Průvodce řešením problémů. Jak opravit iPad, který se nechce zapnout

Jak restartovat iPad kdyz nejde obrazovka?
Vynucený restart iPadu

  1. Stiskněte a hned zase pusťte to z tlačítek hlasitosti, které se nachází blíž k hornímu tlačítku.
  2. Stiskněte a hned zase pusťte druhé tlačítko hlasitosti, vzdálenější od horního tlačítka.
  3. Podržte horní tlačítko.
  4. Když se na displeji objeví logo Apple, horní tlačítko pusťte.
Další informace najdete na support.apple.com

Představte se: Jste zmatení a otrávení, protože se váš iPad nechce zapnout? Nejste sami, takže si nedělejte starosti. Na tento problém nakonec narazí mnoho majitelů iPadu. Váš iPad se nemusí zapínat z mnoha důvodů, od slabé baterie až po programové chyby. V tomto článku se podíváme na některé možné důvody, proč se iPad nechce zapnout, a nabídneme rady pro řešení problémů, které vám pomohou problém odstranit. Proč se iPad nezapíná a má tmavou obrazovku?

Černá obrazovka iPadu je typickým příznakem toho, že se nechce zapnout. Zde je několik možných příčin tohoto problému:

1. Vybití baterie: Je možné, že se iPad nedokáže zapnout, pokud je baterie zcela vybitá. Než se pokusíte iPad zapnout, připojte jej ke zdroji napájení a nechte jej chvíli zahřát.

2. Problémy se softwarem: V ojedinělých případech mohou softwarové chyby nebo pády způsobit, že iPad nebude možné používat. K tomu může dojít po neúspěšné aktualizaci nebo v důsledku škodlivé aplikace. Za určitých okolností může být nutný tvrdý reset nebo obnovení.

3. Problémy s hardwarem: Hardwarové potíže, jako je rozbité tlačítko napájení nebo poškozený nabíjecí konektor, často znemožňují zapnutí zařízení iPad. Pokud se domníváte, že by se mohlo jednat o hardwarový problém, bude vhodnější obrátit se na podporu společnosti Apple nebo se obrátit o pomoc na licencovaný servis.

Oprava iPadu, který se nechce zapnout nebo nabíjet Před zahájením jakýchkoli postupů řešení problémů se ujistěte, že je iPad připojen ke známému funkčnímu zdroji napájení a nabíjecímu kabelu. Jakmile to ověříte, zkuste provést následující kroky: 1. Úplně resetujte iPad: Stiskněte a podržte současně tlačítko Domů a tlačítko Spánek/Probuzení (nebo Napájení) po dobu zhruba 10-15 sekund, dokud se nezobrazí logo Apple. To by mělo vynutit restart a mohlo by problém vyřešit. 2. Zkontrolujte konektor a nabíjecí kabel: Zkontrolujte, zda nabíjecí kabel nevykazuje známky poškození, například roztřepení nebo obnažené dráty. Kromě toho zkontrolujte, zda je nabíjecí port iPadu bez poskvrnky a nečistot. Chcete-li vyloučit případné problémy, vyzkoušejte v případě potřeby nový nabíjecí kabel nebo konektor. Pokud tvrdý reset nepomůže, připojte iPad k počítači s nainstalovanými iTunes.

3. Pomocí iTunes obnovte iPad. Násilně restartujte iPad, dokud je ještě připojen. V iTunes by se měla zobrazit možnost obnovení iPadu, která vymaže všechna data v zařízení. Pokud vše proběhne v pořádku, můžete iPad obnovit pomocí dřívější zálohy.

Jak spustit nestartující iPad Air:

Výše uvedené postupy řešení problémů by měly platit i v případě, že máte problémy konkrétně se zařízením iPad Air, které se nechce zapnout. Protože iPad Air funguje na stejných základních principech jako dřívější modely iPadů, měl by problém vyřešit tvrdý reset a obnovení pomocí iTunes. Pokud problém přetrvává, bude asi nejlepší obrátit se na podporu společnosti Apple nebo zajít do licencovaného servisu pro další pomoc. Dokázali byste opravit iPad, který se nechce zapnout? Výše uvedené kroky pro řešení potíží se zařízením iPad, které se nechce zapnout, by vám měly pomoci ve většině situací. Pokud žádná z oprav nepomůže, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple nebo se obrátit na autorizované servisní místo. Ti jsou kvalifikovaní k tomu, aby identifikovali a opravili všechny základní hardwarové problémy, které mohou být zdrojem problému.

Shrnutí:

Zkušenost, že se iPad nechce zapnout, může být nepříjemná, ale doufejme, že vám tento článek poskytl několik užitečných tipů pro řešení problémů. Můžete se pokusit o různé postupy, včetně kontroly baterie a nabíjecího kabelu a provedení tvrdého resetu nebo obnovení. Pokud tyto postupy problém nevyřeší, nezapomeňte se obrátit na podporu společnosti Apple nebo zajít do servisu, aby vám mohli dále pomoci s identifikací a opravou případných hardwarových problémů.

FAQ
Proč se můj iPad netočí?

Příčin, proč se iPad nezapíná, může být celá řada. Zde je několik možných důvodů: 1. Zcela vybitá baterie: Pokud je baterie v zařízení iPad zcela vybitá, nemusí mít dostatek energie k zapnutí. Než se jej pokusíte znovu zapnout, připojte jej ke zdroji napájení a dejte mu nějaký čas na nabití. Problém může být příležitostně ve zdroji napájení nebo v nabíjecím kabelu.

2. Vadný zdroj napájení nebo kabel. Chcete-li zjistit, zda se problém odstraní, zkuste použít jiný napájecí zdroj nebo kabel. 3. Problémy se softwarem: Pokud software zamrzne nebo přestane reagovat, nemusí být možné iPad zapnout. Pokud váš iPad nemá tlačítko Domů, zkuste provést nucený restart současným podržením tlačítek Spánek/Probuzení a Domů (nebo tlačítka snížení hlasitosti u modelů iPad bez tlačítka Domů), dokud se neobjeví logo Apple. 4. Problém s hardwarem: V některých případech může zapnutí zařízení iPad znemožnit hardwarový problém. Může to být důsledek poškozeného tlačítka napájení, špatné baterie nebo jiných vnitřních součástí. Pokud jsou výše uvedené techniky řešení problémů neúspěšné, může být nezbytné kontaktovat podporu společnosti Apple nebo se obrátit na licencovaný servis pro další pomoc.

Mějte na paměti, že toto je jen několik typických důvodů, proč se iPad nemusí zapnout. Pro přesnější diagnostiku a léčbu je vždy vhodné podívat se na oficiální webové stránky podpory Apple nebo se obrátit na licencované servisní středisko.

Jak opravit mrtvý iPad, který se nechce zapnout?

K opravě mrtvého iPadu, který se nechce zapnout, můžete vyzkoušet následující techniky řešení problémů: Nabijte iPad připojením ke zdroji napájení pomocí dodaného kabelu a nabíječky. Abyste zabránili úplnému vybití baterie, nechte jej zapnutý alespoň 30 minut.

2. Tvrdý reset: Pokud je nabíjení neúspěšné, zkuste jej provést. Přibližně 10 až 15 sekund podržte současně stisknutá tlačítka Napájení a Domů, dokud se neobjeví logo Apple. To může pomoci při restartování přístroje a vyřešení případných momentálních softwarových problémů. 3. Zkontrolujte adaptér a nabíjecí kabel: Zkontrolujte, zda jsou adaptér a nabíjecí kabel v pořádku. Chcete-li iPad nabít, vyzkoušejte jiný kabel a adaptér. K zajištění správného připojení je někdy nutné vyčistit nabíjecí port, protože se v něm může usazovat prach a jiné nečistoty. Nabíjecí port jemně očistěte měkkým kartáčkem nebo párátkem a dávejte pozor, abyste ho nepoškrábali. Pokud výše uvedené metody nepomohou, můžete zkusit obnovu v režimu DFU (Device Firmware Update). Chcete-li iPad nastavit do režimu DFU, připojte jej k počítači, spusťte iTunes (nebo Finder v systému macOS Catalina a novějším) a poté postupujte podle pokynů na obrazovce. Tímto způsobem lze vyřešit všechny významné softwarové potíže.

6. Obraťte se na podporu společnosti Apple: Pokud žádné z výše uvedených opatření nezabere, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple nebo zajít do obchodu Apple Store pro další pomoc. V případě potřeby vám mohou nabídnout podrobné pokyny k řešení potíží nebo doporučit možnosti opravy. Pokud se na váš iPad stále vztahuje záruka nebo program AppleCare, informujte se u společnosti Apple o možných alternativách opravy nebo výměny.