Jak darovat hry pro Xbox. Kompletní průvodce

Jak hrát hry na Xbox Series s?
Existuje několik způsobů instalace:

  1. Vložte disk (jenom u Xbox Series X). Po vložení herního disku provede konzole kontrolu a prověří, jestli hra není už nainstalovaná. …
  2. Kupte si hry na webu Microsoft Store. …
  3. Získejte hry v rámci předplatného Xbox Game Pass. …
  4. Nainstalujte hry vzdáleně.
Další informace najdete na support.xbox.com

Darování her je stále častější, zejména mezi hráči. Pokud jste uživatelem konzole Xbox a ptáte se, jak darovat hry na Xbox, jste na správné stránce. V tomto článku vám poskytneme podrobný návod, jak darovat hry pro Xbox, odpovíme na některé důležité dotazy a poskytneme vám užitečné rady, jak darovat hry na PC a konzole Xbox. Je možné darovat hru pro Xbox na jiný účet?

Hru pro Xbox lze darovat na jiný účet, ano. Hry můžete koupit a poslat svým přátelům, rodině nebo komukoli jinému ze seznamu přátel služby Xbox Live pomocí pohodlné funkce darování, kterou Xbox nabízí. Tuto možnost má jak platforma PC, tak herní konzole Xbox.

Jak lze darovat hry pro Xbox na počítači?

Pro darování her pro Xbox na PC je nutné použít aplikaci Microsoft Store. Zde naleznete podrobný návod: 1. Spusťte aplikaci Microsoft Store v počítači. 2. Pomocí vyhledávacího panelu vyhledejte hru, kterou chcete darovat. 3. Po vyhledání hry klikněte na ikonu tří teček vedle tlačítka „Koupit“. 4. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Koupit jako dárek“. 5. Budete muset zadat e-mailovou adresu nebo Gamertag obdarovaného. Po zadání údajů příjemce můžete, pokud chcete, přidat vlastní zprávu. Nakonec zvolte „Koupit jako dárek“, čímž transakci dokončíte a hru doručíte příjemci.

Jak distribuujete hry v konzoli Xbox?

Funkce „Home Xbox“ ve službě Xbox usnadňuje sdílení her. Pomocí této funkce můžete určit konkrétní konzoli Xbox jako svou „domácí konzoli Xbox“, čímž každému, kdo má k této konzoli přístup, poskytnete možnost hrát vaše digitální hry a předplatit si vaše služby.

Níže uvedené kroky lze použít ke sdílení her na konzoli Xbox: 1. Pomocí svého účtu se přihlaste do systému Xbox. 2. V nabídce klikněte na položku „Personalizace“ v části „Nastavení“. 3. V seznamu možností vyberte položku „My home Xbox“. 4. Kliknutím na „Make this my home Xbox“ (Udělat tuto konzoli mou domácí konzolí Xbox) nastavíte konzoli jako svou „Home Xbox“ (Domácí konzole Xbox). Nezapomeňte, že svůj „Home Xbox“ můžete změnit maximálně pětkrát ročně, proto volbu provádějte pečlivě. Jak dlouho trvá darování konzole Xbox?

Darování konzole Xbox je obvykle rychlý proces. Obdarovaný by měl hru obdržet téměř okamžitě poté, co jste dokončili transakci a darovali ji jako dárek. Čas doručení však mohou změnit různé prvky, například internetové připojení obdarovaného nebo poruchy serveru. Hra by se obvykle měla v knihovně příjemce objevit během několika minut.

Závěrem lze říci, že darování her pro Xbox je praktický a ohleduplný přístup, jak umožnit lidem užívat si oblíbené hry. Postup je jednoduchý, ať už se jedná o konzoli Xbox nebo počítač. Mějte na paměti, že hry pro Xbox můžete sdílet s jinými účty prostřednictvím možnosti „Domácí Xbox“ a že dárky pro Xbox obvykle dorazí rychle. Proto se směle podělte o svou lásku k hraní a darujte hry pro Xbox ostatním ještě dnes!

FAQ
Co znamená koupit hru jako dárek pro Xbox?

Při nákupu hry jako dárku pro Xbox můžete zakoupit hru v obchodě Xbox Store a poslat ji někomu jinému jako dárek. Místo nákupu hry pro sebe máte možnost vybrat příjemce ze seznamu přátel nebo zadat jeho e-mailovou adresu. Pomocí služby Xbox můžete přátelům a členům rodiny poskytnout přístup ke hrám, které si mohou stáhnout a hrát na své vlastní konzoli Xbox. Je to snadný způsob, jak ostatním představit své oblíbené hry a potěšit je smysluplným herním dárkem.

Jak mohu sdílet hry mezi účty Microsoft?

K distribuci her mezi účty Microsoft použijte nástroj Xbox Home Sharing. Uděláte to takto: 1. Zkontrolujte, zda je konzole Xbox přihlášena k oběma účtům Microsoft. 2. Přejděte do nabídky „Settings“ (Nastavení) na konzoli a vyberte možnost „Personalization“ (Přizpůsobení).

3. V části „Přizpůsobení“ vyberte možnost „My Home Xbox“ (Moje domácí konzole Xbox). 4. Kliknutím na „Make this my home Xbox“ (Udělat z této konzole můj domácí Xbox) nastavte konzoli jako domácí Xbox účtu. 5. Proveďte totožné kroky na druhém účtu Microsoft a ujistěte se, že si oba účty vybraly jako svou domovskou konzoli stejný Xbox. Oba účty mají přístup ke hrám zakoupeným s oběma účty díky konfiguraci funkce domácího Xboxu. To znamená, že jakoukoli hru zakoupenou s jedním účtem lze bezplatně hrát s druhým účtem. Nezapomeňte, že tato technika umožňuje sdílení her pouze na vybrané konzoli. Pokud chcete sdílet hry na více zařízeních, musíte tyto postupy opakovat pro každou konzoli, na které chcete hry sdílet.

Jak mohu darovat herní průkaz?

Zde naleznete postup, jak darovat herní průkaz na konzoli Xbox: V kroku 1 otevřete na zařízení Xbox obchod Microsoft Store. 2. Vyhledejte herní pas, který chcete darovat. Může to být členství Xbox Game Pass Ultimate nebo konkrétní herní permanentka. 3. Po rozhodnutí o herním pasu vyberte možnost „Koupit jako dárek“. Bude vyžadována e-mailová adresa zamýšleného příjemce. Ujistěte se, že je e-mailová adresa správná. 5. Pokud chcete, dárek personalizujte připojením zprávy.

6. Projděte specifika nákupu a dokončete dohodu. 7. Obdarovanému bude zaslán e-mail s kódem nebo pokyny k uplatnění herního pasu.

Poznámka: Aby bylo možné herní pas aktivovat, musí si obdarovaný nejprve vytvořit účet u služby Xbox Game Pass, pokud ještě není jejím předplatitelem.

Mohu darovat hru na Xboxu někomu v jiné zemi?

Hru pro Xbox je možné darovat osobě v zahraničí. Můžete zakoupit a poslat digitální herní dárky ze služby Xbox přátelům a členům rodiny, kteří se nacházejí v jiných oblastech nebo zemích. Je však třeba zvážit několik zásadních věcí: 1. Regionální omezení: Některé hry mohou být omezeny podle oblasti a nemohou být přístupné pro darování do zahraničí. Před pokusem o darování hry doporučujeme potvrdit její regionální dostupnost.

2. Přepočet měn: Při darování hry obdarovanému do zahraničí může být použit přepočet měny. Během postupu nákupu Xbox automaticky přepočítá cenu hry na místní měnu příjemce.

3. Podpora jazyků: Zkontrolujte, zda hra, kterou chcete příjemci darovat, má jazykovou podporu pro jeho oblast. Některé hry nemusí být dostupné ve všech jazycích nebo mohou mít jazyková omezení.

Postup, jak darovat hru pro Xbox někomu v zahraničí, je následující: V kroku 1 otevřete v zařízení Xbox obchod Microsoft Store. 2. Vyhledejte hru, kterou chcete darovat, a v nabídce vyberte možnost „Koupit jako dárek“ nebo „Koupit jako dárek pro ostatní“.

3. Zadejte herní značku nebo e-mailovou adresu účtu Xbox Live obdarovaného. 4. V případě potřeby přizpůsobte zprávu o dárku. 5. Vyberte možnost platby a dokončete transakci.

Obdarovanému bude zasláno e-mailové oznámení s pokyny, jak stáhnout dárkovou hru do svého systému Xbox nebo prostřednictvím obchodu Microsoft Store.