Jak naskenovat dokument v počítači Mac. Komplexní průvodce

Jak naskenovat dokument do Macu?
Skenování plochým skenerem

  1. Umístěte položky na desku skeneru. …
  2. Vyberte nabídku Apple > Nastavení systému a potom na bočním panelu klikněte na Tiskárny a skenery . …
  3. V seznamu Tiskárny vpravo klikněte na tiskárnu nebo skener a potom klikněte na Otevřít skener.

Cached

Další informace najdete na support.apple.com

Skenování dokumentů je důležitým úkolem pro soukromé i profesionální účely. Možná vás zajímá, jak rychle naskenovat dokument, pokud máte Mac. V tomto článku vám poskytneme návod krok za krokem, jak skenovat dokument na počítači Mac, a odpovíme na některé důležité dotazy.

1. Jak v počítači Mac naskenovat dokument do souboru PDF? Pomocí vestavěného programu Preview můžete na počítači Mac naskenovat dokument do souboru PDF. Postup je následující:

V kroku 1 položte papír na lůžko skeneru a zkontrolujte, zda je správně zarovnaný.

Krok 2: Spusťte program Preview, který se obvykle nachází ve složce Aplikace nebo jej lze vyhledat pomocí Spotlight.

Krok 3: V horní liště nabídky klikněte na „Soubor“ a vyberte buď „Importovat ze skeneru“, nebo „Importovat z fotoaparátu“.

Krok 4: Zobrazí se dialogové okno s možnostmi skeneru. Pokud chcete změnit některá nastavení skenování, vyberte ze seznamu svůj skener a klikněte na „Zobrazit podrobnosti“.

Krok 5: Chcete-li zahájit proces skenování, klikněte na tlačítko „Scan“. Naskenovaný dokument bude automaticky uložen jako soubor PDF pomocí aplikace Preview. Jak mohu naskenovat dokument z počítače Mac a odeslat jej e-mailem?

2. Pomocí těchto kroků můžete naskenovat a odeslat dokument z počítače Mac:

Nejprve soubor naskenujte výše uvedenou technikou.

Krok 2: Po naskenování dokumentu a jeho uložení jako souboru PDF otevřete na Macu program Mail.

Krok 3: Kliknutím na tlačítko „Nová zpráva“ začněte psát nový e-mail. Krok 4: Naskenovaný soubor PDF připojte přetažením do těla e-mailu nebo kliknutím na ikonu sponky na panelu nástrojů e-mailu.

Krok 5: Zadejte e-mailovou adresu příjemce, předmět a případný další text, který chcete uvést.

Šestý krok: Stisknutím tlačítka „Odeslat“ odešlete e-mail a připojený naskenovaný dokument.

3. Proč můj Mac nemá možnost skenování?

Pokud nemáte v počítači Mac přístup k možnosti skenování, může za to pravděpodobně chybějící nebo nekompatibilní ovladač skeneru. Pro odstranění tohoto problému postupujte podle následujících postupů:

Krok 1: Zkontrolujte, zda je skener zapnutý a správně propojený s počítačem Mac.

Krok 2: Přejděte na webové stránky výrobce skeneru a vyhledejte nejnovější software ovladače kompatibilní s modelem skeneru, který používáte.

Krok 3: Stáhněte si software ovladače a nainstalujte jej podle pokynů výrobce.

Krok 4: Po instalaci ovladače restartujte počítač Mac a zkuste skenovat ještě jednou. Nyní by měla být přístupná možnost skenování. Jak mohu naskenovat stránku z tiskárny do počítače? Ke skenování dokumentu z tiskárny do počítače Mac použijte skenovací software, který poskytuje výrobce tiskárny. V závislosti na modelu tiskárny se konkrétní postupy mohou lišit, ale celkový postup je následující:

V kroku 1 položte dokument na lůžko skeneru a ujistěte se, že je rovný.

Krok 2: Spusťte aplikaci pro skenování, kterou dodal prodejce vaší tiskárny. Je možné, že tento program je v počítači Mac předinstalován nebo že si jej můžete stáhnout z webových stránek výrobce.

Krok 3: Rozhodněte se pro volby skenování, včetně formátu souboru, barevného režimu a rozlišení.

Krok 4: Chcete-li zahájit proces skenování, klikněte na tlačítko „Skenovat“. Podle zvoleného nastavení se naskenovaný dokument uloží do počítače.

Shrneme-li to, skenování dokumentů v počítači Mac je jednoduchý postup. Dokumenty můžete jednoduše naskenovat do souborů PDF, odeslat e-mailem a uložit do počítače pomocí vestavěného programu Náhled nebo skenovacího softwaru, který nabízí výrobce vaší tiskárny. Pokud budete mít s možností skenování problémy, ujistěte se, že je ovladač skeneru aktuální a kompatibilní s vaším Macem.

FAQ
Jak naskenovat dokument do počítače?

Při skenování dokumentu do počítače Mac je třeba postupovat podle následujících kroků: 1. Ujistěte se, že je skener připojen ke stejné síti Wi-Fi jako váš Mac pomocí kabelu USB nebo jiným způsobem. 2. V závislosti na typu skeneru umístěte dokument, který chcete skenovat, na skleněnou plochu nebo do podavače dokumentů. 3. V počítači Mac otevřete program „Image Capture“.

3. Najdete jej ve složce Aplikace nebo pomocí vyhledávání ve Spotlight. 4. Jakmile se objeví okno programu „Image Capture“, měl by být váš skener uveden na levé straně. V seznamu vyberte svůj skener.

5. Vyberte požadované parametry skenování, včetně typu souboru (PDF, JPEG atd.), rozlišení, barevného režimu a cílové složky. 6. Zkontrolujte dokument klepnutím na možnost „Preview“ a v případě potřeby změňte oblast skenování. 7. Až budete připraveni zahájit skenování, klepněte na tlačítko „Skenovat“. Naskenovaný dokument se po dokončení skenování objeví v cílové složce, kterou jste předtím vybrali. 9. Naskenovaný dokument, který je uložen v počítači, můžete nyní použít podle potřeby.

Přesné pokyny pro váš model skeneru vždy naleznete v uživatelské příručce ke skeneru, protože se mohou výrazně lišit.

Jak mohu naskenovat dokument a uložit jej jako PDF?

V počítači Mac můžete dokument naskenovat a uložit jako PDF těmito způsoby: 1. Ujistěte se, že je skener připojen ke stejné síti Wi-Fi nebo že je k počítači Mac připojen pomocí kabelu USB. Otevřete program „Image Capture“ v počítači Mac.

2. Můžete jej vyhledat pomocí Spotlight nebo ve složce „Aplikace“. 3. Po otevření okna programu Image Capture vyberte skener ze seznamu možných zařízení na levé straně. Výběrem možností na panelu nástrojů můžete upravit veškerá nastavení skenování, včetně rozlišení, barevného režimu a formátu souboru. 5. Poté položte dokument, který chcete skenovat, na lůžko skeneru a ujistěte se, že je dobře umístěn. 6. Chcete-li zahájit proces skenování, klepněte na tlačítko „Scan“ (Skenovat) v poli Image Capture (Snímání obrazu). Před uložením naskenovaného dokumentu můžete mít možnost prohlédnout si jeho náhled. Po dokončení skenování se na obrazovce zobrazí náhled naskenovaného dokumentu. Po dokončení skenování klikněte na tlačítko „Uložit“ a potěšeni. 8. Zobrazí se dialogové okno s možnostmi názvu souboru, umístění a formátu uložení. Ze seznamu dostupných formátů vyberte „PDF“. 9. Klepnutím na tlačítko „Uložit“ uložte naskenovaný dokument do počítače Mac jako PDF po výběru požadovaných možností uložení.

Pomocí počítače Mac můžete dokument naskenovat a uložit jako PDF podle těchto pokynů.