Jak naprogramovat univerzální dálkový ovladač RCA a nastavení k televizoru

Jak připojit univerzální ovladač k televizi?
U většiny ovladačů postupujte takto:

  1. Zapněte televizi, s kterou hodláte ovladač spárovat.
  2. Na ovladači stiskněte a podržte tlačítko se symbolem TV. …
  3. Vedle TV tlačítka zároveň podržte tlačítko „POWER“ (tlačítko pro zapnutí a vypnutí). …
  4. Tlačítka držte dále stisknutá, ovladač namiřte na televizi a tlačítka uvolněte.
Další informace najdete na inspirace.heureka.cz

Použití univerzálního dálkového ovladače RCA k ovládání několika zařízení je praktickou možností. Není příliš obtížné naprogramovat univerzální dálkový ovladač se čtyřmi vstupy RCA nebo konkrétní model, například univerzální dálkový ovladač RCA R26211. V tomto příspěvku vás provedeme procesem programování univerzálního dálkového ovladače RCA a odpovíme na některé často kladené dotazy.

Pomocí těchto pokynů naprogramujete univerzální dálkový ovladač se čtyřmi vstupy RCA:

Zjistěte kód: Zjistěte kód specifický pro vaše zařízení. Seznam kódů pro různé značky a modely poskytuje společnost RCA v návodu k použití dálkového ovladače. Alternativně můžete k vyhledání kódů použít funkci vyhledávání kódů na dálkovém ovladači nebo webové stránky RCA.

2. Ručně zapněte zařízení: Zapněte například televizor nebo DVD přehrávač.

3. Stiskněte a podržte tlačítko zařízení: Chcete-li zařízení naprogramovat, stiskněte a podržte tlačítko zařízení na dálkovém ovladači (například tlačítko TV nebo DVD). Tlačítko zařízení by se mělo zapnout a zůstat svítit.

4. Zadejte kód: Pomocí číselných tlačítek na dálkovém ovladači zadejte kód zařízení. Pokud byste kód zadali nesprávně, nemohla by vaše miniaplikace správně fungovat nebo se ovládat.

5. Pomocí zařízení a tlačítka napájení na dálkovém ovladači jej otestujte. Pokud se přístroj vypne, byl kód zadán správně a dálkový ovladač byl nyní nastaven. Pokud zařízení nereaguje, opakujte postup s jiným kódem ze seznamu a postupujte tak dlouho, dokud neobjevíte ten správný.

Stejný postup platí i pro programování univerzálního dálkového ovladače RCA model R26211:

1. Spusťte zařízení: Spusťte zařízení, které chcete naprogramovat ručně. 2. Stiskněte a podržte tlačítko pro vyhledávání kódů: Stiskněte a podržte tlačítko vyhledávání kódů dálkového ovladače, dokud kontrolka nezhasne. 3. Stiskněte tlačítko zařízení: Zvolte tlačítko zařízení TV nebo DVD, podle toho, které chcete naprogramovat. Kontrolka by měla zpočátku blikat a poté zůstat svítit. 4. Zadejte kód: Pomocí číselných tlačítek na dálkovém ovladači zadejte kód zařízení. Pokud je kód schválen, kontrolka by měla pohasnout nebo zmizet.

5. Pomocí zařízení a tlačítka napájení na dálkovém ovladači jej otestujte. Když se zařízení vypne, programování proběhlo úspěšně. Pokud ne, zkuste to znovu s novým kódem, dokud neobjevíte ten, který funguje.

K naprogramování univerzálního dálkového ovladače RCA pro ovládání televizoru RCA můžete použít následující univerzální kód:

Začněte ručním zapnutím televizoru RCA. Stiskněte a podržte tlačítko TV na dálkovém ovladači, dokud kontrolka nezůstane svítit.

2. Stiskněte a podržte tlačítko TV.

3. Zadejte kód: Zadejte univerzální kód televizoru RCA, který je často jedním z následujících: 000, 001, 002, 003, 004 nebo 005. Na displeji se zobrazí ikona RCA. Pokud je kód schválen, kontrolka by měla zhasnout nebo zmizet. Stiskněte tlačítko napájení na dálkovém ovladači a zároveň jej namiřte na televizor RCA, abyste jej otestovali. Úspěšnost naprogramování se projeví, pokud se televizor vypne. Pokud se tak nestane, proveďte kroky ještě jednou s použitím jiného globálního kódu.

Obecné postupy pro konfiguraci univerzálního dálkového ovladače pro televizor jsou následující:

Zjistěte kód: Zjistěte kód pro značku a model televizoru, který máte. K vyhledání těchto informací lze použít návod k použití dálkového ovladače, webové stránky RCA nebo funkci vyhledávání kódů. Zapnutí televizoru: Zapněte televizor ručně. 3. Stiskněte a podržte tlačítko zařízení: Stiskněte a podržte tlačítko zařízení na dálkovém ovladači (například tlačítko TV), dokud kontrolka nezhasne.

4. Zadejte kód: Stisknutím číselných tlačítek na dálkovém ovladači zadejte kód televizoru. Pokud je kód schválen, kontrolka by měla zhasnout nebo zmizet.

5. Použijte televizor jako cíl a stisknutím tlačítka napájení na dálkovém ovladači jej otestujte. Úspěšnost naprogramování se projeví, pokud se televizor vypne. Pokud ne, zkuste to znovu s novým kódem, dokud neobjevíte ten, který funguje.

Závěrem lze říci, že nastavení univerzálního dálkového ovladače RCA je poměrně snadný proces. Univerzální dálkový ovladač RCA můžete naprogramovat pomocí pokynů uvedených v tomto článku, a to bez ohledu na to, zda se jedná o univerzální dálkový ovladač RCA 4 nebo o konkrétní model, jako je univerzální dálkový ovladač RCA R26211. Univerzální dálkový ovladač RCA můžete snadno ovládat pomocí svých přístrojů, pokud máte pro každý z nich potřebné kódy.

FAQ
Jak spárovat univerzální dálkový ovladač bez kódu?

Níže uvedené postupy lze použít ke spárování univerzálního dálkového ovladače RCA bez kódu: Začněte televizorem a zapněte zařízení, které chcete s dálkovým ovladačem propojit.

2. Stiskněte a podržte tlačítko „Vyhledávání kódu“ na univerzálním dálkovém ovladači RCA, dokud se nerozsvítí kontrolka. 3. Poté stiskněte a podržte tlačítko na přístroji, který chcete spárovat (například televizor nebo DVD přehrávač). Indikační světlo musí zůstat rozsvícené. 4. Poté nasměrujte dálkový ovladač směrem ke spotřebiči a neustále mačkejte tlačítko „Power“, dokud se spotřebič nevypne. Dbejte na to, aby mezi jednotlivými stisky uplynula určitá doba. 5. Po dokončení vypnutí přístroje stiskněte na dálkovém ovladači tlačítko „Enter“ nebo „Save“. Pokud bylo párování úspěšné, kontrolka by měla zhasnout. Nakonec zařízení znovu zapněte a dálkový ovladač zkontrolujte stisknutím tlačítka „Power“. Kromě toho experimentujte s použitím dalších tlačítek k ovládání různých aspektů smartphonu.

Mějte na paměti, že vzhledem k tomu, že tato metoda závisí na schopnosti dálkového ovladače aktivně vyhledat správný kód, nemusí být účinná pro všechna zařízení. V případě, že je tento postup neúspěšný, podívejte se do návodu k použití univerzálního dálkového ovladače RCA, kde najdete další rady pro řešení problémů, nebo zvažte použití konvenční techniky zadávání kódu.