Přidání poznámek pod čarou v aplikaci PowerPoint. Příručka pro prezentátory

Silným nástrojem pro prezentaci informací a myšlenek publiku je prezentace v aplikaci PowerPoint. Při tvorbě prezentace je velmi důležité uvádět odkazy na zdroje a nabízet další podrobnosti na podporu svých bodů. Použití poznámek pod čarou je užitečnou strategií, jak toho dosáhnout. V tomto díle se podíváme na to, jak vytvářet poznámky pod čarou v aplikaci PowerPoint, uvedeme několik příkladů a řekneme si, jak jsou pro prezentace klíčové.

Pro přidání poznámky pod čarou v aplikaci PowerPoint postupujte podle následujících postupů: 1. Spusťte aplikaci PowerPoint a přejděte na snímek, na který chcete vložit poznámku pod čarou. 2. Na horním panelu nástrojů vyberte kartu „Vložit“. 3. Nakreslete na snímku textový rámeček výběrem tlačítka „Textový rámeček“ v části „Text“. 4. Vyplňte textové pole informacemi, které chcete použít jako poznámku pod čarou. 5. Podtrhněte text, který chcete použít jako poznámku pod čarou. 6. V kontextové nabídce klikněte pravým tlačítkem myši na zvýrazněný text a vyberte možnost „Vložit poznámku pod čarou“. Pozice poznámky pod čarou bude označena malým horním indexem, který bude připojen ke zvolenému textu:

7. 8. Přidejte příslušný text poznámky pod čarou posunutím dolů na konec aktuálního snímku nebo na snímek následující.

Uvažujte scénář, kdy prezentujete údaje z výzkumného projektu. Chcete-li uvést původní zdroj dat nebo nabídnout další informace, můžete připojit poznámku pod čarou. Chcete-li vložit poznámku pod čarou, jednoduše klikněte pravým tlačítkem myši na příslušný text a vyberte možnost „Vložit poznámku pod čarou“. V závislosti na vašich preferencích pak můžete odpovídající text poznámky pod čarou vložit na konec prezentace nebo na jiný snímek.

V aplikaci PowerPoint se poznámky pod čarou často používají k nabídce citací, odkazů nebo dalších vysvětlení k údajům zobrazeným na snímcích. Zvláště užitečné mohou být při prezentaci složitých faktů nebo při diskusi o závěrech studie. Vložením poznámek pod čarou do prezentace můžete prokázat akademickou poctivost a uvést původní zdroje informací, což zvýší její důvěryhodnost a spolehlivost.

Je důležité mít na paměti, že prezentace v aplikaci PowerPoint by neměly poznámky pod čarou používat nadměrně. Je třeba je využívat pouze v nezbytně nutných případech. Příliš četné poznámky pod čarou mohou zahlcovat vaše prezentace a odvádět pozornost od podstatných bodů. Poznámky pod čarou si raději nechte pro zásadní citace nebo jiné detaily, které pomohou čtenářům pochopit vaši prezentaci.

V neposlední řadě mohou být poznámky pod čarou užitečným doplňkem prezentací v aplikaci PowerPoint, protože umožňují prezentujícím uvádět citace, odkazy a další materiály. Poznámky pod čarou můžete do svých prezentací rychle přidat podle pokynů uvedených v tomto článku. Mějte na paměti, abyste poznámky pod čarou používali střídmě, upřednostňovali významný materiál a udržovali prezentaci přehlednou a stručnou. Strategicky umístěnými poznámkami pod čarou můžete posílit autoritu a profesionalitu své prezentace v aplikaci PowerPoint.

FAQ
Proč se mi v aplikaci PowerPoint nezobrazuje poznámka pod čarou?

Příčin, proč se vaše poznámka pod čarou v aplikaci PowerPoint nezobrazuje, může být několik. Zde je několik takových zdůvodnění: 1. Chyby ve formátování: Zkontrolujte, zda formátování poznámky pod čarou a velikost písma odpovídají hlavnímu textu. Poznámky pod čarou mohou být občas neúmyslně navrženy tak, že jsou skryté nebo náročné na zpozorování.

2. Kam umístit poznámku pod čarou: Ujistěte se, že je poznámka pod čarou umístěna na konci snímku nebo na stejném snímku jako odkaz. Při prezentaci by poznámka pod čarou nemusela být viditelná, pokud by byla umístěna na jiném slajdu. Poznámky pod čarou se nemusí zobrazit, pokud používáte rozložení snímku, které je nepodporuje. Zvažte změnu rozvržení nebo jeho větší specializaci, která by poznámky pod čarou umožňovala. 4. Nastavení předlohy snímku: V některých případech může nastavení předlohy snímku znemožnit zobrazení poznámek pod čarou. Zkontrolujte, zda lze poznámky pod čarou zobrazit, a to tak, že se podíváte na předlohu snímku. Existuje možnost, že jsou poznámky pod čarou pohřbeny nebo komprimovány.

5. Chcete-li rozšířit nebo zobrazit poznámky pod čarou, vyhledejte malý symbol nebo ikonu, která je představuje, a klikněte na ni. Verze softwaru: V závislosti na verzi aplikace PowerPoint, kterou používáte, se funkce poznámek pod čarou může lišit. Pokud používáte starší verzi, funkce nemusí být přítomna nebo nemusí fungovat tak, jak má.

Pokud žádná z těchto oprav problém nevyřeší, možná budete muset vyhledat další nápovědu nebo se obrátit na oficiální kanály podpory aplikace PowerPoint pro podrobnější opravu.

Podporuje aplikace PowerPoint poznámky pod čarou?

Ano, aplikace PowerPoint podporuje poznámky pod čarou. Pro řečníky, kteří potřebují uvést více podrobností nebo citací ke své práci, jsou poznámky pod čarou užitečnou funkcí. Prezentující mohou v poznámkách pod čarou uvádět zdroje nebo nabízet vysvětlení, aniž by zabírali místo na hlavním snímku. Výběrem možnosti „Vložit poznámku pod čarou“ na kartě „Reference“ mohou uživatelé aplikace PowerPoint přidávat na své prezentace poznámky pod čarou.

Jaká je zkratka pro vložení poznámky pod čarou?

K přidání poznámky pod čarou lze v aplikaci PowerPoint použít klávesovou zkratku

Ctrl + Alt + F .

Jak v aplikaci PowerPoint vložíte odkaz na poznámku pod čarou?

K odkazování na poznámku pod čarou lze v aplikaci PowerPoint použít tyto kroky: 1. Přidání poznámky pod čarou: Umístěte kurzor na místo, kam chcete v aplikaci PowerPoint umístit poznámku pod čarou, a na pásu karet vyberte kartu Odkazy. Z nabídky vyberte možnost „Vložit poznámku pod čarou“. 2. Uveďte číslo odkazu: Referenční číslo poznámky pod čarou se zobrazí na místě kurzoru horním indexem. 3. V dolní části prezentace nebo na jiném snímku napište obsah poznámky pod čarou.

3. Citace v poznámce pod čarou: Klepnutím pravým tlačítkem myši na referenční číslo poznámky pod čarou na prezentaci jej zvýrazněte. Přejděte do kontextové nabídky a vyberte možnost „Hypertextový odkaz“.

4. Přistupte k poznámce pod čarou. V levém panelu dialogového okna Hypertextový odkaz vyberte možnost „Umístit v tomto dokumentu“. Dále vyberte snímek nebo odstavec, který obsahuje poznámku pod čarou. Chcete-li odkaz na poznámku pod čarou připojit k související poznámce pod čarou, klepněte na tlačítko „OK“.

Klepnutím na odkaz na poznámku pod čarou se nyní můžete během prezentace přesunout na snímek nebo odstavec, který obsahuje celý výklad poznámky pod čarou.