Jak vytisknout obrazovku na Chromebooku

Jak se dělá screenshot na Chromebooku?
Pořídit snímek obrazovky: Stiskněte Ctrl + Zobrazit okna . Pořídit snímek části obrazovky: Stiskněte Shift + Ctrl + Zobrazit okna a poté klikněte a přetáhněte kurzor. Pořídit snímek obrazovky (na tabletech): Stiskněte vypínač + tlačítko snížení hlasitosti. Similar
Další informace najdete na support.google.com

Možná vás zajímá, jak zachytit snímek obrazovky nebo vytisknout obrazovku, pokud máte Chromebook. I když se postup mírně liší od běžných počítačů, je poměrně snadné jej použít, jakmile víte, jak na to. V tomto článku vás provedeme tím, jak vytisknout obrazovku na počítači Chromebook, a budeme se zabývat některými souvisejícími otázkami. Jak vypadá tlačítko Print Screen na Chromebooku? Na rozdíl od notebooků se systémem Windows nebo Mac nemají Chromebooky na klávesnici zvláštní tlačítko „Print Screen“. Přesto však existuje kombinace kláves, pomocí které můžete pořizovat snímky obrazovky. Na většině Chromebooků se funkce Print Screen aktivuje současným stisknutím kláves „Ctrl“ a „Zobrazit Windows“.

Jak mohu na počítači Chromebook pořídit snímek obrazovky bez použití klávesy Windows?

Snímek obrazovky můžete pořídit i na modelu Chromebooku bez klávesy „Zobrazit Windows“ stisknutím alternativní kombinace kláves. Snímek obrazovky můžete na těchto zařízeních pořídit současným stisknutím kláves „Ctrl“ a „F5“. Ikonou klávesy „F5“ je obvykle obdélník se dvěma svislými čarami, který zastupuje okna. Jak tisknout pomocí klávesnice v zařízení Chromebook? Pomocí klávesové zkratky „Ctrl“ + „P“ vytisknete dokument přímo ze zařízení Chromebook. Otevře se dialogové okno tisku, ve kterém můžete vybrat preferovanou tiskárnu a před pokračováním provést veškerá potřebná nastavení tisku. Můžete také zvolit „Tisk“ z možností nabídky tak, že přejdete do nabídky prohlížeče Chrome. Jaký je postup pro pořízení snímku obrazovky v prohlížeči Chrome? K pořízení snímku obrazovky webové stránky při používání prohlížeče Chrome v počítači se systémem Windows nebo Mac můžete využít několik různých technik. Jednou z nejjednodušších metod je použití tlačítka „Print Screen“ na klávesnici. Toto tlačítko zaznamená celou obrazovku, kterou pak můžete vložit do dokumentu nebo nástroje pro úpravu obrázků.

Další způsob, jak pořídit snímek obrazovky v prohlížeči Chrome, je použití vývojářských nástrojů Chrome. Stačí po kliknutí pravým tlačítkem myši na webovou stránku vybrat z kontextové nabídky možnost „Inspect“. Následně se otevře panel Nástroje pro vývojáře. V něm pak najdete tlačítko „Přepnout panel nástrojů zařízení“, které se podobá malé ikoně mobilního telefonu nebo tabletu. Po zapnutí panelu nástrojů mobilního zařízení lze kliknutím na ikonu fotoaparátu pořídit snímek obrazovky webové stránky tak, jak se zobrazí na mobilním zařízení.

Závěrem lze říci, že pořizování snímků obrazovky nebo tisk obrazovek na počítači Chromebook vyžaduje o něco více úsilí než na jiných počítačích, ale stále je to možné. Snímky obrazovky můžete na Chromebooku snadno pořizovat pomocí správných klávesových zkratek. Uživatelé Chrome používající počítače se systémem Windows nebo Mac mají navíc další možnosti pořizování snímků obrazovky webových stránek v prohlížeči Chrome.

FAQ
Jak pořídím snímek obrazovky?

V počítači Chromebook můžete snímek obrazovky pořídit pomocí následující klávesové zkratky: 1. Stiskněte současně klávesu „Přepnout okno“ (která se nachází nad klávesou s číslem 6) a klávesu „Ctrl“. Tím pořídíte snímek celé obrazovky a uložíte jej do složky „Downloads“ (Stažené soubory) v počítači Chromebook. Pokud chcete zachytit pouze část obrazovky, můžete použít následující klávesovou zkratku: 1. Okamžitě stiskněte klávesu „Přepnout okno“ a současně stiskněte klávesy „Ctrl“ a „Shift“.

Po stisknutí těchto kláves uvidíte, že se kurzor změní na křížek. Chcete-li vybrat oblast, kterou chcete zachytit, klikněte na ni a přetáhněte ji. Snímek obrazovky se uloží do složky „Downloads“, jakmile uvolníte tlačítko myši.

Snímky obrazovky, které jste zachytili, najdete také pomocí aplikace „Soubory“ v počítači Chromebook a přejdete do složky „Stažené soubory“.

Jak pořídit snímek obrazovky v prohlížeči Chrome?

V počítači Chromebook můžete k pořízení snímku obrazovky použít následující klávesové zkratky:

Ve většině případů se klávesa „Zobrazit okna“ nachází nad klávesou „6“. Stiskněte současně klávesu „Ctrl“ a klávesu „Zobrazit okna“.

2. Vyfotografujte určitou oblast: Stiskněte současně klávesu „Zobrazit okna“, klávesu „Shift“ a klávesu „Ctrl“. Kliknutím a přetažením křížového kurzoru můžete vybrat oblast, kterou chcete vyfotografovat.

Snímek obrazovky se po pořízení automaticky uloží do složky „Downloads“. Spuštěním aplikace „Soubory“ a přechodem do oblasti „Stažené“ k němu získáte přístup.

Co je Alt F4 na Chromebooku?

Klávesová zkratka Alt F4 v počítačích Chromebook neexistuje. Chcete-li zavřít aktuálně aktivní okno nebo program, stiskněte kombinaci kláves, která je jedinečná pro operační systémy Windows. Pro Chromebooky neexistuje ekvivalent klávesy Alt F4, protože mají odlišnou sadu klávesových zkratek.

Jak pořídím snímek obrazovky bez klávesy PrtScn?

Na Chromebooku bez vyhrazené klávesy PrtScn můžete snímek obrazovky pořídit postupem popsaným níže: 1. Stiskněte současně klávesu Ctrl a klávesu Zobrazit Windows (obvykle se nachází v horní řadě s ikonou ve tvaru čtverce). Klávesa Zobrazit okna připomíná pravoúhlý obdélník se dvěma čarami. 2. Po krátkém bliknutí obrazovky se v pravém dolním rohu displeje zobrazí oznámení, že byl pořízen snímek obrazovky. Chcete-li snímek obrazovky zobrazit, klepněte na oznámení. 3. Přístup k pořízeným snímkům obrazovky získáte také spuštěním aplikace Soubory v počítači Chromebook. Soubory snímků obrazovky mají často názvy začínající slovem „Screenshot“ a jsou ve výchozím nastavení uloženy ve složce „Downloads“.

V zařízení Chromebook ji můžete použít k pořízení snímku obrazovky bez použití klávesy PrtScn.

Jak vytisknout vybranou oblast obrazovky v počítači Chromebook?

Pomocí Chromebooku můžete vytisknout část obrazovky podle následujících kroků: 1. Stiskněte současně klávesy Ctrl a Shift. 2. Stiskněte klávesu „Přepnout okno“, která se obvykle nachází v horní řadě mezi klávesami celé obrazovky a jasu. Symbolem této klávesy je čtverec zakrývající dva obdélníky. 3. Na místě kurzoru se objeví křížek. Kliknutím a přetažením křížku můžete vybrat oblast, kterou chcete snímat.

4. Jakmile pustíte tlačítko myši, stáhne se do složky Stažené soubory obrazový soubor PNG se zadanou oblastí.

Snímek obrazovky pak můžete vytisknout pomocí vestavěných tiskových funkcí v počítači Chromebook nebo připojením počítače Chromebook k tiskárně otevřením složky Stažené soubory a jejím výběrem.