Jak získat filtry v aplikaci Zoom. Zlepšení zážitku z videokonferencí

Can I put a filter on Zoom?
Sign in to the Zoom mobile app. While in a Zoom meeting, tap More in the controls. Tap Background and Filters, then select the Filters tab. Tap the filter you wish to use.
Další informace najdete na support.zoom.us

Zoom je dnes nezbytným nástrojem pro práci na dálku, online vzdělávání a udržování vztahů s blízkými. Přestože hlavní funkcí Zoomu jsou videokonference, mnoho uživatelů má často zájem o přidání filtrů, aby vylepšili svůj vzhled nebo vnesli do svých schůzek trochu humoru. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak získat přístup k filtrům v aplikaci Zoom, na možné problémy s přístupem, jak otevřít filtry uprostřed schůzky a na další užitečné rady, jak vypadat před kamerou co nejlépe.

Proč nemohu používat filtry v aplikaci Zoom?

Než se naučíte filtry instalovat, měli byste si uvědomit, že ne všechny verze aplikace Zoom je umožňují. V současné době nabízí filtrování pouze desktopový klient pro Windows a macOS. Pokud používáte webového klienta nebo mobilní zařízení, nemusíte mít k filtrům přístup.

Pokud je vaše aplikace Zoom zastaralá, může to být další faktor, který vám brání v používání filtrů v aplikaci Zoom. Aplikace Zoom často vydává aktualizace, které vylepšují funkčnost a přidávají nové funkce, například filtry. Přejděte do nastavení aplikace Zoom a vyhledejte aktualizace, abyste se ujistili, že máte nejnovější verzi. Stáhněte a nainstalujte všechny dostupné aktualizace, abyste získali přístup k filtrům.

Jak používat filtry schůzek Zoom

Otevření filtrů během konference je jednoduchý proces, jakmile se ujistíte, že používáte správnou verzi aplikace Zoom. Pro přístup k filtrům dodržujte následující kroky:

1. Zahajte konferenci Zoom nebo se k ní připojte. 2. V levém dolním rohu okna aplikace Zoom klikněte na šipku „“ vedle ikony „Zastavit video“. 3. V rozevíracím seznamu vyberte možnost „Choose Video Filter“ (Zvolit filtr videa). 4. Zobrazí se nové okno obsahující několik možností filtrování. 5. Chcete-li filtr zobrazit v reálném čase, klikněte na něj. 6. Kliknutím na tlačítko „Použít“ použijete filtr na schůzce po jeho výběru. Vyzkoušejte různé filtry, abyste zjistili, který nejlépe vyhovuje vašim preferencím nebo atmosféře schůzky. Výběrem možnosti „Žádný“ v okně pro výběr filtru také vypnete filtrování. Jak na schůzkách Zoom vypadat reprezentativněji

Během schůzek Zoom mohou filtry zlepšit váš vzhled, ale existují i další přístupy, jak vypadat co nejlépe, které nespoléhají výhradně na technologii:

1. Osvětlení: Zajistěte si dostatek světla tím, že se otočíte ke zdroji přirozeného světla nebo si na obličej posvítíte kruhovým světlem či stolní lampou. Jasnému zdroji světla za vámi byste se měli vyhnout, protože může způsobit, že váš obličej bude vypadat tmavě.

2. Pozadí: Abyste odstranili rušivé prvky, vyberte pozadí bez nepořádku nebo využijte funkci virtuálního pozadí aplikace Zoom. Virtuální pozadí navíc může vašemu vzhledu dodat profesionální nebo kreativní nádech. 3. Umístění fotoaparátu: Chcete-li dosáhnout lichotivého pohledu, umístěte fotoaparát do úrovně očí nebo těsně nad ně. Předejdete tak nepříjemným úhlům nebo nevzhledným dvojitým bradám. 4. Správně se oblečte: Při výběru oblečení zohledněte prostředí a formálnost schůzky. Když budete vypadat profesionálně, nejenže se budete cítit sebejistěji, ale také uděláte fantastický první dojem.

Kde jsou nastavení zoomu fotoaparátu? Níže uvedené pokyny vám pomohou získat přístup k nastavení kamery Zoom a provést změny nastavení videa:

1. Spusťte v počítači program Zoom.

2. Chcete-li vstoupit do nabídky nastavení, klikněte na ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu. 3. V nabídce nastavení klikněte vlevo na možnost „Video“.

4. V této části můžete změnit nastavení kamery, včetně použité kamery, jasu, kontrastu a sytosti videa a také toho, zda je povoleno HD video.

Prozkoumáním nastavení kamery můžete zlepšit kvalitu videa a zajistit, abyste se během schůzek Zoom prezentovali co nejlépe.

Závěrem lze říci, že ačkoli to neumožňují všechny verze aplikace Zoom, můžete zlepšit své zážitky z videokonferencí použitím filtrů v desktopových klientech pro systémy Windows a macOS. Nezapomeňte aktualizovat aplikaci Zoom, abyste mohli používat nejnovější funkce, jako jsou filtry. Při otevírání filtrů během schůzky navíc postupujte podle výše uvedených pokynů a přemýšlejte o zavedení dalších návrhů do praxe, jako je optimalizace osvětlení, výběr pozadí, úhel kamery a správné oblečení. Kombinací těchto snah můžete během schůzek v aplikaci Zoom vypadat a cítit se co nejlépe.

FAQ
Jak vypadáte, když se v aplikaci Zoom díváte do kamery?

Při používání funkce Zoom používejte následující úkony, abyste vypadali, že se díváte do kamery: 1. Nastavte kameru tak, aby byla ve výšce očí. Nastavte kameru tak, aby byla v úrovni vašich očí. Tímto způsobem se budete moci dívat přímo do kamery a budete vypadat, že zíráte na osobu na druhém konci konverzace. 2. Upravte si zobrazení videa: V možnostech zvětšení můžete vybrat, zda chcete malé miniatury nebo zobrazení videa přes celou obrazovku. Výběrem miniaturního zobrazení můžete okno videa umístit blíže ke kameře a snadněji udržovat oční kontakt. 3. Pomocí funkce „Touch Up My Appearance“, kterou nabízí aplikace Zoom, můžete vyrovnat odstín pleti a získat profesionálnější vzhled. Chcete-li tuto funkci použít, otevřete nastavení aplikace Zoom, vyberte možnost „Video“ a poté zaškrtněte políčko vedle položky „Touch Up My Appearance“. Použijte možnost „Skrýt vlastní pohled“, protože neustálé zírání na sebe v počítači může být rušivé. Použijte možnost „Skrýt vlastní pohled“ a soustřeďte se na udržování očního kontaktu s kamerou. Chcete-li skrýt vlastní pohled, klikněte pravým tlačítkem myši na okno videa a vyberte možnost „Skrýt vlastní pohled“. Tímto postupem bude náhled videa odstraněn a vy se budete moci soustředit pouze na kameru.

Tyto návrhy vám pomohou, abyste během schůzek v aplikaci Zoom vypadali, jako byste se dívali přímo do kamery, což zlepší vaši online prezentaci a schopnost komunikovat s ostatními.