Přidávání vzorů ve Photoshopu. A Step-by-Step Guide

Jak vložit text ve Photoshopu?
Přidání textu

  1. Na panelu nástrojů vyberte nástroj Vodorovný text nebo Svislý text .
  2. Proveďte některou z následujících akcí: …
  3. (Volitelné) V pruhu voleb nástrojů vyberte volby textu, například písmo, řez, velikost a barvu.
  4. Zadejte požadované znaky. …
  5. Potvrďte změny textové vrstvy některým z následujících způsobů:
Další informace najdete na helpx.adobe.com

Ve Photoshopu mohou vzory dodat vašim návrhům hloubku, texturu a vizuální zajímavost. Photoshop má řadu nástrojů a přístupů, které vám pomohou dosáhnout požadovaného vzhledu, ať už chcete přidat vzory na pozadí, čáru nebo dokonce tah štětcem. Způsob přidávání vzorů ve Photoshopu bude demonstrován v tomto příspěvku spolu s tipy, jak najít vzory pro Photoshop, přidat vzory do barvy, použít vzory na čáry a přidat další vzory do překrytí vzoru.

1. Použití programu Photoshop k přidávání vzorů do překryvů vzorů:

– Otevřete projekt a přejděte na panel Vrstvy.

Chcete-li použít překrytí vzorem na vrstvu, dvakrát na ni klikněte.

– V zobrazeném dialogovém okně Styl vrstvy vyberte vlevo možnost „Překrytí vzorem“.

– Chcete-li získat přístup k nástroji pro výběr vzoru, klikněte na malou šipku vedle pole s náhledem vzoru v možnostech překrytí vzoru na pravé straně.

– Chcete-li přidat nové vzory, vyberte v rozevírací nabídce po kliknutí na symbol ozubeného kola v okně Výběr vzoru možnost „Načíst vzory“. Najděte soubor vzoru (.PAT) v počítači a kliknutím na tlačítko „Načíst“ jej přidejte do nástroje pro výběr vzorů. Po načtení vzoru jej vyberte v okně Pattern Picker a podle potřeby změňte měřítko, krytí a režim prolnutí.

Chcete-li překrytí vzoru použít na zvolenou vrstvu, klikněte na tlačítko „OK“.

2. Pomocí aplikace Photoshop můžete vzor aplikovat na čáru buď vytvořením nové vrstvy, nebo výběrem stávající vrstvy.

– Na panelu nástrojů vlevo (může být seskupen s dalšími tvarovými nástroji) vyberte nástroj Čára.

– V panelu voleb v horní části vyberte preferovanou hmotnost čáry, barvu a styl.

Chcete-li nakreslit čáru, klikněte na plátno a táhněte.

– Vyberte vrstvu čáry, poté na ni dvakrát klikněte nebo na ni klikněte pravým tlačítkem myši a výběrem možnosti „Možnosti prolnutí“ otevřete dialogové okno Styl vrstvy. Chcete-li získat přístup k možnostem překrytí vzoru a použít na čáru požadovaný vzor, zopakujte předchozí kroky.

3. Vyhledání vzorů Photoshopu:

Existuje řada webových zdrojů, kde můžete najít vzory Photoshopu, a to jak bezplatné, tak placené.

– Můžete si stáhnout a použít různé vzory z webových stránek, jako jsou Brusheezy, DeviantArt a Adobe Stock.

– Chcete-li získat vzory, stačí na těchto webových stránkách zadat do vyhledávacího řádku „vzory Photoshop“ nebo použít konkrétní klíčová slova spojená s druhem vzoru, který hledáte.

– Jakmile najdete vzor, který se vám líbí, uložte jej do počítače jako soubor vzoru (.PAT) a poté jej podle předchozích pokynů importujte do aplikace Photoshop.

4. Pomocí aplikace Photoshop přidejte vzor do obrazu:

– Na panelu nástrojů vlevo vyberte nástroj Štětec.

– Chcete-li získat přístup k nástroji Brush Preset Picker, klikněte na malou šipku vedle náhledu štětce v horním panelu možností.

– Klepnutím na symbol ozubeného kola v okně Výběr předvoleb štětce vyberte z rozbalovací nabídky možnost „Importovat štětce“.

– Najděte v počítači soubor se vzorem štětce.ABR a kliknutím na tlačítko „Načíst“ jej přidejte do okna Brush Preset Picker. Po načtení vzorového štětce jej vyberte v okně Brush Preset Picker a proveďte potřebné úpravy velikosti, krytí a rozestupů.

– Vyberte barvu popředí, která se vám líbí, a pak ji jen namalujte na plátno, abyste přidali vzor s tahy štětce.

Závěrem lze říci, že použití vzorů na vaše návrhy ve Photoshopu je flexibilní metoda jejich vylepšení. Photoshop nabízí základní nástroje a možnosti pro vytvoření požadovaného vzhledu, ať už chcete přidat vzory do překryvů, čar, nebo dokonce tahů barvy. Dodržováním výše uvedených pokynů krok za krokem můžete rychle přidat vzory do svých výtvorů a popustit uzdu své kreativitě. Vždy hledejte na internetu širokou škálu vzorů, které odpovídají vašim požadavkům na design.

FAQ
Jak zkopírovat vzor ve Photoshopu?

Tyto podrobné návody vám ukáží, jak zkopírovat vzor ve Photoshopu: 1. Spusťte aplikaci Photoshop a otevřete dokument, ve kterém chcete vzor použít, a to buď jako nový, nebo jako starý. 2. V nabídce „Úpravy“ vyberte možnost „Definovat vzor“. Jako výsledek se zobrazí dialogové okno. V dialogovém okně pojmenujte vzor a klepněte na tlačítko „OK“. Vzor bude ve výsledku přidán do vaší knihovny vzorů. 4. Vyberte oblast nebo vrstvu, na kterou chcete vzor použít, abyste jej mohli replikovat. 5. Znovu najeďte na položku „Výplň“ a z nabídky „Upravit“ vyberte možnost „Vzor“. 6. Vyberte požadovaný vzor výběrem z rozevírací nabídky vedle položky „Vlastní vzor“ v dialogovém okně Výplň. 7. Podle potřeby upravte volby, například režim prolnutí a krytí, a kliknutím na tlačítko „OK“ použijte vzor na zvolenou oblast. A je to! Pomocí nástrojů „Definovat vzor“ a „Výplň“ ve Photoshopu se vám podařilo správně zkopírovat vzor.

Jak přidám vlastní překrytí vzoru?

Dodržujte následující postupy pro přidání jedinečného překrytí vzoru ve Photoshopu: Otevřete aplikaci Photoshop a poté vyberte obrázek nebo návrh projektu, na kterém chcete použít překrytí vzorem. 2. 3. Na panelu Vrstvy vyberte vrstvu, na kterou chcete překrytí vzorem použít, nebo v případě potřeby vytvořte novou vrstvu. 3. V horní nabídce vyberte „Vrstva“ > „Styl vrstvy“ > „Překrytí vzorem“. Poté se zobrazí dialogové okno Styl vrstvy. 4. Klepnutím na miniaturu vzoru v oblasti překrytí vzorem v dialogovém okně Styl vrstvy vyvoláte nástroj pro výběr vzoru. 5. V okně Pattern Picker najdete výběr předpřipravených vzorů. Chcete-li přidat vlastní jedinečný vzor, klikněte na malou šipku v pravém horním rohu výběrového okna a vyberte možnost „Vzory“. 6. Zobrazí se obrazovka s dostupnými vzory nazvaná Vzory. Klikněte na malou šipku v pravém horním rohu panelu a zvolte „Importovat vzory“ pro přidání vlastního vzoru. 7. Vyhledejte soubor se vzorem (.PAT) v počítači, vyberte jej a kliknutím na tlačítko „Otevřít“ jej importujte do aplikace Photoshop.

7. 8. Jakmile je váš vlastní vzor importován, zobrazí se v sekci Vzory. Chcete-li opustit nástroj pro výběr vzoru, vyberte vzor, který chcete použít, a klikněte na tlačítko „OK“. 9. Vraťte se do dialogového okna Styl vrstvy a změňte nastavení překrytí vzoru podle svých představ. Pro dosažení požadovaného efektu můžete upravit měřítko, režim prolnutí, krytí a další nastavení. 10. Jakmile budete s nastavením překrytí vzoru spokojeni, klikněte na tlačítko „OK“ a vzor aplikujte na zvolenou vrstvu. Na váš obrázek nebo návrh bude nyní umístěn vlastní vzor jako překryv. Nezapomeňte svou práci uložit, abyste mohli uložit nastavení překrytí vzoru a provést případné další úpravy.