Jak odebrat dětský účet z Family Link

Jak odstranit dítě z rodinného sdílení?
Odebrání dítěte pod dohledem

  1. Přejdete na stránku g.co/YourFamily.
  2. Vyberte dítě, které chcete odebrat.
  3. Vyberte Informace o účtu. Odebrat člena. Možná budete muset zadat heslo.
  4. Zvolte Odebrat.
Další informace najdete na support.google.com

Propracovaný nástroj Family Link od společnosti Google umožňuje rodičům konfigurovat a dohlížet na dětský účet v systému Android nebo Chromebooku. Dětský účet však může být nakonec nutné z aplikace Family Link odstranit. Zde je návod, jak krok za krokem odstranit dětský účet z aplikace Family Link, aniž by došlo k úplnému odstranění účtu, ať už vaše dítě již rodičovskou kontrolu nepotřebuje, nebo si jen přejete změnit účet na normální.

Odstranění dítěte z Family Link bez odstranění účtu je jednoduché. Proveďte tyto kroky:

1. Přejděte na webovou stránku Family Link (https://families.google.com) v počítači nebo použijte aplikaci Family Link v rodičovském zařízení.

2. V seznamu propojených účtů vyberte dětský účet, který chcete odstranit.

3. Chcete-li získat přístup k nastavení daného dětského účtu, vyberte kartu „Nastavení“ nebo klikněte na ikonu ozubeného kola.

4. Na obrazovce nastavení přejděte na spodní část a klikněte nebo se dotkněte tlačítka „Odebrat účet“. Budete informováni, že deaktivace účtu ukončí veškerou rodičovskou kontrolu a umožní dítěti úplný přístup k zařízení.

5. Chcete-li pokračovat, stiskněte nebo klepněte na tlačítko „Remove“ (Odebrat) a potvrďte.

Tyto pokyny usnadňují odstranění dětského účtu z aplikace Family Link, aniž by došlo k jeho skutečnému odstranění. Vaše dítě tak získá větší svobodu a nezávislost a zároveň můžete zachovat integritu účtu.

Poněkud odlišný postup je třeba dodržet, pokud chcete dětský účet převést na běžný účet. Zde je návod, jak postupovat:

1. Chcete-li získat přístup k nastavení dětského účtu, který chcete upravit, zopakujte kroky 1 až 3 z předchozí části.

2. Na obrazovce nastavení přejděte na spodní část a klepněte na položku nebo na tlačítko „Změnit typ účtu“. Budete mít na výběr mezi možnostmi „Spravovat nastavení dohledu“ a „Odebrat dohled“.

3. Vyberte možnost, která nejvíce odpovídá vašim potřebám. Když vyberete možnost „Spravovat nastavení dohledu“, můžete upravit míru kontroly a dohledu, kterou chcete nad účtem zachovat. Tímto postupem můžete dítěti postupně nabídnout větší samostatnost a zároveň zachovat určitou úroveň rodičovské kontroly.

5. Pokud zvolíte možnost „Odebrat dohled“, stane se dětský účet běžným účtem Google. Veškerá rodičovská kontrola a omezení budou v důsledku toho odstraněny a účet bude fungovat stejně jako jakýkoli jiný typický účet Google.

Nyní probereme otázku úplného odstranění rodičovské kontroly. Pokud již službu Family Link nevyžadujete, můžete ze zařízení svého dítěte deaktivovat veškerou rodičovskou kontrolu následujícími kroky: 1. Navštivte webovou stránku Family Link (https://families.google.com) v počítači nebo spusťte aplikaci Family Link v rodičovském zařízení. 2. Vyberte dětský účet, ze kterého chcete vypnout rodičovská omezení. 3. Chcete-li získat přístup k nastavení daného dětského účtu, vyberte kartu „Nastavení“ nebo klikněte na ikonu ozubeného kola.

4. Na obrazovce nastavení přejděte na konec a klikněte nebo se dotkněte tlačítka „Odebrat účet“.

5. Budete informováni, že odstraněním účtu bude ukončena veškerá rodičovská kontrola a dítě získá úplný přístup k zařízení. Chcete-li pokračovat, stiskněte nebo klepněte na tlačítko „Odebrat“ a potvrďte.

Podle těchto pokynů můžete rodičovskou kontrolu ve smartphonu dítěte zcela vypnout a poskytnout mu neomezený přístup.

Na závěr je důležité si uvědomit, že služba Family Link má věkové omezení. Mladistvý má možnost odhlásit se z aplikace Family Link poté, co dosáhne věku 13 let. Nyní má možnost buď pokračovat v používání účtu jako dospělý, nebo si založit nový účet. Volba, zda bude dítě nadále sledovat svůj gadget, nebo mu poskytne větší svobodu a soukromí, je ponechána na rodičích.

Závěrem lze říci, že dětský účet lze z aplikace Family Link jednoduše odstranit, aniž by bylo nutné jej nejprve odebrat. Výše uvedené kroky vám pomohou dosáhnout vašich cílů, ať už chcete účet převést na běžný účet, nebo rodičovskou kontrolu zcela odstranit. Jen mějte na paměti, že před provedením jakýchkoli změn v nastavení zařízení dítěte byste měli vzít v úvahu jeho věk i stupeň vyspělosti.

FAQ
Jak odebrat aplikaci Family Link 2023?

Níže uvedené akce lze použít k odebrání dětského účtu z aplikace Family Link 2023: V kroku 1 otevřete aplikaci Family Link v zařízení. 2. Vyberte dítě, jehož účet chcete odstranit. 3. Klepnutím vyberte tři svislé tečky v pravém horním rohu obrazovky. 4. V nabídce, která se zobrazí, vyberte možnost „Informace o účtu“. 5. Přejděte dolů a vyberte možnost „Odstranit účet“. 6. Než tak učiníte, pečlivě si přečtěte materiál týkající se odstranění účtu, protože by to mělo za následek trvalé vymazání údajů dítěte. 7. Pokud si přesto přejete pokračovat, klepněte ještě jednou na možnost „Smazat účet“.

8. Pro potvrzení vymazání můžete být požádáni o zadání hesla k rodičovskému účtu Family Link nebo o použití biometrické identifikace (například otisku prstu nebo rozpoznání obličeje).

9. Po potvrzení Family Link odstraní účet dítěte a rodičovská kontrola a monitorovací funkce aplikace se na ně již nebudou vztahovat.

Mějte na paměti, že odpojením účtu dítěte od aplikace Family Link dojde k odstranění všech dat spojených s účtem, proto si před dalším postupem nezapomeňte zálohovat všechna důležitá data.

Kdy mohu své dítě z Family Link odebrat?

Vaše dítě může být z Family Link odebráno kdykoli. Máte právo odstranit jeho účet, kdykoli to jako jeho rodič nebo zákonný zástupce uznáte za vhodné. Před odebráním dítěte z Family Link se ujistěte, že je na tuto úroveň samostatnosti připraveno, protože tím mu umožníte plný přístup k jeho účtu Google.