Jak zajistit soukromí videí na YouTube. Průvodce krok za krokem

Co znamená soukromé video na YouTube?
Když je video uzamčeno jako soukromé, nezobrazí se ve vašem kanálu ani ve výsledcích vyhledávání a pro ostatní bude neviditelné. Video neuvidí ani vaši odběratelé. Na rozdíl od vlastnoručně nastavených soukromých videí nemůžete stav takového videa sami změnit.
Další informace najdete na support.google.com

Ačkoli je YouTube jednou z nejpoužívanějších stránek pro sdílení a prohlížení videí, existují situace, kdy byste svůj obsah rádi udrželi v soukromí. Služba YouTube má nastavení soukromí, které umožňuje spravovat, kdo může váš obsah vidět, ať už máte soukromé filmy, které nechcete, aby viděl celý svět, nebo je chcete sdílet pouze s malým počtem osob. V tomto článku si projdeme, jak videa na YouTube učinit soukromými, a zodpovíme všechny relevantní dotazy. Jak chránit soukromí svých videí?

Zachovat soukromí svých videí na YouTube je snadné. Zde je uveden postup, jak na to:

Nejprve se přihlaste ke svému účtu YouTube: Navštivte webové stránky YouTube a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů Google.

2. Nahrajte své video: V pravém horním rohu webové stránky vyberte tlačítko „Nahrát“. Vyberte video, které chcete nahrát z počítače, a poté se řiďte pokyny zobrazenými na obrazovce.

3. Upravte nastavení ochrany osobních údajů: Po dokončení nahrávání se vám zobrazí stránka pro nastavení videa. V rozevírací nabídce v části „Viditelnost“ kliknutím na ni vyberte možnost „Soukromé“. Výsledkem bude, že video budete moci vidět pouze vy. 4. Sdílejte video (volitelné): Do pole „Sdílet soukromě“ můžete zadat e-mailové adresy osob, se kterými chcete film sdílet. Obdrží e-mail obsahující odkaz na video. Můžete svůj kanál YouTube nastavit jako soukromý?

Váš účet YouTube skutečně může zůstat soukromý. Videa na YouTube jsou ve výchozím nastavení nastavena jako „Veřejná“, takže je může najít a zobrazit kdokoli. YouTube nabízí tři možnosti ochrany soukromí: Veřejné, Neveřejné a Soukromé.

Veřejná videa se mohou zobrazovat ve výsledcích vyhledávání a jsou přístupná všem. Nezařazená videa sice nejsou viditelná pro širokou veřejnost a nejsou zahrnuta do výsledků vyhledávání, ale kdokoli s odkazem na video k nim má přístup. Naproti tomu soukromá videa jsou přístupná pouze vám a můžete si vybrat, s kým je chcete sdílet. Mohou být videa na YouTube soukromá?

Videa na YouTube skutečně můžete učinit soukromými. Video můžete učinit soukromým úpravou nastavení soukromí před jeho nahráním, jak bylo popsáno dříve. Tím zajistíte, že pokud se nerozhodnete film sdílet s ostatními, můžete si jej prohlédnout pouze vy. Jak udělat video soukromým, když už bylo nastaveno jako veřejné?

Níže uvedené kroky lze použít k úpravě nastavení soukromí videa z veřejného na soukromé poté, co již bylo nahráno:

Otevřete svůj účet YouTube a přihlaste se.

Ve druhém kroku přejděte na „Správce videí“. Kliknutím na svůj profilový obrázek v pravém horním rohu webové stránky zvolte „Studio YouTube“.

3. Vyhledejte video, které chcete udržet v soukromí: Na stránce „Videa“ ve Studiu YouTube vyhledejte video, jehož nastavení soukromí chcete upravit.

4. Upravte nastavení ochrany osobních údajů: Po výběru videa vyberte rozevírací nabídku „Viditelnost“. Chcete-li, aby video bylo soukromé, vyberte možnost „Private“.

Video je nyní soukromé, proto nezapomeňte své úpravy uložit.

V neposlední řadě dává YouTube uživatelům na výběr, zda chtějí mít svá videa soukromá. Úpravou nastavení soukromí během nahrávání nebo změnou nastavení již zveřejněných videí můžete zajistit, aby byl váš obsah přístupný pouze vám nebo omezenému počtu lidí.

FAQ
Může někdo vidět mé soukromé video na YouTube?

Ne, pokud někomu výslovně neudělíte přístup, nemůže si vaše soukromé video na YouTube prohlédnout. Když vytvoříte soukromé video YouTube, budou ho moci vidět pouze osoby, které jste k jeho zhlédnutí pozvali. Nebude se zobrazovat ve výsledcích vyhledávání, na vašem kanálu ani v jiných veřejných sekcích YouTube. Vaše soukromé video si mohou prohlédnout pouze lidé, kteří dostali pozvánku nebo odkaz.

Co se stane, když své video na YouTube udělám soukromým?

Vytvoření soukromého videa YouTube omezí jeho přístupnost pouze na vás a vámi určené uživatele. Co se stane, když je video YouTube soukromé, je následující: 1. Viditelnost: Video již nebude přístupné divákům vašeho kanálu YouTube ani širší veřejnosti. Nebude se zobrazovat v seznamech skladeb, doporučeních ani ve výsledcích vyhledávání. 2. Sdílení: Soukromé video můžete sdílet tak, že adresu URL videa předáte přímo konkrétním osobám. K videu mohou přistupovat a prohlížet si ho pouze ti, kteří mají odkaz. 3. Komentáře a lajky: Diváci mohou video stále „lajkovat“ a „komentovat“, ale tyto komentáře a lajky mohou zobrazit a reagovat na ně pouze osoby s přístupem.

4. Vkládání: Soukromé video již nebude možné zobrazit, pokud bylo zveřejněno na sociálních sítích nebo vloženo na webové stránky. Video bude přístupné pouze schváleným uživatelům, a to i v případě, že je vložené. 5. Kontrola nad soukromím: Vytvoření soukromého videa vám poskytuje větší kontrolu nad tím, kdo si ho může prohlédnout, což vám umožní omezit přístup k němu na malý počet lidí a zároveň ho utajit před širokou veřejností. Je důležité si uvědomit, že vytvořením soukromého filmu nedochází k jeho odstranění ani k odstranění jeho dat. Všechna předchozí zobrazení, komentáře a oblíbené položky budou obnoveny, pokud se rozhodnete video opět zveřejnit.

Jak mohu své video učinit soukromým?

Své video na YouTube můžete učinit soukromým podle následujících jednoduchých kroků: Otevřete svůj účet YouTube a přihlaste se. 2. Kliknutím na symbol svého profilu v pravém horním rohu obrazovky vyberte možnost „Studio YouTube“. 3. V levé části obrazovky ve Studiu YouTube vyberte záložku „Videa“. Vyhledejte video, které chcete učinit soukromým, a klikněte na tři svislé tečky vedle něj.

4. 5. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Viditelnost“ a poté klikněte na možnost „Soukromé“. 6. Zobrazí se vyskakovací okno s žádostí o potvrzení souhlasu s tím, aby byl film soukromý. Poté vyberte možnost „Potvrdit“. 7. Od tohoto okamžiku můžete soukromý film vidět pouze vy (vlastník). Nikdo jiný jej na YouTube nebude moci vidět. Uvědomte si, že nastavení videa na YouTube jako soukromého znemožňuje jeho nalezení ostatními a umožňuje jeho zobrazení pouze těm, kterým výslovně nasdílíte adresu URL videa.