Jak nahrávat obrazovku na Chromebooku. Kompletní průvodce

Jak udělat snímek obrazovky na Chromebooku?
Pořídit snímek obrazovky: Stiskněte Ctrl + Zobrazit okna . Pořídit snímek části obrazovky: Stiskněte Shift + Ctrl + Zobrazit okna a poté klikněte a přetáhněte kurzor. Pořídit snímek obrazovky (na tabletech): Stiskněte vypínač + tlačítko snížení hlasitosti.
Další informace najdete na support.google.com

Pro mnoho uživatelů se možnost nahrávání obrazovky stala nezbytným nástrojem, ať už jde o výukové programy, nahrávání hraní her nebo vytváření prezentací. Pokud používáte Chromebook a zajímá vás, jak na něm nahrávat obrazovku, jste na správném místě. V tomto článku vás provedeme procesem nahrávání obrazovky na Chromebooku a vyřešíme případné problémy, které vás při tom mohou napadnout.

1. Jak mohu bez zvuku nahrávat obrazovku svého Chromebooku?

Zachycení obrazovky v počítači Chromebook při přehrávání zvuku je jednoduché. Uděláte to následovně:

Krok 1: Stiskněte současně klávesy „Ctrl“ + „Shift“ + „Přepnout okno“. Mezi klávesami „Celá obrazovka“ a „Snížení jasu“ v horní řadě se obvykle nachází klávesa „Přepnout okno“.

Krok 2: V pravém dolním rohu obrazovky se projeví malý panel nástrojů. Chcete-li povolit nahrávání zvuku, klikněte na ikonu mikrofonu.

Krok 3: Stisknutím tlačítka „Nahrávat“ zahájíte nahrávání. Zobrazí se třísekundové odpočítávání, které vás informuje o zahájení nahrávání.

Krok 4: Během nahrávání se ve stavovém řádku v pravém horním rohu obrazovky zobrazí červená tečka. Kliknutím na červenou tečku nebo stisknutím kláves „Ctrl“ + „Shift“ + „Switch Window“ zastavíte nahrávání.

Krok 5: Po ukončení nahrávání se soubor uloží do složky „Downloads“ (Stažené soubory) v počítači Chromebook. Má Chromebook k dispozici záznamník obrazovky?

2.

Ano, Chromebooky mají vestavěný záznamník obrazovky, který umožňuje zachytit obrazovku bez použití externích programů. Všichni uživatelé Chromebooků mají přístup k praktickému záznamníku obrazovky, který usnadňuje nahrávání a sdílení obrazovky. 3. Jak mohu svůj Chromebook používat k nahrávání videí?

V počítači Chromebook je nahrávání videa stejně jednoduché jako použití záznamníku obrazovky. Zde je návod, jak na to:

V kroku 1 otevřete aplikaci nebo webovou stránku, kde chcete nahrávat videa.

Krok 2: Zopakujte předchozí pokyny a spusťte panel nástrojů pro nahrávání obrazovky.

Krok 3: Chcete-li zahájit nahrávání, klikněte na tlačítko „Nahrávat“.

Krok 4: Provádějte činnosti, které chcete zdokumentovat na kameru.

Krok 5: Chcete-li nahrávání po skončení zastavit, klikněte na červenou tečku nebo podržte stisknuté klávesy Ctrl, Shift a přepnout okno.

Krok 6: Složka „Downloads“ (Stažené soubory) vašeho Chromebooku bude nyní obsahovat právě uložené video.

4. Jak mohu zachytit, co se děje na obrazovce mého počítače? Pokud nepoužíváte Chromebook a chcete zaznamenat obrazovku svého počítače, existují další nástroje pro různé operační systémy, které můžete použít. Zde je několik oblíbených možností:

– Windows: Windows 10 je vybaven integrovaným herním panelem Xbox a programy třetích stran, jako je OBS Studio, Camtasia nebo Bandicam.

– MacOS: Nahrávání obrazovky je možné pomocí přehrávače QuickTime Player, který je v operačním systému předinstalován. Alternativou je použití programů třetích stran, jako je Camtasia nebo ScreenFlow.

– Linux: Mezi oblíbené programy pro nahrávání obrazovky v systému Linux patří SimpleScreenRecorder, OBS Studio a Kazam. Závěrem lze říci, že Chromebooky nabízejí praktickou vestavěnou funkci nahrávání obrazovky, která umožňuje snadno zaznamenávat činnost na obrazovce. Záznamník obrazovky v Chromebooku lze použít k nahrávání zvuku, vytváření videí nebo distribuci výukových programů. Pokud však používáte alternativní operační systém, je pro nahrávání obrazovky k dispozici řada spolehlivých aplikací třetích stran.

FAQ
Mohou studenti na Chromebooku nahrávat?

Ano, studenti mohou k nahrávání na zařízení Chromebook používat vestavěnou funkci nahrávání obrazovky. Studenti mohou pomocí funkce nahrávání obrazovky na Chromebooku nahrávat svou činnost na obrazovce, včetně prezentací, lekcí a dalších digitálních informací. Kliknutím na hodiny v pravém dolním rohu obrazovky a výběrem možnosti Záznam obrazovky můžete k této funkci přistupovat z nabídky Rychlé nastavení. Po zapnutí mají studenti možnost nahrávat celou obrazovku, určitou oblast nebo pouze zvuk vycházející z mikrofonu.

Jak pořídím záznam obrazovky?

Při nahrávání obrazovky Chromebooku dodržujte následující postupy: 1. Spusťte prohlížeč Chromebook. 2. V internetovém obchodě Chrome vyhledejte doplněk pro nahrávání obrazovky. Na výběr jsou mimo jiné Loom, Screencastify a Nimbus Screenshot & Screen Video Recorder. 3. Klepnutím na tlačítko „Add to Chrome“ (Přidat do Chromu) vedle rozšíření, které chcete nainstalovat. 4. Jakmile bude rozšíření nastaveno, v pravém horním rohu prohlížeče se zobrazí jeho ikona. 5. Chcete-li udělit požadovaná práva, klikněte na ikonu rozšíření a postupujte podle pokynů na obrazovce. V závislosti na rozšíření může být nutné vytvořit účet nebo se přihlásit pomocí stávajícího účtu. 6. Až budete připraveni zahájit nahrávání, znovu klikněte na ikonu rozšíření a vyberte možnost „Spustit nahrávání“ nebo srovnatelnou možnost. V osmém kroku vyberte, zda chcete nahrávat celou obrazovku, jedno okno nebo vlastní oblast. 9. Stisknutím tlačítka „Spustit nahrávání“ začněte pořizovat snímky obrazovky. 10. Po dokončení nahrávání ještě jednou klikněte na symbol rozšíření a vyberte možnost „Zastavit nahrávání“.

11. V závislosti na použitém rozšíření bude záznam uložen buď lokálně v počítači Chromebook, nebo v cloudu. Vámi vybrané rozšíření pro nahrávání obrazovky může nabízet více funkcí a možností přizpůsobení, proto nezapomeňte prozkoumat jeho nastavení a předvolby.

Jak dlouho můžete na Chromebooku nahrávat obrazovku?

Délka nahrávání obrazovky na Chromebooku se může měnit v závislosti na několika proměnných. Jedním z důležitých faktorů je velikost úložného prostoru v zařízení. Pokud je úložiště dostatečně velké, můžete nahrávat dlouho. Mějte však na paměti, že větší nahrávky budou vyžadovat větší úložiště.

Konkrétní program nebo rozšíření pro nahrávání obrazovky, které používáte, může mít také vliv na to, jak dlouhý bude váš záznam obrazovky. Délka nahrávek může být různými technologiemi různě omezena. Chcete-li zjistit, zda vámi zvolený nástroj pro nahrávání obrazovky má nějaká omezení, je velmi důležité prostudovat jeho možnosti nebo dokumentaci.

Závěrem lze říci, že dostupný úložný prostor a omezení stanovená použitým softwarem nebo rozšířením pro záznam obrazovky jsou hlavními faktory, které ovlivňují délku záznamu obrazovky v počítači Chromebook.