Jak odstranit funkci automatického vyplňování v systému Android

Jak zrušit automatické vyplňování?
Vymazání uložených údajů Automatického vyplňování formulářů

  1. Na počítači spusťte Chrome.
  2. Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností .
  3. Klikněte na Další nástroje Vymazat údaje o prohlížení.
  4. Vyberte období, například Poslední hodina nebo Od počátku věků.
  5. V sekci Rozšířená nastavení vyberte Automatické vyplňování formulářů.
Další informace najdete na support.google.com

V zařízeních se systémem Android je k dispozici praktická funkce automatického vyplňování, která automaticky vyplňuje údaje, jako jsou uživatelská jména, hesla a adresy, a usnadňuje a urychluje tak vyplňování webových formulářů. Občas můžete chtít odstranit nežádoucí položky automatického vyplňování nebo zcela vyčistit informace automatického vyplňování v telefonu. V tomto článku vás provedeme postupem odstranění automatického vyplňování v systému Android.

1. Odstranění nežádoucích položek automatického vyplňování: Postupujte podle těchto pokynů a odstraňte některé položky automatického vyplňování ze svého zařízení se systémem Android: V zařízení se systémem Android spusťte aplikaci Nastavení. V závislosti na vašem zařízení sjeďte dolů a klepněte na položku „Systém“ nebo „Systém a aktualizace“. Klepněte na „Jazyky a zadávání“ nebo „Jazyk a zadávání“ a poté vyberte „Virtuální klávesnice“.

– Vyberte klávesnici, například Gboard nebo SwiftKey. * – Klepněte nebo ťukněte na „Oprava textu“ nebo „Nastavení opravy textu“. Vyhledejte položku nabídky s názvy „Osobní slovník“, „Uživatelský slovník“ nebo „Automatické doplňování“. V závislosti na vašem zařízení a klávesnici se mohou tyto položky měnit.

– Klepněte na možnost slovníku nebo automatického vyplňování a poté vyhledejte položku, kterou chcete odstranit.

– Chcete-li odstranit nežádoucí položku z doporučení pro automatické vyplňování, klepněte na ni a vyberte možnost „Odstranit“ nebo ikonu koše.

2. Zbavení se automatického vyplňování v prohlížeči Chrome pro Android: Zde je uvedeno, co musíte udělat, abyste položky automatického vyplňování z prohlížeče Chrome v zařízení se systémem Android výslovně odstranili:

– Ve smartphonu se systémem Android spusťte aplikaci Chrome.

– Vyberte nabídku klepnutím na tři tečky v pravém horním rohu obrazovky. Přejděte dolů a vyberte možnost „Nastavení“.

– V nabídce Nastavení vyberte možnost „Automatické vyplňování“ nebo „Automatické vyplňování a platby“.

– Klepněte na položku „Adresy a další“ nebo na srovnatelnou položku nabídky. Zde můžete přistupovat k uloženým informacím o kreditních kartách, adresách a dalším informacím pro automatické vyplňování a spravovat je.

– Klepněte na konkrétní položku a vyberte možnost „Odstranit“ nebo ikonu koše pro její odstranění.

3. Odstranění všech automaticky vyplňovaných informací: Níže uvedené pokyny by vám měly pomoci vymazat všechny informace automatického vyplňování z vašeho smartphonu se systémem Android. V zařízení se systémem Android spusťte aplikaci Nastavení.

– Přejděte dolů a klikněte nebo se dotkněte položky „Systém“ nebo „Systém a aktualizace“. Klepněte na „Jazyky a zadávání“ nebo „Jazyk a zadávání“ a poté vyberte „Virtuální klávesnice“.

– Vyberte klávesnici, například Gboard nebo SwiftKey. * – Klepněte nebo se dotkněte položky „Oprava textu“ nebo „Nastavení opravy textu“. Vyhledejte položku nabídky s názvy „Osobní slovník“, „Uživatelský slovník“ nebo „Automatické vyplňování“.

– Klepněte na možnost slovníku nebo automatického vyplňování a poté zvolte „Odstranit vše“ nebo „Vymazat data“, abyste se zbavili všech položek automatického vyplňování.

4. Odstranění dat automatického vyplňování na různých klávesnicích:

Postup vymazání dat automatického vyplňování se může lišit, pokud ve smartphonu se systémem Android používáte software klávesnice třetí strany. Ke správě dat automatického vyplňování používá většina aplikací klávesnic podobný postup. Nepotřebné položky nebo všechna data automatického vyplňování můžete odstranit tak, že otevřete nastavení aplikace klávesnice a vyhledáte možnosti jako „Osobní slovník“, „Uživatelský slovník“ nebo „Automatické vyplňování“.

Závěrem lze říci, že vymazání všech dat automatického vyplňování nebo odstranění nepotřebných položek automatického vyplňování ze smartphonu se systémem Android je snadné a lze je provést prostřednictvím systémového nastavení nebo nastavení jednotlivého programu, jako je například Chrome. Položky automatického vyplňování můžete spravovat a odstraňovat snadno a rychle podle pokynů v tomto článku.

FAQ
Jak odstranit kontakt z automatického vyplňování?

Pro odstranění kontaktu ze seznamu automatického vyplňování v systému Android můžete provést následující akce: 1. Spusťte aplikaci Nastavení v telefonu nebo tabletu se systémem Android. V závislosti na verzi systému Android sjeďte dolů a klepněte na položku „Systém“ nebo „Systém a aktualizace“. 3. Zvolte buď „Jazyky a zadávání“, nebo „Jazyky a zadávání“. 4. Stiskněte klávesu Nabídka.

Čtvrtý krok: Zvolte „Virtuální klávesnice“ nebo „Klávesnice na obrazovce“. 5. Vyberte klávesnici, kterou právě používáte, například Samsung Keyboard nebo Gboard. 6. Vyhledejte a vyberte možnost „Slovník“ nebo „Osobní slovník“. 7. Měl by se zobrazit seznam vašich uložených slov a frází. Měl by být nalezen kontakt, který chcete odstranit. 8. Klepněte na jméno nebo frázi kontaktu a měla by se objevit volba pro odstranění nebo smazání. 9. Po potvrzení odstranění se kontakt již nebude zobrazovat v automatickém vyplňování.

Upozorňujeme, že v závislosti na modelu a verzi vašeho zařízení se systémem Android se pokyny mohou výrazně lišit.

Jak odstranit historii automatického vyplňování v prohlížeči Chrome?

K odstranění historie automatického vyplňování z prohlížeče Chrome v systému Android můžete použít níže uvedený postup: V kroku 1 otevřete v zařízení se systémem Android aplikaci Chrome.

2. Klepnutím na tři tečky v pravém horním rohu obrazovky vyberte nabídku. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. 4. V nabídce Nastavení sjeďte dolů a vyberte možnost „Automatické vyplňování“. 5. Poté v závislosti na druhu automaticky vyplňovaných informací, které chcete odstranit, klikněte buď na „Platební metody“, nebo na „Adresy a další“. 6. Po klepnutí na položku, kterou chcete odstranit, vyberte možnost „Odstranit“ nebo symbol koše. Odstranění je třeba ověřit klepnutím na „OK“ nebo „Odstranit“.

Historii automatického vyplňování v prohlížeči Chrome ve smartphonu se systémem Android můžete vymazat podle následujících pokynů.

Jak odstraním data automatického vyplňování v telefonu?

Pro odstranění dat funkce AutoFill z telefonu se systémem Android můžete provést následující akce: 1. Spusťte aplikaci Nastavení v telefonu nebo tabletu se systémem Android. 2. V závislosti na výrobci telefonu sjeďte dolů a klepněte na položku „Systém“ nebo „Systém a zařízení“. 3. Vyhledejte položku „Jazyky a zadávání“ nebo „Jazyk a klávesnice“ a vyberte ji. 4. Vyberte buď „Virtuální klávesnice“, nebo „Klávesnice na obrazovce“. 5. Vyberte si klávesnici, například „Gboard“ nebo „SwiftKey“. 6. Přepněte mezi možnostmi „Oprava textu“ a „Inteligentní psaní“. 6. 7. Vyhledejte a vyberte možnost „Automatické vyplňování“ nebo „Služba automatického vyplňování“.

8. Pro přístup do nastavení klepněte na „AutoFill service“ ještě jednou.

9. V nastavení služby AutoFill byste měli mít možnost spravovat nebo odstraňovat data AutoFill. 10. Chcete-li odstranit data služby AutoFill z telefonu, vyberte tuto možnost a postupujte podle pokynů na obrazovce.

Upozorňujeme, že v závislosti na vašem smartphonu se systémem Android a verzi operačního systému se přesné pokyny mohou výrazně lišit.