Jak vypnout klávesnici na obrazovce Chromebooku

Jak zapnout Caps Lock na Chromebooku?
Pokud chcete zapnout či vypnout režim Caps Lock, stiskněte Alt + Vyhledat . Případně stiskněte Alt + Spouštěč . Tip: Pokud s Chromebookem používáte klávesnici pro Windows, místo vyhledávacího tlačítka nebo tlačítka Spouštěče použijte klávesu Windows mezi klávesami Ctrl a Alt. Similar
Další informace najdete na support.google.com

Stále více lidí používá Chromebooky kvůli jejich snadnému používání a jednoduchosti. Zákazníci si však často stěžují na to, že se klávesnice na obrazovce nečekaně objevuje nebo ji nelze vypnout. V tomto článku se podíváme na to, jak vypnout klávesnici na obrazovce Chromebooku, a zodpovíme některé související dotazy.

Proč nelze vypnout klávesnici na obrazovce Chromebooku?

Důvodů, proč se vám nedaří vypnout klávesnici na obrazovce v počítači Chromebook, může být několik. Jednou z možností je, že je zapnutá funkce přístupnosti „Virtuální klávesnice“. Chcete-li ji vypnout, proveďte následující kroky: 1. Vyberte systémovou lištu kliknutím na ni v pravém dolním rohu obrazovky.

2. Chcete-li otevřít nabídku nastavení, klikněte na symbol ozubeného kola. 3. V nabídce nastavení vyberte položku „Zpřístupnění“. 4. Najděte oblast „Klávesnice a zadávání textu“ a vypněte možnost „Povolit klávesnici na obrazovce“.

Dalším možným vysvětlením, proč se vám nemusí podařit vypnout klávesnici na obrazovce, je trvalé nastavení dotykové obrazovky nebo režimu tabletu. Někdy se klávesnice na obrazovce u Chromebooků s dotykovou obrazovkou nebo konvertibilních zařízení automaticky aktivuje. Při vypínání této funkce dodržujte následující pokyny: 1. Chcete-li se dostat do nabídky nastavení, klikněte na symbol ozubeného kola v systémové liště. 2. V nabídce nastavení vyberte možnost „Displeje“. 3. Vyhledejte oblast „Touchpad and touchscreen“ a vypněte možnost „Enable touchpad“. Proč se na Chromebooku stále objevuje klávesnice na obrazovce? Pokud se na vašem Chromebooku často objevuje klávesnice na obrazovce, může to být nepříjemné a narušuje to váš pracovní postup. Jedním z důvodů, proč může tento problém nastat, je zaseknutá klávesa. Klávesa na klávesnici Chromebooku může být registrována jako stisknutá, i když není fyzicky zaseknutá. Zkuste tento problém vyřešit následujícím postupem:

Znovu spusťte Chromebook. To může pomoci resetovat případné přechodné systémové chyby. 2. Chcete-li se ujistit, že žádná klávesa na klávesnici není zaseknutá, každou z nich jemně stiskněte a uvolněte. 3. Chcete-li klávesnici vyčistit, protože zdrojem problému mohou být nečistoty nebo prach, použijte stlačený vzduch nebo měkký kartáček.

Pokud po vyzkoušení těchto oprav problém s klávesnicí na obrazovce stále přetrvává, mohlo by být vhodné podívat se na problémy s hardwarem. Nejlepším postupem v této situaci by bylo kontaktovat asistenční službu výrobce nebo odnést Chromebook do licencované opravny.

Jak mohu obnovit standardní klávesnici svého Chromebooku?

Chcete-li se po neúmyslném zapnutí klávesnice na obrazovce vrátit ke standardní fyzické klávesnici Chromebooku, proveďte následující kroky: 1. Chcete-li se dostat do nabídky nastavení, klikněte na symbol ozubeného kola v systémové liště.

2. V nabídce nastavení klikněte na kartu „Zpřístupnění“.

3. Vyhledejte část „Klávesnice a zadávání textu“ a vypněte možnost „Povolit klávesnici na obrazovce“.

Vypnutím klávesnice na obrazovce se váš Chromebook vrátí k používání fyzické klávesnice jako výchozí metody zadávání.

Proč nelze vypnout klávesnici na obrazovce?

Pokud se vám po provedení výše uvedených kroků stále nedaří vypnout klávesnici na obrazovce v počítači Chromebook, je možné, že došlo k chybě softwaru nebo k problému s kompatibilitou. V takových případech doporučujeme aktualizovat operační systém Chromebooku na nejnovější verzi. Chcete-li aktualizovat svůj Chromebook, postupujte podle následujících kroků:

1. Klikněte na systémovou lištu a výběrem ikony ozubeného kola přejděte do nabídky nastavení.

2. V nabídce nastavení klikněte na možnost „O systému Chrome OS“.

3. Vyberte tlačítko „Zkontrolovat aktualizace“.

4. Pokud jsou k dispozici aktualizace, klikněte na tlačítko „Aktualizovat“ a nainstalujte je.

Operační systém počítače Chromebook může být často aktualizován, aby se opravily problémy související se softwarem a abyste měli možnost vypnout klávesnici na obrazovce.

Závěrem lze říci, že změnou možností přístupnosti a zobrazení se klávesnice na obrazovce v počítači Chromebook zakáže. Chcete-li se ujistit, že nedochází k fyzickým problémům, je nezbytné zkontrolovat, zda nejsou klávesy zaseknuté, nebo klávesnici vyčistit, pokud se klávesnice na obrazovce stále objevuje. Pokud problém přetrvává, může pomoci aktualizace operačního systému.

FAQ
Jak se zbavit plovoucí klávesnice na obrazovce?

Chcete-li se zbavit plovoucí klávesnice na obrazovce v počítači Chromebook, můžete se řídit těmito pokyny: 1. Chcete-li otevřít systémovou lištu, klikněte na hodiny v pravém dolním rohu obrazovky. 2. Chcete-li vstoupit do nabídky Nastavení, klikněte na symbol ozubeného kola. 3. Na levém bočním panelu nabídky Settings (Nastavení) vyberte položku „Accessibility“ (Přístupnost).

4. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Spravovat funkce přístupnosti“. 5. V seznamu možností v části „Klávesnice a zadávání textu“ vyberte možnost „Klávesnice na obrazovce“. 6. Vypněte přepínač „Enable on-screen keyboard“ (Povolit klávesnici na obrazovce) jeho přepnutím.

7. Nyní byste měli vypnout plovoucí klávesnici na obrazovce.

Podle těchto kroků byste se měli zbavit plovoucí klávesnice na obrazovce v počítači Chromebook.

Co se stane, když na Chromebooku stisknete klávesu Ctrl Alt T?

Když na Chromebooku stisknete kombinaci kláves Ctrl + Alt + T, otevře se shell Crosh, což je zkratka pro Chrome OS Developer Shell. Crosh shell je rozhraní příkazového řádku, které umožňuje přístup k různým diagnostickým a ladicím nástrojům pro váš Chromebook. Poskytuje způsob interakce se základním operačním systémem Chromebook založeným na Linuxu.

Proč se můj Chromebook zasekl na obrazovce?

Pokud se váš Chromebook zasekl na obrazovce, může to být z různých důvodů. Zde je několik možných příčin:

1. Závada softwaru: Někdy může softwarová závada nebo chyba způsobit, že váš Chromebook zamrzne nebo se zasekne na určité obrazovce. V takových případech zkuste Chromebook restartovat stisknutím a podržením tlačítka napájení, dokud se nevypne, a poté jej znovu zapněte. Tím se problém často vyřeší.

2. Nedostatek systémových prostředků: Pokud má váš Chromebook málo systémových prostředků, jako je paměť RAM nebo úložiště, může mít potíže se správným fungováním a zaseknout se na obrazovce. Chcete-li tento problém vyřešit, zavřete všechny nepotřebné aplikace nebo karty spuštěné na pozadí a zvažte odstranění nepoužívaných souborů nebo aplikací, abyste uvolnili místo.

3. Problém s hardwarem: V některých případech může být příčinou zaseknutí Chromebooku na obrazovce hardwarový problém. Může jít o problém s displejem, klávesnicí nebo jinými součástmi. Pokud restartování Chromebooku problém nevyřeší, bude možná nutné kontaktovat podporu Chromebooku nebo jej odnést certifikovanému technikovi k další diagnostice a opravě.

Nezapomeňte, že toto je jen několik možných důvodů, proč se váš Chromebook může zaseknout na obrazovce. Pro nalezení nejvhodnějšího řešení je vždy dobré odstranit potíže a určit konkrétní příčinu problému.