Jak odstranit historii plateb v Google Play

Běžným místem pro stahování a nákup aplikací, her, filmů a dalších médií je Google Play. Existuje však řada důvodů, proč si přejete vymazat historii plateb, včetně obav o soukromí nebo touhy začít znovu. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak odstranit historii plateb v Google Play, a probereme související témata včetně odstranění platebních metod z Google Cloud a vymazání dat o transakcích, aplikacích a aktivitách.

Lze odstranit historii transakcí ze služby Google Play?

Služba Google Play bohužel nenabízí přímou možnost odstranění historie transakcí. Jakmile je nákup proveden, je trvale zaznamenán v historii nákupů vašeho účtu. Váš účet Google je s touto historií spojen, takže ji nelze odstranit ani vymazat. Můžete se však snažit snížit viditelnost své historie transakcí.

Jak mohu odstranit historii aplikací Google Play?

Při odstraňování historie aplikací ze služby Google Play dodržujte tyto postupy:

1. V zařízení se systémem Android spusťte aplikaci Obchod Google Play. V levém horním rohu obrazovky klikněte nebo klepněte na symbol nabídky (tři vodorovné čáry). 3. V nabídce vyberte položku „Moje aplikace a hry“. 4. Chcete-li zobrazit knihovnu aplikací, klepněte na kartu „Knihovna“. 5. Vyhledejte aplikaci, kterou chcete z historie odstranit, a klepněte na symbol „X“ vedle ní. 6. V potvrzovacím okně budete vyzváni k potvrzení rozhodnutí odstranit aplikaci z knihovny. Potvrzení provedete stisknutím tlačítka „OK“.

Konkrétní aplikace můžete z historie aplikací Google Play odstranit podle následujících kroků.

Jak odstranit historii aplikací Google Play?

Pomocí níže uvedených postupů můžete odstranit svou aktivitu v Google Play, včetně historie vyhledávání a naposledy zobrazených aplikací: V kroku 1 otevřete v zařízení se systémem Android aplikaci Obchod Google Play. V levém horním rohu obrazovky klikněte nebo klepněte na symbol nabídky (tři vodorovné čáry). 3. Klepněte na možnost „Settings“ (Nastavení) v nabídce. 4. Přejděte dolů a v části „Obecné“ klepněte na položku „Vymazat historii místního vyhledávání“. 5. V potvrzovacím dialogovém okně budete vyzváni k potvrzení rozhodnutí o vymazání historie vyhledávání. Pro potvrzení stiskněte tlačítko „OK“.

Podle těchto pokynů můžete vymazat svou aktivitu v Google Play a začít znovu. Jak mohu ze služby Google Cloud odstranit všechny formy plateb?

Pomocí níže uvedených kroků lze ze služby Google Cloud odstranit všechny způsoby platby: Otevřete webový prohlížeč a přejděte na adresu console.cloud.google.com, kde se zobrazí konzola služby Google Cloud. 2. Otevřete svůj účet Google Cloud a přihlaste se. 3. Vyberte projekt, ze kterého chcete odebrat platební metody. 4. V levém navigačním menu vyberte možnost „Vyúčtování“. 5. Klikněte na položku „Platební metody“ v horní nabídce na stránce Vyúčtování. 6. Klikněte na symbol koše vedle platební metody, kterou chcete odstranit. 7. V potvrzovacím okně budete vyzváni k potvrzení rozhodnutí o odstranění platební metody. Potvrzení provedete kliknutím na tlačítko „Odstranit“.

Pro každou platební metodu, kterou chcete odstranit, opakujte kroky 6 a 7. Podle těchto pokynů můžete odstranit všechny platební metody připojené k vašemu projektu Google Cloud.

Nakonec, i když nemůžete zcela odstranit historii transakcí ze služby Google Play, můžete podniknout kroky ke snížení jejího vystavení. Pro nový začátek můžete také odstranit historii aktivit a aplikací Google Play. Pokud jde o službu Google Cloud, můžete provést několik jednoduchých kroků k odstranění platebních metod z vašeho účtu. Při správě historie plateb a aktivit v Google Play a Google Cloud mějte na paměti své soukromí a bezpečnost.

FAQ
Jak odstraním historii transakcí v telefonu pe?

Pro odstranění historie transakcí z aplikace PhonePe můžete provést následující akce: 1. Spusťte aplikaci PhonePe ve svém chytrém telefonu. 2. Klepnutím vyberte symbol profilu v levém horním rohu obrazovky.

3. Klepněte na položku „Transaction History“ (Historie transakcí) v části profilu. 4. Zde si můžete zobrazit seznam všech svých předchozích transakcí. 5. Klepněte na transakci, kterou chcete z historie odstranit. 6. V podrobnostech transakce naleznete možnost „Odstranit“. Dotkněte se jí. 7. Budete vyzváni k potvrzení rozhodnutí o vymazání transakce v potvrzovací zprávě. Pro potvrzení vyberte možnost „Ano“ nebo „Smazat“.

8. Historie transakcí již nebude transakci obsahovat. Uvědomte si, že jakmile je transakce vymazána, nelze ji vrátit zpět. Navíc vymazáním transakce z aplikace PhonePe dojde pouze k jejímu vymazání z historie aplikace; na záznamy vedené příslušnou bankou nebo platební službou to nebude mít žádný vliv.

Jak trvale odstranit aplikace ze seznamu zakoupených aplikací v obchodě App Store?

Pro trvalé odstranění aplikací ze seznamu zakoupených aplikací v App Store můžete provést následující kroky: V kroku 1 otevřete obchod App Store ve svém zařízení.

2. Klikněte na ikonu „Účet“ nebo na svou profilovou fotografii v pravém horním rohu. 3. Vyhledejte oblast „Purchased“ (Zakoupené) posunutím dolů a klepnutím na ni. 4. Zobrazí se seznam všech zakoupených nebo stažených aplikací. Přejeďte doleva na název aplikace, kterou chcete ze svého zařízení odstranit. 5. Zobrazí se možnost „Skrýt“. Poté, co na ni klepnete, bude aplikace odstraněna ze seznamu zakoupených aplikací. Upozorňujeme, že tímto postupem aplikaci pouze odstraníte ze seznamu zakoupených aplikací; neodstraníte ji zcela ze svého zařízení. Aplikace bude stále použitelná a v případě potřeby ji bude možné v budoucnu znovu stáhnout.

Jak odstraním historii nákupů?

Historii nákupů z Google Play můžete odstranit následujícími kroky: V kroku 1 otevřete na svém zařízení se systémem Android aplikaci Obchod Google Play.

2. Klikněte na symbol nabídky v levém horním rohu obrazovky, který je obvykle znázorněn třemi vodorovnými čarami. 3. V zobrazené nabídce vyberte položku „Účet“.

4. Přejděte na položku „Historie objednávek“ posunutím dolů. 5. Zobrazí se seznam vašich předchozích nákupů. Po nalezení položky nebo položek, které chcete z historie odstranit, klepněte na ikonu „X“ vedle položky nebo položek. 6. Zobrazí se vyskakovací okno s žádostí o souhlas s odstraněním položky z historie objednávek. Pro potvrzení klepněte na „Remove“ (Odstranit).

Upozorňujeme, že vymazáním produktu z historie nákupů vám nebudou vráceny peníze. Změní se pouze viditelnost položky v historii vašich objednávek.