Připojení Map Google k displeji automobilu. Kompletní průvodce

Jak přidat Google Mapy do Android Auto?
Řešení: Trasu si naplánujte na telefonu, můžete si ji uložit či otevřít z Moje mapy. Následně na mobilu pusťte navigaci na dané trase. Pak teprve připojte aplikaci s Android Auto či CarPlay. Do rádia se vám načte vaše již připravená navigace na trase s průjezdními body.
Další informace najdete na napoveda.seznam.cz

Vzhledem k tomu, že Mapy Google nabízejí přesné pokyny a aktuální dopravní informace, staly se klíčovým nástrojem pro navigaci. Přestože používání Map Google v chytrém telefonu obvykle funguje dobře, můžete si zlepšit zážitek z jízdy a usnadnit navigaci jejich připojením k zobrazovacímu systému automobilu. V tomto článku se podíváme na to, jak propojit Mapy Google s displejem automobilu, odpovíme na často kladené otázky a nabídneme praktické rady.

1. Jak připojit Mapy Google k displeji automobilu pomocí Bluetooth Mnoho současných vozidel je vybaveno připojením Bluetooth, které umožňuje bezdrátové propojení smartphonu se zobrazovacím systémem v automobilu. Dodržujte následující postupy, abyste mohli spárovat Mapy Google s displejem automobilu pomocí technologie Bluetooth:

Krok 1: Zapněte Bluetooth na smartphonu i na informačním a zábavním systému ve vozidle. Krok 2: Při párování smartphonu se systémem Bluetooth v automobilu postupujte podle pokynů výrobce.

Krok 3: Po spárování spusťte v chytrém telefonu aplikaci Mapy Google. Krok 4: Klepněte na tlačítko „Menu“ (tři vodorovné čáry) na obrazovce Mapy Google a vyberte možnost „Nastavení“.

Krok 5: V nabídce Nastavení vyberte položku „Nastavení navigace“.

Krok 6: Vyhledejte a povolte možnost „Přehrát hlas přes Bluetooth“. Krok 7: Vraťte se na domovskou stránku Map Google a zahajte navigaci. Krok 8: Reproduktory vašeho vozu nyní budou poskytovat zvukové pokyny a pokyny odbočení po odbočení.

2. Důvody, proč se Mapy Google v autě nezobrazují

Důvodů, proč se Mapy Google nezobrazují správně na obrazovce vašeho auta, může být celá řada, např:

Kompatibilita: Některé automobilové systémy nemusí umožňovat integraci Map Google. Zkontrolujte, zda je v závislosti na operačním systému vašeho chytrého telefonu systém displeje ve vašem automobilu kompatibilní s Android Auto nebo Apple CarPlay. Ujistěte se, že firmware v automobilu i ve smartphonu je aktuální. Výrobci často zpřístupňují aktualizace softwaru, které odstraňují problémy s kompatibilitou a zvyšují výkon. Pokud používáte kabelové připojení, zkontrolujte, zda je kabel správně připojen. Mapy Google se občas nemusí zobrazit na displeji kvůli nejistému připojení. Zkontrolujte, zda má služba Google Maps příslušná práva pro přístup k systému displeje v automobilu. Chcete-li udělit potřebná práva, zkontrolujte nastavení smartphonu a informačního a zábavního systému v automobilu.

3. Použití displeje automobilu se systémem Android k zobrazení Map Google

Mapy Google můžete snadno zobrazit na displeji automobilu, pokud máte telefon se systémem Android a informační a zábavní systém postavený na operačním systému Android. Proveďte tyto úkony:

Krok 1: Pomocí vhodného kabelu připojte telefon se systémem Android k portu USB v automobilu. Krok 2: Vyhledejte aplikaci Android Auto pomocí navigačního systému v automobilu. Krok 3: Pokud se zobrazí výzva, získejte aplikaci Android Auto z obchodu Google Play a nainstalujte ji. Krok 4: Otevřete aplikaci Android Auto a nastavte připojení podle pokynů na obrazovce. Krok 5: Po připojení otevřete Mapy Google v telefonu a aplikace se automaticky zrcadlí na palubní desce vašeho vozu.

4. Integrace systému GPS s obrazovkou automobilu Systém GPS můžete přidat na obrazovku automobilu i v případě, že nemá vestavěnou funkci GPS, a to pomocí externího přijímače GPS. Postup je následující:

Jako první krok zakoupíte externí přijímač GPS, který je kompatibilní se zobrazovacím systémem Android Auto nebo Apple CarPlay ve vašem automobilu. V kroku 3 nainstalujte veškerý požadovaný software nebo aplikace dodávané s přijímačem GPS. Krok 2. Připojte přijímač GPS k portu USB vašeho vozu nebo k jinému vhodnému způsobu připojení. Krok 4: Spárujte přijímač GPS se zobrazovacím systémem vašeho automobilu podle pokynů výrobce.

Krok 5: Spusťte Mapy Google nebo jiný navigační program, abyste mohli využívat funkce GPS na displeji automobilu.

Konečně, integrace Map Google se zobrazovacím systémem vašeho vozidla může zlepšit vaše navigační schopnosti. Výše uvedené postupy vám umožní bezproblémovou integraci Map Google, ať už prostřednictvím připojení Bluetooth, Android Auto nebo Apple CarPlay. Pro bezproblémový provoz nezapomeňte zkontrolovat kompatibilitu, aktualizovat software a poskytnout potřebná oprávnění. Instalace dodatečného přijímače GPS navíc může umožnit zobrazení navigace na obrazovce vašeho vozu, pokud ji již nemá zabudovanou.

FAQ
Jak používat Mapy Google v iPhonu v autě?

Pomocí těchto kroků můžete používat Mapy Google v iPhonu během jízdy autem: Nejprve se ujistěte, že jsou Mapy Google v iPhonu aktualizované a nainstalované. V případě potřeby ji můžete získat z obchodu App Store. 2. Pomocí připojení USB nebo Bluetooth připojte iPhone k informačnímu a zábavnímu systému ve vozidle. Zkontrolujte, zda je vaše vozidlo kompatibilní s technologiemi Apple CarPlay nebo Android Auto, které umožňují integraci smartphonu s displeji ve vozidle. 3. Zábavní systém vašeho vozu by měl iPhone po připojení automaticky rozpoznat. Na displeji vozidla vyberte možnost Android Auto nebo Apple CarPlay. Na displeji ve vozidle se zobrazí dostupné aplikace, které lze používat během jízdy. Chcete-li otevřít aplikaci, klepněte na ikonu Mapy Google. 5. Mapy Google jsou nyní přístupné na palubní desce vašeho automobilu stejně jako na iPhonu. Zadejte cíl cesty, vyhledejte místa a použijte k navigaci pokyny turn-by-turn. V závislosti na možnostech informačního a zábavního systému vašeho vozu můžete navigovat v Mapách Google pomocí dotykové obrazovky, tlačítek na volantu nebo hlasových příkazů.

Mějte na paměti, že je třeba jezdit bezpečně a používat Mapy Google zodpovědně.