Jak opravit nezapnutý ovladač pro Xbox One

Jak resetovat ovladač Xbox?
Pokud máte i nadále potíže, zkuste následující řešení: Restartujte ovladač. Stisknutím a podržením tlačítka Xbox  na ovladači přibližně po dobu 6 sekund vypněte ovladač.
Další informace najdete na support.xbox.com

Pokud se ovladač pro Xbox One nezapne, může být váš herní zážitek ztížen. Než svůj ovladač vzdáte, můžete se pokusit o několik možných řešení tohoto problému. V tomto příspěvku se seznámíte s možnými příčinami, proč se ovladač Xbox One nezapíná, a také s návodem, jak jej krok za krokem opravit.

1. Kontrola baterií Vybité baterie jsou jednou z nejčastějších příčin nezapnutí ovladače Xbox One. Začněte vyjmutím baterií a vložením nových. Před vložením se ujistěte, že jsou kladný a záporný konec správně zarovnány. Chcete-li vyloučit problémy se zdrojem napájení, zkuste použít jiný pár baterií, pokud se ovladač stále nechce zapnout. 2. Zkontrolujte kontakty baterií Někdy zrezivělé nebo znečištěné spoje baterií znemožní zapnutí regulátoru. Chcete-li to napravit, vyjměte baterie a jemně otřete spoje baterií suchým hadříkem nebo vatovým tamponem namočeným v alkoholu. Před výměnou baterií a pokusem o zapnutí regulátoru se ujistěte, že byly odstraněny všechny zbytky, a nechte kontakty zcela vyschnout. 3. Resetování ovladače

Pokud ovladač Xbox One nereaguje na vaše příkazy, můžete jej zkusit resetovat. Nejprve vypněte systém a poté přibližně na 10 sekund stiskněte a podržte tlačítko Xbox na přední straně ovladače. V důsledku toho bude ovladač nucen se zcela vypnout. Poté konzoli spusťte a zkuste ovladač znovu zapnout. Pokud se to stále nedaří, přejděte k dalšímu kroku. 4. Aktualizace firmwaru ovladače Neaktualizovaný software může mít za následek řadu problémů s ovladačem Xbox One, včetně toho, že se ovladač nezapne. Pomocí kabelu USB propojte ovladač s konzolí, abyste mohli aktualizovat firmware. V konzoli Xbox One přejděte do nabídky Systém, vyberte možnost Nastavení a poté možnost Zařízení a připojení. Tam zvolte Příslušenství, vyberte ovladač, který chcete aktualizovat, a poté se řiďte pokyny na obrazovce. Po dokončení aktualizace ovladač odpojte a zkuste jej zapnout bezdrátově.

Pokud se ovladač Xbox One nechce zapnout, můžete na závěr provést několik postupů řešení problémů. Pro začátek se ujistěte, že baterie a konektory baterie jsou v pořádku. Pokud se problém nevyřeší, zkuste změnit firmware ovladače nebo jej resetovat. Pomocí výše uvedených postupů byste měli být schopni ovladač Xbox One opravit, což vám umožní nerušeně pokračovat v hraní.

FAQ
Proč můj ovladač Xbox dvakrát blikne, ale nezapne se?

Pokud ovladač Xbox dvakrát blikne, ale nezapne se, je pravděpodobně vybitá baterie nebo je třeba ji vyměnit. Se současnou kapacitou baterie nelze ovladač zapnout, což signalizují blikající kontrolky. Vyměňte baterie za nové nebo, pokud je máte, nabijte dobíjecí akumulátor. Pokud situace přetrvává, může mít ovladač závadu a možná budete muset uvažovat o koupi nového.

Jak vynutit restart ovladače?

Násilný restart ovladače konzole Xbox One provedete následujícími způsoby: 1. Vypněte konzoli Xbox One podržením tlačítka Xbox po dobu přibližně 10 sekund. Tím se konzole zcela vypne. 2. Po vypnutí konzole vyhledejte malé kruhové synchronizační tlačítko na horní straně ovladače v blízkosti ramenních tlačítek.

2. 3. Podržte stisknuté synchronizační tlačítko ovladače a počkejte, až začne blikat tlačítko Xbox. Uvolněte synchronizační tlačítko a několik sekund jej podržte na místě. Je nutné znovu propojit ovladač s konzolí.

Pokud se po provedení vynuceného restartu ovladač stále nechce zapnout, bude možná nutné vyzkoušet další techniky řešení problémů, vyměnit baterie nebo ovladač nabít.

Lze ovladač Xbox opravit?

Ovladače Xbox lze opravit v mnoha situacích, ano. Než začnete uvažovat o opravě nebo výměně, můžete vyzkoušet několik technik řešení problémů, pokud se ovladač Xbox One nechce zapnout. Nejprve zkontrolujte, zda jsou baterie ovladače plně nabité, nebo si pořiďte nové. Pokud to problém nevyřeší, zkuste ovladač připojit ke konzoli Xbox pomocí kabelu USB a zjistěte, zda se díky tomu zapne. Pokud ano, možná bude třeba aktualizovat firmware ovladače. O tvrdý reset ovladače se můžete pokusit také jeho zapnutím a vypnutím při současném podržení tlačítka Xbox po dobu 10 sekund. Pokud žádné z těchto řešení nepomůže, může mít ovladač hardwarový problém a je třeba jej opravit nebo vyměnit.

Proč se ovladač Xbox One s novými bateriemi nezapne?

Ovladač Xbox One se nemusí zapnout ani s čerstvými bateriemi z několika důvodů. Zde je několik možných důvodů: Zkontrolujte, zda jsou baterie správně umístěny a zda jsou kladný a záporný konec správně zarovnány.

1. Orientace baterií. Ovladač se občas nemusí zapnout, pokud nejsou baterie správně umístěny. Problémy s kontakty baterií:

2. Uvnitř prostoru pro baterie zkontrolujte kontakty baterií. Pokud jsou nečisté, zrezivělé nebo zdeformované, nemusí se správně připojit k bateriím. Po jemném očištění kontaktů vatovým tamponem a alkoholem to zkuste znovu. Přestože jste uvedli, že používáte nové baterie, je možné, že nejsou plně nabité.

3. Nízký stav nabití baterií. Chcete-li se ujistit, že baterie mají dostatečnou energii pro zapnutí ovladače, zkuste použít samostatnou sadu zcela nových baterií. 4. Problém se synchronizací: Pokud byly baterie nedávno vyměněny, může být nutné ovladač znovu synchronizovat se systémem Xbox. Po stisknutí a podržení tlačítka Xbox na ovladači stiskněte tlačítko synchronizace na konzoli, dokud nezačne blikat. Zkontrolujte, zda se konzole po malé chvíli zapne, aby se ovladač a konzole synchronizovaly. 5. Vadný ovladač: Za určitých okolností může být ovladač sám o sobě vadný. Pokud žádné z výše uvedených opatření nezabere, možná budete muset uvažovat o koupi nového ovladače nebo se obrátit na podporu Xbox a požádat o další pomoc.

Vždy postupujte podle správných postupů řešení problémů, a pokud potřebujete konkrétní radu přizpůsobenou vašemu modelu ovladače, navštivte stránku podpory Xbox nebo se obraťte na její zákaznický servis.