoupit samostatné náhlavní soupravy VR, které nevyžadují telefon a jsou vytvořeny speciálně pro zážitky a hry VR.

Proč nemohu sledovat VR na svém telefonu?

Zobrazení VR na telefonu nemusí být možné z několika důvodů. Za prvé, ne všechny chytré telefony podporují aplikace pro virtuální realitu. VR potřebuje specializované vybavení, které nemusí mít všechny smartphony, například výkonný procesor, displej s vysokým rozlišením a snímače pohybu.

Kromě toho je pro efektivní fungování obsahu VR často zapotřebí specifický software nebo platforma. Pokud v telefonu není nahraný potřebný software nebo pokud operační systém telefonu nefunguje s aplikací VR, můžete mít problémy se sledováním obsahu VR.

V neposlední řadě se nebudete moci plně ponořit do zážitku VR, pokud váš telefon nepodporuje náhlavní soupravu VR nebo nemá potřebné senzory pro detekci vašich pohybů.

Chcete-li zobrazit obsah VR, musíte se ujistit, že váš telefon splňuje hardwarové specifikace, má kompatibilní software a je připojen k vhodné náhlavní soupravě VR.