Jak připojit ovladač PS4 k iPhonu

Jak připojit dualshock 4 k mobilu?
Připoj bezdrátový ovladač DUALSHOCK 4 přes Bluetooth

  1. Na svém zařízení Sony Xperia nebo zařízení s operačním systémem Android přejdi do nastavení Bluetooth a Bluetooth zapni.
  2. Spusť vyhledávání dostupných zařízení a pak vyber možnost Bezdrátový ovladač.
Další informace najdete na www.playstation.com

Mnoho hráčů dává při hraní her na iPhonu přednost jednoduchosti a pohodlí ovladače PlayStation 4 (PS4). Společnost Apple zahrnula podporu synchronizace různých herních ovladačů, včetně ovladače PS4, s iPhony spolu s vydáním systému iOS 13. Tento článek vás provede procesem připojení ovladače PS4 k iPhonu, pokud si nejste jisti, jak na to. Jak mohu propojit iPhone s bezdrátovým ovladačem?

Abyste je mohli propojit, musíte se ujistit, že váš iPhone a bezdrátový ovladač PS4 používají nejnovější vydání softwaru. Postup je následující:

1. Otevřete aplikaci „Nastavení“ na iPhonu a vyberte možnost „Bluetooth“. 2. Podržte současně tlačítka „PS“ a „Share“ na ovladači PS4, dokud nezačne blikat světelný proužek. V části „Other Devices“ (Další zařízení) by se měl zobrazit seznam zařízení Bluetooth na vašem iPhonu. Chcete-li se připojit, najděte svůj ovladač PS4 a klepněte na něj. Jak mohu aktivovat párování Bluetooth na ovladači PS4?

Pokud se tak neděje automaticky, můžete ovladač PS4 přepnout do režimu párování Bluetooth ručně. Postup je následující: 1. Jedním stisknutím tlačítka „PS“ vypněte ovladač PS4.

2. Najděte malý otvor vedle tlačítka L2 na zadní straně ovladače. 3. Podržte tlačítko resetování uvnitř otvoru a zároveň jej jemně stiskněte sponkou nebo jiným podobným zařízením.

4. Stiskněte a podržte tlačítko „PS“, dokud nezačne blikat světelný proužek, a zároveň stále držte stisknuté tlačítko resetování. 5. Ovladač by nyní měl být v režimu párování Bluetooth, takže jej podle předchozích pokynů připojte k iPhonu. Mohu používat ovladač PlayStation 4 s iPadem?

Ano, podle stejných postupů jako výše můžete ovladač PS4 připojit také k iPadu. U iPhonů i iPadů se systémem iOS 13 nebo novějším postupujte stejně. S ovladačem PS4 si můžeš užít pohodlné a důvěrně známé hraní, ať už hraješ na iPhonu nebo iPadu. Jaké ovladače jsou kompatibilní s iOS?

Systém iOS podporuje kromě ovladače PS4 celou řadu dalších herních ovladačů. Mezi oblíbené volby patří např:

1. Bezdrátový ovladač Xbox: iPhone nebo iPad můžete snadno propojit s nejnovějším bezdrátovým ovladačem Xbox, který má připojení Bluetooth.

2. SteelSeries Nimbus: Tento ovladač je speciálně vytvořen pro zařízení se systémem iOS a poskytuje bezpečné uchopení a přesné ovládání. 3. Razer Kishi: Tento ovladač se okamžitě připojí k iPhonu a promění ho v přenosný herní systém podobný Nintendu Switch.

Toto je jen několik příkladů ovladačů kompatibilních s iOS. Před nákupem je vždy dobré si ověřit, zda je určitý ovladač kompatibilní s vaším přístrojem.

Když to shrneme, postup připojení ovladače PS4 k iPhonu nebo iPadu je jednoduchý. Podle výše uvedených metod můžete na svém chytrém telefonu se systémem iOS hrát hry poutavějším způsobem. Existuje několik různých ovladačů, které systém iOS podporuje, takže máte spoustu alternativ. Vezměte ovladač, připojte jej k iPhonu nebo iPadu a začněte hrát mobilní hry.

FAQ
Podporuje systém iOS ovladač Bluetooth?

Ano, ovladače Bluetooth jsou v systému iOS podporovány. To znamená, že k procházení rozhraní nebo hraní her na iPhonu můžete použít ovladač PS4 nebo jakýkoli jiný kompatibilní ovladač Bluetooth.

Jak spáruji telefon s ovladačem?

Ke spárování telefonu s ovladačem můžete použít tyto metody: Abyste mohli začít, ujistěte se, že je ovladač, který chcete spárovat, v režimu párování. Podrobné pokyny naleznete v návodu k použití ovladače, protože různé ovladače mají různé způsoby vstupu do režimu párování.

2. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení. 3. Vyhledejte možnost Bluetooth a vyberte ji. Pokud funkce Bluetooth ještě není zapnutá, zapněte ji. 5. V telefonu se spustí vyhledávání okolních zařízení. Sledujte, zda se ovladač objeví v seznamu dostupných zařízení. Chcete-li zahájit postup párování, klepněte na název ovladače v seznamu. Telefon provede pokus o připojení k ovladači v kroku 7. Jakmile dojde k připojení, budete o tom informováni nebo se na obrazovce zobrazí potvrzení. Po úspěšném spárování byste měli mít přístup ke kompatibilním aplikacím a hrám v telefonu a ovládat je pomocí ovladače.

Ne všechny ovladače jsou kompatibilní se všemi telefony nebo operačními systémy, proto na to pamatujte. Před pokusem o spárování je vždy dobré se ujistit, že jsou ovladač a telefon kompatibilní.

Jak propojím Bluetooth ovladač PS4 s telefonem?

Chcete-li propojit ovladač PS4 s telefonem pomocí technologie Bluetooth, postupujte podle následujících pokynů: Nejprve se ujistěte, že je ovladač PS4 nabitý a v režimu párování. Stiskněte a podržte současně tlačítko PlayStation a tlačítko sdílení, dokud nezačne blikat kontrolka ovladače, čímž vstoupíte do režimu párování. 2. Otevřete aplikaci Nastavení na iPhonu a zapněte Bluetooth. 3. Váš iPhone by měl v nastavení Bluetooth identifikovat ovladač PS4 jako blízké zařízení. Bude zobrazen jako „Wireless Controller“ nebo podobný název. 4. Klepnutím na název ovladače PS4 v nabídce Bluetooth na iPhonu zahájíte postup připojení. 5. Váš iPhone bude po malé prodlevě úspěšně připojen přes Bluetooth k ovladači PS4. Kontrolka ovladače přestane blikat a stane se stálou.

Po připojení můžete hrát hry nebo používat ovladač PS4 k procházení rozhraní iPhonu. Před pokusem o použití hry byste měli zkontrolovat kompatibilitu ovladače, protože ne všechny hry nebo aplikace mohou být s ovladačem PS4 kompatibilní.