Jak upravit upomínky ve službě Slack

Oblíbená služba pro zasílání zpráv Slack poskytuje řadu nástrojů pro zlepšení týmové práce a komunikace. Nastavení připomínek je jednou ze základních funkcí, která vám může pomoci udržet si pořádek a přehled o důležitých činnostech. Občas se však může stát, že budete potřebovat připomenutí upravit nebo odstranit. Tento článek vás provede procesem úprav upomínek služby Slack a poskytne odpovědi na relevantní dotazy týkající se úprav zpráv, povolení úprav zpráv a zobrazení a odstranění upomínek.

Chcete-li zobrazit a upravit připomenutí ve službě Slack, postupujte podle následujících kroků:

1. Spusťte aplikaci Slack a přejděte do přímé zprávy nebo kanálu, kam byla upomínka umístěna. 2. Do pole zprávy zadejte „/remind list“ a stiskněte klávesu Enter. Po provedení tohoto úkonu se zobrazí seznam všech vašich aktivních připomenutí.

Pro aktualizaci připomenutí stačí kliknout na „…“ (elipsa) vedle připomenutí, které chcete změnit. Připomínku můžete změnit nebo odebrat pomocí nabídky, která se poté zobrazí. Podle potřeby změňte čas, zprávu nebo kanál upomínky výběrem možnosti „Upravit“ a kliknutím na tlačítko „Uložit“. Po provedení potřebných změn připomínku aktualizujte kliknutím na tlačítko „Uložit“.

Pokud chcete připomenutí odstranit, zvolte místo toho možnost „Odstranit“ z předchozí části. Chcete-li připomenutí ze seznamu odstranit, potvrďte na požádání odstranění.

Nyní přejděme k úpravě zpráv v aplikaci Slack:

Slack ve výchozím nastavení zakazuje uživatelům upravovat již odeslané zprávy. Tuto možnost však můžete pro svůj pracovní prostor povolit, pokud máte potřebná práva. Postup je následující:

1. V levém horním rohu aplikace Slack klikněte na název svého pracoviště. 2. Klikněte na rozbalovací nabídku v části „Nastavení a správa“ a vyberte možnost „Nastavení pracovního prostoru“. 3. V části „Oprávnění“ vyberte možnost „Upravit uchovávání a mazání zpráv“.

4. Na kartě „Uchovávání zpráv“ vyberte možnost „Povolit uživatelům upravovat jejich zprávy“. 5. Uložte provedené úpravy.

Po aktivaci této funkce budou moci uživatelé upravovat své zprávy po určenou dobu uchovávání. Nezapomeňte, že zprávy, které byly změněny, budou mít označení „upraveno“, které ukazuje, že prošly změnami.

Závěrem lze říci, že editace připomínek ve službě Slack je jednoduchý postup. Připomínky můžete pohodlně zobrazit, změnit nebo odstranit provedením výše uvedených akcí. Povolení úpravy zpráv vám také může poskytnout větší kontrolu nad způsobem správy komunikace v aplikaci Slack. Vhodným využíváním těchto funkcí můžete zvýšit svou produktivitu a zachovat organizaci každodenních pracovních činností.

FAQ
Jak upravit připomínku?

Chcete-li upravit připomínku, postupujte v aplikaci Slack podle následujících kroků: V kroku 1 vyhledejte připomínku, kterou chcete změnit. Připomínky se nacházejí v části „Přímé zprávy“ na postranním panelu služby Slack.

2. Po vyhledání upomínky přesuňte na ni ukazatel myši. 3. Vyberte ikonu nabídky se třemi tečkami, která se zobrazí napravo od připomenutí.

4. V nabídce klikněte na položku „Upravit připomínku“.

5. Připomínku můžete upravit v zobrazeném dialogovém okně. 6. Změňte specifika upomínky, včetně času, zprávy nebo jiných relevantních informací. 7. Po provedení potřebných úprav upomínku aktualizujte klepnutím na tlačítko „Uložit“. 8. Připomínka bude nyní upravena tak, aby odrážela vámi zadané aktualizované údaje.

Mějte na paměti, že upomínku může aktualizovat pouze osoba, která ji vytvořila, a aktualizací upomínky se ostatním uživatelům neodešlou žádné přímé zprávy ani oznámení kanálu.

Jak upravím seznam připomínek?

Chcete-li upravit seznam připomínek, postupujte ve službě Slack podle následujících kroků: Pro přístup k seznamu připomínek otevřete Slack a přejděte na příslušný kanál nebo přímou zprávu.

2. V seznamu vyhledejte připomínku, kterou chcete změnit. Pro zobrazení připomenutí se často používá formát vlákna. 3. Chcete-li připomenutí otevřít a zobrazit jeho informace, klikněte na něj. 4. V okně připomenutí jsou možnosti, jak připomenutí upravit. Tyto možnosti mohou zahrnovat změnu zprávy připomenutí, úpravu času připomenutí a přidání nebo odebrání účastníků. Proveďte potřebné úpravy připomenutí podle svých potřeb.

5. 6. Kliknutím na tlačítko „Uložit“ nebo „Aktualizovat“ připomenutí uložte nebo aktualizujte poté, co jste dokončili jeho změny. 7. Provedené úpravy se nyní projeví v seznamu připomínek.

* Poznámka: V závislosti na verzi aplikace Slack, kterou používáte, se přesný postup může mírně lišit.

Proč nemohu upravovat zprávy ve službě Slack?

Služba Slack neumožňuje úpravy zpráv, protože spolupráce a komunikace v reálném čase jsou jejími hlavními prioritami. Zpráva je určena k tomu, aby ji ostatní lidé viděli ihned po odeslání. Povolením editace zpráv by mohlo dojít ke zmatku a narušení konverzace. Pokud potřebujete upravit nebo vymazat něco, co jste odeslali, Slack vám dává možnost zprávy odstranit.

Jak změním výchozí čas připomenutí ve službě Slack?

Výchozí čas připomenutí ve službě Slack můžete změnit následujícími kroky: 1. Spusťte službu Slack a klikněte na název svého pracovního prostoru v levém horním rohu. 2. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Předvolby“ nebo „Nastavení a správa“ a poté klikněte na tlačítko „Předvolby“. 3. V nabídce Předvolby vyberte kartu „Připomínky a alarmy“. 4. Posunutím dolů vyhledejte část „Default Reminder Time“ (Výchozí čas připomenutí). 5. V rozevírací nabídce vedle položky „At this time“ (V tomto čase) vyberte kliknutím na ni preferovaný výchozí čas připomenutí. 6. Po rozhodnutí o novém výchozím čase připomenutí stiskněte tlačítko „Uložit změny“ v dolní části stránky.

Veškeré budoucí upomínky ve službě Slack, které vytvoříte, se automaticky spustí ve vámi určený čas. Jen mějte na paměti, že na ostatní uživatele na vašem pracovišti nebude mít tato změna vliv; týká se pouze vašeho účtu.