Jak zjistit, zda váš počítač zvládne spustit hru. A Comprehensive Guide

Jak zjistím jestli rozjedu hru na PC?
A ověření je skutečně hodně jednoduché.

  1. Stačí přejít na stránku: systemrequirementslab.com.
  2. do řádku "Search for a game" zadat název hry, jejíž systémové požadavky chcete analyzovat. …
  3. Klikněte na tlačítko "Can You Run It".
Další informace najdete na www.sw.cz

Představte se: Vzhledem k tomu, jak populární se hraní her stává, je rozumné se ptát, zda váš počítač zvládne spustit nejnovější hry. Než začnete utrácet těžce vydělané peníze za novou hru nebo upgradovat hardware, zkontrolujte, zda váš počítač splňuje požadavky. V tomto příspěvku si projdeme několik způsobů, jak zkontrolovat kompatibilitu vašeho počítače s hrou, včetně testů před nákupem, kontroly kompatibility ve službě Steam a příkladů konkrétních her, jako je FIFA 23. Probereme také, jak se ujistit, že je váš počítač obecně v dobré kondici.

Kontroly před nákupem:

Před zakoupením hry je důležité ověřit, zda váš počítač splňuje minimální a doporučené systémové požadavky. Tyto specifikace jsou často uvedeny na oficiálních webových stránkách hry nebo na jiných herních platformách. Ověřte si specifikace, jako je rychlost procesoru, velikost paměti RAM, specifikace grafické karty a dostupnost úložného prostoru. Chcete-li zjistit, zda je váš počítač schopen hru zvládnout, porovnejte tyto požadavky s jeho hardwarovými specifikacemi. Pokud váš počítač splňuje minimální požadavky, můžete si hru zahrát, ale možná narazíte na problémy s výkonem nebo budete muset upravit vizuální nastavení.

2. Ověření schopnosti počítače hrát hru ve službě Steam: Pomocí známé herní platformy Steam můžete rychle zjistit, zda je váš počítač schopen spustit určitou hru. Přejděte na stránku obchodu s hrou pomocí aplikace Steam. Část popisující systémové požadavky se nachází vpravo. Zde jsou také uvedeny minimální a doporučené systémové požadavky. Porovnejte tyto specifikace se specifikacemi svého počítače a mějte přitom na paměti, že plynulejší herní zážitek bude výsledkem dosažení navrhovaných specifikací. Služba Steam má navíc funkci nazvanou Steam Hardware Survey, která vám umožní posoudit hardware vašeho počítače v porovnání s hardwarem ostatních uživatelů služby Steam jako celku. 3. Mohu na svém počítači hrát hru FIFA 23? Stejně jako každá jiná hra má i FIFA 23 specifické systémové požadavky, které musí váš počítač splňovat, aby ji bylo možné správně spustit. Navštivte oficiální webové stránky EA Sports nebo stránku obchodu se hrou na vaší preferované herní platformě a zjistěte, zda váš počítač může hru FIFA 23 spustit. Vyhledejte část se systémovými požadavky a porovnejte je s vlastnostmi svého počítače. Pro hru FIFA 23 je obvykle zapotřebí výkonný procesor, dostatek paměti RAM, dedikovaná grafická karta a určitý úložný prostor. Pokud váš počítač tato kritéria splňuje nebo překračuje, můžete si hru FIFA 23 bez obav zahrát, aniž byste se potýkali s většími problémy s výkonem.

4. Ověření celkového stavu počítače: Při zjišťování, zda je počítač schopen spustit určitou hru, je nezbytné vzít v úvahu jeho celkový stav. Ujistěte se, že je váš operační systém aktuální, protože zastaralý software může způsobit problémy s kompatibilitou. Abyste zabránili přehřívání, pravidelně čistěte hardware počítače, zejména ventilátory a větrací otvory. Často aktualizujte ovladače grafické karty, abyste zvýšili stabilitu a výkon hry. Chcete-li navíc při hraní her ušetřit systémové prostředky, ukončete všechny zbytečné programy a úlohy na pozadí. Zlepšení celkového stavu počítače zvýší jeho životnost i herní výkon. Před nákupem hry nebo utrácením peněz za vylepšení hardwaru je důležité se ujistit, že váš počítač splňuje požadavky. Porovnejte specifikace svého počítače s požadavky hry a proveďte kontrolu před nákupem. Pokud používáte službu Steam, můžete jednoduše zkontrolovat systémové požadavky hry na stránce obchodu a porovnat svůj hardware s hardwarem ostatních uživatelů služby Steam. Systémové požadavky konkrétních her, jako je například FIFA 23, najdete na stránce obchodu nebo na oficiálních webových stránkách hry. V neposlední řadě udržujte celkový stav počítače aktualizacemi softwaru, udržováním čistoty hardwaru, aktualizací ovladačů grafické karty a optimalizací systémových prostředků. Tyto postupy vám pomohou posoudit, zda váš počítač dokáže hru spustit a zda vám přinese uspokojivý herní zážitek.

FAQ
Jaký mám grafický procesor?

Pomocí níže uvedených kroků můžete zjistit, jakou grafickou jednotku (GPU) má váš počítač: 1. Stisknutím klávesy Windows na klávesnici zadejte příkaz „Device Manager“. Ve výsledcích vyhledávání vyberte položku Správce zařízení. 2. Klepnutím na šipku vedle kategorie „Display adapters“ ji v okně Správce zařízení rozbalte. 3. Nyní byste měli být schopni zobrazit nainstalované grafické procesory v počítači. Bude vidět název vašeho grafického procesoru, například „NVIDIA GeForce GTX 1060“ nebo „AMD Radeon RX 580“.

Alternativně můžete GPU prozkoumat pomocí softwaru třetí strany. Aplikace jako GPU-Z nebo Speccy mohou nabídnout komplexní informace o vašem GPU, včetně modelu, výrobce a dalších údajů.

Při rozhodování, zda váš počítač dokáže spustit hru, mějte na paměti, že znalost vašeho grafického procesoru je zásadní, protože výkonnostní možnosti grafického procesoru jsou rozhodující pro určení, zda je hra kompatibilní s vaším systémem.

Kolik stojí počítač, na kterém lze spustit jakoukoli hru?

V závislosti na řadě proměnných, včetně požadované kvality grafiky, konkrétních požadavků hry a osobních preferencí, se cena počítače, na kterém lze spustit jakoukoli hru, může lišit. Špičkový herní počítač, který dokáže plynule spustit nejnovější hry, může často stát od 1 000 do 3 000 dolarů a více. Za 500 až 800 dolarů je možné sestavit i levný herní počítač, na kterém lze spustit většinu her při nízkém nastavení. O ceně počítače pro spuštění jakékoli hry nakonec rozhodují požadavky a rozpočet jednotlivce.