Jak nahrávat v notebooku

Jak zapnout nahrávání na notebooku?
Win + Alt + R – Klávesová zkratka slouží pro spuštění nahrávání. Opětovným stiskem dojde k ukončení nahrávání obrazovky. Proces nahrávání se zobrazuje prostřednictvím malého panelu na obrazovce. Cached
Další informace najdete na www.levnapc.cz

Může být užitečné vědět, jak nahrávat v notebooku, ať už chcete vytvářet výukové programy, nahrávat hraní her nebo jen ukládat důležité okamžiky. Současné notebooky mají naštěstí zabudované nástroje a software, které nahrávání poměrně usnadňují. Tento příspěvek vysvětlí, jak nahrávat na notebooku, a odpoví na některé často kladené otázky z této oblasti.

1. Jaký je nejlepší způsob nahrávání na notebooku? K nahrávání věcí můžete použít buď software třetích stran, nebo vestavěnou funkci nahrávání obrazovky v notebooku. Mnoho notebooků je dodáváno s předinstalovaným programem pro nahrávání obrazovky nazvaným Game Bar, zejména ty se systémem Windows 10. Jednoduše k němu přejděte současným stisknutím klávesy Windows a G. Po jeho otevření klikněte na červené tlačítko nahrávání a začněte nahrávat. Pomocí tohoto programu můžete nahrávat buď celou obrazovku, nebo pouze určité okno.

Jako alternativu můžete použít software třetích stran, například Bandicam, Camtasia nebo OBS Studio. Tyto nástroje poskytují propracovanější funkce a možnosti přizpůsobení. Nahrávání můžete zahájit, jakmile si stáhnete a nainstalujete požadovaný program a budete postupovat podle pokynů k nastavení. Tyto programy mají často jednoduché uživatelské rozhraní, které umožňuje vybrat kvalitu videa, oblast záznamu a zdroje zvuku. Jaký je klíč pro nahrávání notebooku?

Při nahrávání na notebooku je nezbytné používat správný software nebo zařízení. Jak již bylo uvedeno, možnost nahrávání můžete využít současným stisknutím klávesy Windows a klávesy G při používání vestavěného herního panelu v systému Windows 10. Pokud však používáte software třetích stran, musíte se řídit podrobnými pokyny, které nabízí výrobce softwaru. Většina programů nabízí programovatelné klávesové zkratky, které umožňují spustit, pozastavit a ukončit nahrávání, kdykoli se vám to hodí. 3. Jak mohu nahrávat zvuk a obrazovku svého notebooku? Abyste mohli nahrávat obrazovku notebooku se zvukem, musíte se ujistit, že nastavení nahrávání zvuku je správně nastaveno. Po spuštění nástroje pro nahrávání na herním panelu v systému Windows 10 vyberte ikonu nastavení (symbol ozubeného kola) a ujistěte se, že je zapnutý přepínač „Nahrávat zvuk“. Pokud se jej rozhodnete zapnout, bude se nahrávat jak systémový zvuk, tak vstup z mikrofonu.

Pro externí software, jako je například OBS Studio, musíte zvolit vhodné zdroje zvuku. V možnostech softwaru nebo v sekci směšovače zvuku máte možnost nahrávat systémový zvuk, mikrofonní vstup nebo obojí. Před zahájením nahrávání nezapomeňte vyzkoušet nastavení zvuku, abyste se ujistili, že vše funguje, jak má.

4. Jak mohu nahrávat na svém počítači? Při nahrávání na počítači a notebooku se postupuje podobně. Největší rozdíl je v operačním systému a dostupných nástrojích. Na počítačích se systémem Windows můžete využít vestavěný program Game Bar nebo dříve popsaný software třetích stran. Na počítačích Mac lze k zachycení činnosti na obrazovce použít program QuickTime Player, který je součástí počítačů Mac. Pro uživatele PC existují další možnosti softwaru třetích stran, například Camtasia, OBS Studio nebo Fraps.

Závěrem lze říci, že nahrávání na notebooku je se správným vybavením a programy jednoduché. Možnosti nahrávání obrazovky jsou snadno dostupné prostřednictvím vestavěných funkcí, jako je Game Bar v systému Windows 10 nebo QuickTime Player v počítači Mac. Pro přizpůsobení a složitější možnosti je k dispozici software třetích stran. Váš notebook tedy může fungovat jako flexibilní nahrávací zařízení, ať už chcete zachytit výukové programy, hraní her nebo jakýkoli jiný typ informací.

FAQ
Jak nahrávat video na počítači?

V závislosti na operačním systému můžete k nahrávání videa na počítači použít různé softwarové programy nebo vestavěné funkce. Níže je uveden obecný návod, jak na to: Určete své potřeby pro nahrávání podle:

1. Zvolte, zda chcete nahrávat obrazovku počítače, nebo něco externího, například webovou kameru. Vestavěné nahrávací zařízení: Některé operační systémy obsahují nahrávací nástroje ve výchozím nastavení. Chcete-li například použít herní panel Xbox, otevřete herní překryvný panel v systému Windows stisknutím kláves Win + G a poté vyberte tlačítko „Capture“. Chcete-li použít přehrávač QuickTime Player na počítači Mac, spusťte jej a vyberte „Soubor“ > „Nový záznam obrazovky“.

3. Software třetích stran: Pokud vyžadujete sofistikovanější funkce nebo chcete nahrávat konkrétní programy, můžete použít software třetích stran. Pro systém Windows zvažte Bandicam, OBS Studio nebo Camtasia; pro Mac zvažte QuickTime Player, ScreenFlow nebo OBS Studio. 4. Nainstalujte software a nakonfigurujte jej: Stáhněte si a nastavte vybraný software. Po instalaci se seznamte s možnostmi a přizpůsobte je svým potřebám. V závislosti na softwaru můžete mít možnost zvolit oblast záznamu.

5. Zvolte oblast nahrávání. Lze použít celou obrazovku, určitou aplikaci nebo speciálně zvolenou oblast. 6. Upravte parametry nahrávání. Zvolte požadovanou snímkovou frekvenci, typ souboru a kvalitu videa a zvuku. V závislosti na používaném softwaru se tato nastavení mohou změnit. 7. Spusťte nahrávání: Po provedení potřebných úprav začněte pomocí tlačítka „Record“ (Nahrávat) natáčet video. Mikrofon nebo například webová kamera by měly být správně připojeny a potvrzeny softwarem. 8. Dokončete nahrávání: Proveďte akce myší nebo na obrazovce, které chcete zaznamenat. Při natáčení videa webovou kamerou se postavte do správné pozice před tím, než začnete mluvit nebo provádět nějakou činnost. 9. Zastavte nahrávání a uložte soubor: Po dokončení nahrávání klikněte v softwaru na tlačítko „Stop“ nebo „Finish“. Budete vyzváni k uložení souboru videa. V počítači vyberte umístění a záznam do něj uložte. 10. Prohlédněte a upravte (volitelné): Pokud potřebujete provést nějaké úpravy nebo video zkrátit, můžete použít stejný program nebo jinou aplikaci pro úpravu videa, abyste nahrávku vyladili.

Nezapomeňte si prostudovat jedinečné funkce a pokyny softwaru, který se rozhodnete použít, protože postupy se mohou mírně lišit.